ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ

Εκλογές ΕΦΕΚ ΗΒ - Ψήφος εμπιστοσύνης στην πιο ενεργή παράταξη

Εκλογές ΕΦΕΚ ΗΒ - Ψήφος εμπιστοσύνης στην πιο ενεργή παράταξη

Η Φ.Π.Κ Πρωτοπορία κρατάει αυτοδύναμη τα ηνία της ΕΦΕΚ από το 2016. Με το πέρασμα όλων αυτών των χρόνων δεν έμεινε στα λόγια και στις υποσχέσεις προς τους φοιτητές, αλλά απέδειξε έμπρακτα σε όλους πως αναμφίβολα η θέση που έχει της αξίζει. Αύριο (Σάββατο), 12/03/2022, είναι οι εκλογές για το νέο διοικητικό συμβούλιο της ΕΦΕΚ όπου οι φοιτητές καλούνται να δώσουν την ψήφο τους σε όσους μιλάνε με πράξεις και όχι με λόγια.

Η Φ.Π.Κ Πρωτοπορία με αυτοδυναμία στην ΕΦΕΚ πέτυχε την καθιέρωση του Fresher’s Fairs στην οποία ενημερώνονται οι πρωτοετείς φοιτητές σε ό,τι αφορά το καινούργιο τους ξεκίνημα όπως επίσης και το ΕΦΕΚ Party όπου συγκεντρώνονται δεκάδες χιλιάδες ευρώ τα οποία μοιράζονται στα ελληνοκυπριακά societies. Επίσης, γνωστά είναι και τα ενημερωτικά σεμινάρια που πραγματοποιεί με θεματικές ενότητες που αφορούν άμεσα τον φοιτητή σχετικά με την επαγγελματική αποκατάστασή του, τις ευκαιρίες των νέων στη ΕΕ, το περιβάλλον, αλλά και τη δυνατότητα των μεταπτυχιακών σπουδών του. Άλλη μια σημαντική δράση της είναι η ενίσχυση του ταμείου αλληλεγγύης με το ποσό των 2,100 λιρών. Έχει καταφέρει επίσης να δίνεται 50% έκπτωση στους φοιτητές ΗΒ για τις αιτήσεις των μεταπτυχιακών σπουδών τους σε συνεργασία με την Global Education Services. Ο εκσυγχρονισμός της επίσημης σελίδας της ΕΦΕΚ ΗΒ είναι κι αυτή μια πράξη της Φ.Π.Κ Πρωτοπορίας.

Η Πρωτοπορία δεν αρκέστηκε σε αυτά αλλά προχώρησε στην διοργάνωση και πραγματοποίηση προγραμμάτων ψυχαγωγικού τομέα, ημερίδες τουρνουά Futsal για τους φοιτητές του ΗΒ και το τουρνουά ποδοσφαίρου μεταξύ των ελληνοκυπριακών societies. Επίσης, δημιούργησε τον πρώτο ραδιοφωνικό σταθμό το Repania.fm μέσω του οποίου οι ίδιοι φοιτητές πήραν τον ρόλο του ραδιοφωνικού παραγωγού και κρατούσαν συντροφιά σε όλους τους ελληνοκύπριους φοιτητές του ΗΒ.

Για την καλύτερη διευκόλυνση των φοιτητών που επιθυμούσαν να ψηφίσουν στις εκλογές, άνοιξαν 5 κάλπες σε όσο το δυνατό πιο κεντρικά σημεία για να μπορούν να μεταφέρονται πιο εύκολα και σε πιο κοντινές αποστάσεις οι φοιτητές. Τα 5 σημεία είναι London, Manchester, Newcastle, Nottingham, και Cardiff.

Τέλος, η Πρωτοπορία έδειξε δυναμικά το παρόν της σε φιλανθρωπικές εκδηλώσεις όπως τη συλλογή τροφίμων για τον Λίβανο, φαρμάκων και ρουχισμού για τους πυρόπληκτους Έλληνες. Αξιοσημείωτες είναι και οι διαχρονικές οργανωμένες διαμαρτυρίες της κατά του Ψευδοκράτους σε συνεργασία και πάλι των ελληνοκυπριακών societies.

Από τα σημαντικότερα που πρέπει να αναφερθούν είναι το τι κατάφερε η Πρωτοπορία ΗΒ εν καιρώ πανδημίας, μια πρωτόγνωρη κατάσταση για όλους. Παρέδωσε αντισηπτικά και μάσκες στα ελληνοκυπριακά societies και κάλυψε τις ανάγκες τροφίμων σε όλο το ΗΒ. Στη συνέχεια, συντόνισε και οργάνωσε τον επαναπατρισμό και δημιούργησε τη φόρμα άμεσης ιατρικής παρέμβασης σε ευπαθείς ομάδες. Παρείχε γραμμή υποστήριξης από Κυπρίους γιατρούς και συνεργάστηκε με ομάδα Εθελοντών Ψυχολόγων για την στήριξη των φοιτητών. Τέλος, προσέφερε εκπτώσεις μέχρι και 50% σε PCR Tests σε όλες τις επαρχίες, και μέχρι και σήμερα ενημερώνει συνεχώς και άμεσα για περιοριστικά και ταξιδιωτικά μέτρα.

Η Φ.Π.Κ Πρωτοπορία όμως δεν περιορίζεται, ούτε επαναπαύεται σε αυτά που έχει κάνει όλα αυτά τα χρόνια αλλά προτείνει κι’ άλλα για την καλύτερη δυνατή υποστήριξη του φοιτητή σε όλους τους τομείς. Αρχικά, προτείνει τη δημιουργία πλατφόρμας σταδιοδρομίας για άμεση σύνδεση αποφοίτων με την αγορά εργασίας και το Jobs Fair για τη σωστή ενημέρωση των φοιτητών από τις ανάλογες εταιρίες. Ο διαγωνισμός με έπαθλο internships αλλά και η δημιουργία πλατφόρμας διασύνδεσης μεταξύ παλιών και νέων φοιτητών του ίδιου κλάδου για παροχή βοήθειας είναι ακόμη δυο προτάσεις της Φ.Π.Κ Πρωτοπορίας. Τέλος, θα προσπαθήσουν επίσης να υλοποιήσουν την πλατφόρμα εξεύρεσης σπιτιού, τη δημιουργία application EFEK UK, το φοιτητικό οδηγό, και δενδροφυτεύσεις σε συνεργασία με το Τμήμα Περιβάλλοντος.

Στις 12/03 λοιπόν ας αναλογιστεί ο κάθε φοιτητής το τι έχει πάρει από την κάθε παράταξη και ας επιλέξει υπεύθυνα και με γνώμονα πάντα το δικό του καλό ποιος αξίζει τη δική του ψήφο εμπιστοσύνης

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top