ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κύπριοι βουλευτές στη Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης - Συζητήθηκαν η Μετανάστευση, ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός και θέματα νεολαίας

Κύπριοι βουλευτές στη Διάσκεψη για το Μέλλον της Ευρώπης - Συζητήθηκαν η Μετανάστευση, ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός και θέματα νεολαίας

Συνεχίζονται και ολοκληρώνονται σήμερα στο Στρασβούργο οι εργασίες της 4ης Ολομέλειας της Διάσκεψης για το Μέλλον της Ευρώπης, στην οποία συμμετέχουν οι βουλευτές κα Μαρίνα Νικολάου, κ. Χρύσης Παντελίδης και κα Αλεξάνδρα Ατταλίδου.

Στο πλαίσιο των συζητήσεων κατά την Ολομέλεια της Διάσκεψης, η κα Νικολάου συμμετείχε στη συζήτηση για το θέμα της Μετανάστευσης, ο κ. Παντελίδης για τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό και η κα Ατταλίδου στη συζήτηση με θέμα τη Νεολαία, τον Αθλητισμό και τον Πολιτισμό.

Η κα Ατταλίδου καταδίκασε την παραβίαση των δικαιωμάτων των παιδιών στην Ουκρανία, ως αποτέλεσμα της παράνομης ρωσικής εισβολής στη χώρα. Επιβεβαιώνοντας την ανάγκη επίδειξης αλληλεγγύης από την Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ) στον ουκρανικό λαό, η κα Ατταλίδου ανάφερε ότι οι πρόσφυγες, ιδιαιτέρως τα παιδιά και οι νέοι, πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να συνεχίσουν τη ζωή και την εκπαίδευσή τους απρόσκοπτα. Επιπρόσθετα, τόνισε ότι οι νέοι ευρωπαίοι χρειάζονται μία ισχυρή Ένωση με επίκεντρο τις ευρωπαϊκές αρχές και αξίες, που θα προστατεύει τα δικαιώματα όλων των πολιτών. Αναφερόμενη στο ζήτημα της εκπαίδευσης, η κα Ατταλίδου υπογράμμισε τη σημασία ανάπτυξης της ευρωπαϊκής παιδείας κατά τρόπο που να προωθεί την κριτική σκέψη και την επικοινωνία.

Κατά τη συζήτηση με θέμα τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό, ο κ. Παντελίδης επισήμανε ότι η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία έχει καταδείξει την ανάγκη για προληπτική δράση της ΕΕ σε όλους τους τομείς. Συνακόλουθα, ανέφερε ο κ. Παντελίδης, στον τομέα της ψηφιακής τεχνολογίας είναι απαραίτητος ένας κατεξοχήν ευρωπαϊκός μετασχηματισμός που θα καταστήσει την ΕΕ πραγματικά ανταγωνιστική στο περιβάλλον που δημιουργείται από τρίτες χώρες, όπως οι ΗΠΑ, η Ρωσία και η Κίνα. Ο ψηφιακός μετασχηματισμός, υπογράμμισε ο κ. Παντελίδης, πρέπει να είναι ανθρωποκεντρικός και να έχει ως βάση τις ευρωπαϊκές αρχές και αξίες, καθιστώντας την ψηφιακή τεχνολογία προσβάσιμη σε όλους και διασφαλίζοντας την εξυπηρέτηση των αναγκών των πολιτών και την προστασία τους από τη χειραγώγηση και την παραπληροφόρηση.

Σε παρέμβασή της κατά τη συζήτηση με θέμα την Μετανάστευση, η κα Νικολάου τόνισε την ανάγκη αντιμετώπισης των γενεσιουργών αιτιών της συνεχιζόμενης προσφυγικής κρίσης και σημείωσε ότι η ετοιμότητα της ΕΕ να παρέχει προστασία σε πρόσφυγες από την Ουκρανία είναι αναμφίβολα ένα θετικό βήμα, ωστόσο επέκρινε την επιλεκτική ευαισθησία που επιδεικνύει η ΕΕ στο προσφυγικό. Πρέπει, όπως ανάφερε η κα Νικολάου, να επιδεικνύεται η ίδια στάση προς όλους τους πρόσφυγες ανεξαρτήτως προέλευσης. Οι συνδιαλλαγές της ΕΕ με τη Τουρκία στον τομέα της μετανάστευσης, επισήμανε η κα Νικολάου, πρέπει να τερματιστούν άμεσα. Είναι απαραίτητη η μεταρρύμιση του ευρωπαϊκού νομοθετικού πλαισίου για την μετανάστευση και το άσυλο, καθώς και η θέσπιση ενός μόνιμου μηχανισμού μετεγκατάστασης, στη βάση αλληλεγγύης μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ, κατέληξε η κα Νικολάου.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Τρομερή δουλειά οι διασώστες-νοσηλευτές! Επανάφεραν 4 φορές οπαδό του Απόλλωνα...

Ενδοσχολικός σεκιούριτι διακινούσε ναρκωτικά σε μαθητές - «Ανίκανη η Αστυνομία να αντιμετωπίσει το πρόβλημα»

Στο τελικό στάδιο η πρόσληψη 259 πυροσβεστών - Όσα είπε ο Υπουργός Δικαιοσύνης

Δυο καραμπόλες στον αυτοκινητόδρομο: Η μία με 8 οχήματα – Τέσσερα πρόσωπα στο νοσοκομείο



Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό αλλάζει την ατζέντα των κομμάτων - Οι προτεραιότητες των πολιτών ενόψει Ευρωεκλογών

Το μεταναστευτικό βρίσκεται πλέον στην προμετωπίδα της προεκλογικής εκστρατείας των κομμάτων ενόψει ευρωεκλογών, ιδιαίτερα στην Κύπρο όπου το τελευταίο διάστημα οι ροές μεταναστών από τον Λίβανο προς τα παράλια της χώρας μας, αυξάνονται δραματικά. Ούτε οι προσπάθειες της κυβέρνησης έφεραν αποτέλεσμα, ούτε υπάρχει θέληση από την Ευρώπη για επαναξιολόγηση περιοχών στη Συρία  ως ασφαλείς, προκειμένου να καταστεί δυνατός ο επαναπατρισμός ατόμων από τη Συρία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top