Κριστίν Λαγκάρντ: Επικίνδυνο το αντίκτυπο του πόλεμου στην Ουκρανία για την οικονομία της ευρωζώνης

Κριστίν Λαγκάρντ: Επικίνδυνο το αντίκτυπο  του πόλεμου στην Ουκρανία για την οικονομία της ευρωζώνης

Ο πόλεμος της Ρωσίας στην Ουκρανία έχει αυξήσει «σημαντικά» τους κινδύνους για την οικονομία της ευρωζώνης και θα έχει αρνητικό αντίκτυπο στην ανάπτυξη, προειδοποίησε την Πέμπτη η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Κριστίν Λαγκάρντ.

«Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία θα επηρεάσει αρνητικά την οικονομία της ευρωζώνης και έχει αυξήσει σημαντικά την αβεβαιότητα», είπε στους δημοσιογράφους, προειδοποιώντας ότι οι ανατροπές της εφοδιαστικής αλυσίδας και το υψηλότερο ενεργειακό κόστος θα μπορούσαν να περιορίσουν την κατανάλωση και τις επενδύσεις. «Οι κίνδυνοι για τις οικονομικές προοπτικές έχουν αυξηθεί σημαντικά», πρόσθεσε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Προανήγγειλε αξιοποίηση φυσικού αερίου εντός 2027 - Προτεραιότητα για προσέλκυση επενδύσεων από Ινδία, ΗΠΑ και Καζακστάν

ΠτΔ: Προανήγγειλε αξιοποίηση φυσικού αερίου εντός 2027 - Προτεραιότητα για προσέλκυση επενδύσεων από Ινδία, ΗΠΑ και Καζακστάν

Στο ενεργειακό κόστος ως βασική πρόκληση για την Κυβέρνηση, στις προσπάθειες αξιοποίησης του φυσικού αερίου, καθώς και στις διεθνείς επαφές για προώθηση της Κύπρου ως επενδυτικού προορισμού, αναφέρθηκε τη Μ.Τετάρτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, στο πλαίσιο συζήτησης στρογγυλής τραπέζης με εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου στο 16ο Nicosia Economic Congress, σημειώνοντας ότι θα γίνουν συζητήσεις με την ΕΝΙ και την TOTAL ούτως ώστε πριν το τέλος Απριλίου να υπάρξει συμφωνία για αξιοποίηση του κυπριακού φυσικού αερίου εντός του 2027.

BEST OF TOTHEMAONLINE