ΔΙΕΘΝΗ

Σοκαριστικές εικόνες με πτώματα στην ισοπεδωμένη Μαριούπολη - Δύσκολο να ταυτοποιηθούν οι νεκροί των ρωσικών επιθέσεων

Σοκαριστικές εικόνες με πτώματα στην ισοπεδωμένη Μαριούπολη - Δύσκολο να ταυτοποιηθούν οι νεκροί των ρωσικών επιθέσεων

Την ώρα που η Μαριούπολη βρίσκεται σε στενή πολιορκία από τις ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις ο δήμαρχος της πόλης δηλώνει πως είναι πολύ δύσκολο να αναγνωριστούν τα θύματα των ρωσικών επιθέσεων, ενώ προσθέτει πως όσοι θάφτηκαν ήταν αδύνατο να ταυτοποιηθούν.

Μάλιστα τα νεκροτομεία έχουν γεμίσει με νεκρούς ενώ ο αντιδήμαρχος της πόλης Serhiy Orlov μιλώντας χθες Τετάρτη επεσήμανε πως μέχρι τώρα έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 1.200 πολίτες. Παράλληλα ο Orlov μιλώντας στο CNN τόνισε πως ο πραγματικός αριθμός των νεκρών είναι πιθανό να είναι «τρεις ή τέσσερις φορές περισσότερος» από την πρόσφατη εκτίμηση.

Οι ρωσικές δυνάμεις ισοπέδωσαν τη Μαριούπολη - Δορυφορικές εικόνες δείχνουν το μέγεθος της καταστροφής

Στο μεταξύ εικόνες που δημοσιεύουν οι New York Times από διάφορα σημεία της Μαριούπολης δείχνουν το μέγεθος της καταστροφής που συντελείται καθώς εκατοντάδες κτίρια έχουν ισοπεδωθεί από τις ρωσικές επιθέσεις.

Οι εικόνες που έχουν τραβηχτεί από δορυφόρο δείχνουν τις εκτεταμένες ζημιές που έχουν σημειωθεί στα δυτικά της Μαριούπολης όπου βρέθηκαν στο στόχαστρο σπίτια, εμπορικά κέντρα και χωράφια. Μάλιστα στο στόχαστρο των ρωσικών δυνάμεων βρέθηκαν χωράφια κοντά στον M14, έναν σημαντικό αυτοκινητόδρομο που συνδέει τη Μαριούπολη με την Οδησσό.

Υπενθυμίζεται πως οι Ρώσοι εδώ και μία εβδομάδα έχουν περικυκλώσει τη Μαριούπολη όπου βρίσκονται περίπου μισό εκατομμύριο άνθρωποι. Οι ρωσικοί βομβαρδισμοί έχουν εμποδίσει τις προσπάθειες που γίνονται για τη δημιουργία ασφαλούς διέλευσης των αμάχων με αποτέλεσμα χιλιάδες άνθρωποι να είναι παγιδευμένοι χωρίς νερό, φαγητό, ζέστη και φάρμακα.

Η Μαριούπολη θάβει τους νεκρούς της σε ομαδικούς τάφους

Στο μεταξύ σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας «Daily Mail», εργάτες νεκροτομείου τοποθετούν τα πτώματα σε σακούλες και τα ρίχνουν σε ομαδικούς τάφους στα περίχωρα της Μαριούπολης.

Φορώντας προστατευτικές μάσκες και γάντια, παίρνουν τα φτυάρια και σκάβους λάκκους μήκους 25 μέτρων. Οι εργάτες του νεκροτομείου θάβουν τους νεκρούς τους σ΄ένα από τα παλαιότερα νεκροταφεία στην πολιορκημένη πόλη-λιμάνι και κάνουν το σήμα του σταυρού προτού πετάξουν τα πτώματα που είναι τυλιγμένα είτε σε χαλιά είτε σε σακούλες.

 

Νέος βομβαρδισμός σήμερα το πρωί - Ένας νεκρός

Σήμερα το πρωί η Μαριούπολη βομβαρδίσστηκε ξανά. Το δημοτικό συμβούλιο της Μαριούπολης στο κανάλι του στο Telegram αναφέρει: «Και πάλι ένα κακό πρωινό στη Μαριούπολη. Αεροπορική επιδρομή ξανά σε μια ειρηνική πόλη. Σήμερα στις 8:00 στην περιοχή της λεωφόρου Μπουντιβέλνικοφ, 110 ρωσικές δυνάμεις κατοχής βομβάρδισαν κατοίκους. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ένα άτομο σκοτώθηκε».

Φωτογραφίες που δημοσίευσε το δημοτικό συμβούλιο της Μαριούπολης:

 

Παγκόσμια κατακραυγή: Τους βομβάρδισαν την ώρα που γεννούσαν οι γυναίκες

Υπενθυνίζεται πως χθες, τρεις άνθρωποι, ανάμεσά τους ένα κοριτσάκι, σκοτώθηκαν και τουλάχιστον 17 άνθρωποι τραυματίστηκαν από ρωσικούς βομβαρδισμούς σε μαιευτήριο και παιδιατρικό νοσοκομείο στην πολιορκημένη πόλη με την ηγεσία της Ουκρανίας να κατηγορεί τη Μόσχα ότι τροκρατεί τον λαό της χώρας ενώ πολλοί ξένοι ηγέτες έσπευσαν να καταδικάσουν έντονα τη ρωσική επίθεση.

Για τον Βολοντίμιρ Νικούλιν, ανώτατο αξιωματούχο της αστυνομίας, το καθεστώς Πούτιν διέπραξε ένα «τεράστιο» έγκλημα πολέμου. Το έδαφος της Μαριούπολης σείεται από τις βόμβες των Ρώσων με τους πολίτες να προσπαθούν να βρουν ένα ασφαλές καταφύγιο.

 

 
 
 
View this post on Instagram

A post shared by Evgeniy Maloletka (@evgenymaloletka)

Πηγή: protothema.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top