ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Άκουσαν τις ποινές τους - Μπαίνουν φυλακή για υποθέσεις εμπρησμού και διαρρήξεων και κλοπών

Άκουσαν τις ποινές τους - Μπαίνουν φυλακή για υποθέσεις εμπρησμού και διαρρήξεων και κλοπών

Ποινή φυλάκισης διάρκειας δυόμιση χρόνων, επέβαλε σήμερα το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Πάφου, σε άντρα ηλικίας 28 ετών, μετά από εκδίκαση υπόθεσης διάρρηξης και εμπρησμού κατοικίας.

Πρόκειται για υπόθεση διάρρηξης και εμπρησμού εξοχικής κατοικίας, σε χωριό της Πάφου, στο εσωτερικό της οποίας, το βράδυ στις 17 Ιουνίου, 2021, εκδηλώθηκε πυρκαγιά. Την πυρκαγιά κατέσβησαν μέλη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, ενώ οι εξετάσεις στη σκηνή κατέδειξαν ότι η φωτιά είχε τεθεί κακόβουλα στο εσωτερικό της κατοικίας, (Αστυνομικό Δελτίο Αρ. 3, ημερομηνίας 18/06/2021, και Αστυνομικό Δελτίο Αρ. 4, ημερομηνίας 22/06/2021, σχετικά).

Την επομένη του εμπρησμού, μέλη της Αστυνομίας προχώρησαν στη σύλληψη του 28χρονου, μετά από στοιχεία που προέκυψαν εναντίον του.

Την υπόθεση είχε διερευνήσει ο Αστυνομικός Σταθμός Παναγιάς σε συνεργασία με το ΤΑΕ Πάφου.

Ποινές φυλάκισης, συντρέχουσες, με υψηλότερη την ποινή φυλάκισης δύο χρόνων, επέβαλε σήμερα και το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου, σε άντρα ηλικίας 34 ετών, μετά από εκδίκαση υποθέσεων διάρρηξης και κλοπής, καθώς και υπόθεσης παράνομης κατοχής περιουσίας.

Οι εκδικαζόμενες υποθέσεις διάρρηξης και κλοπής αφορούσαν στη διάρρηξη δύο καταστημάτων στην επαρχία Πάφου, από όπου κλάπηκαν, από το πρώτο κατάστημα, δύο χρηματοκιβώτια με χρηματικό ποσό πέραν των 13 χιλιάδων ευρώ, και από το δεύτερο κατάστημα, το κιβώτιο της ταμειακής μηχανής, με μικρό χρηματικό ποσό. Οι

διαρρήξεις των δύο καταστημάτων διαπράχθηκαν αντίστοιχα τον Οκτώβριο και τον Σεπτέμβριο, 2019.

Τρίτη εκδικαζόμενη υπόθεση αφορούσε στην παράνομη κατοχή περιουσίας, υπόθεση για την οποία ο 34χρονος συνελήφθη τον Φεβρουάριο, 2019.

Στις 04 Φεβρουαρίου συγκεκριμένα, στις 2.15 η ώρα τα μεσάνυκτα, ο 34χρονος συνελήφθηκε από μέλη της Αστυνομίας, όταν εντοπίστηκε να περιφέρεται ύποπτα σε περιοχή της Πάφου, έχοντας στην κατοχή του, μέσα σε τσάντα, διαρρηκτικά εργαλεία.

Μαζί του βρισκόταν και δεύτερος ύποπτος, άντρας ηλικίας 43 ετών, στο αυτοκίνητο του οποίου, σε έρευνα που έγινε στη συνέχεια, τα μέλη της Αστυνομίας εντόπισαν έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή τύπου ταμπλέτα, αριθμό από ζευγάρια γυαλιών, ένα ρολόι επώνυμης μάρκας, καθώς και ένα ηλεκτρικό κατσαβίδι.

Τόσο ο 43χρονος όσο και ο 34χρονος συνελήφθησαν με δικαστικά εντάλματα, για το αδίκημα της παράνομης κατοχής περιουσίας, αφού δεν έδωσαν επαρκείς εξηγήσεις για την κατοχή των ανευρεθέντων.

Τις τρεις υποθέσεις είχε διερευνήσει το ΤΑΕ Πάφου.

Ο 34χρονος εκτίει και ποινή φυλάκισης έξι χρόνων, που του επιβλήθηκε τον Μάρτιο, 2021, από το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας, μετά από εκδίκαση υπόθεσης ληστείας.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

LIVE: «Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ» - Ρίχνουν τους τόνους Τεχεράνη και Τελ Αβίβ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top