Κορωνοϊός: Η βιταμίνη που λείπει από όσους νοσούν σοβαρά

Κορωνοϊός: Η βιταμίνη που λείπει από όσους νοσούν σοβαρά

Ισραηλινοί ερευνητές υποστηρίζουν ότι ανακάλυψαν μιας καίριας σημασίας «διαφορά» ανάμεσα στα άτομα που νοσούν σοβαρά από λοίμωξη Covid-19 και σε αυτούς που την περνούν με ήπια συμπτωματολογία.

Σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύθηκε στο PLOS One περίπου τα μισά άτομα με ανεπάρκεια βιταμίνης D πριν νοσήσουν από Covid-19 εκδήλωσαν σοβαρή λοίμωξη, συγκριτικά με λιγότερο του 10% εκείνων που είχανε επάρκεια της συγκεκριμένης βιταμίνης στο αίμα τους.

Η βιταμίνη D είναι γνωστό ότι είναι ζωτικής σημασίας για την υγεία των οστών μας αλλά και για τον προστατευτικό της ρόλο έναντι της σοβαρής Covid-19.

Πηγή: ygeiamou.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Σημαντική για επανέναρξη διαπραγματεύσεων η αλληλεγγύη εταίρων

ΠτΔ: Σημαντική για επανέναρξη διαπραγματεύσεων η αλληλεγγύη εταίρων

Στην προσπάθεια για την επανέναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων με στόχο μια διαρκή και βιώσιμη λύση του Κυπριακού, με βάση μια δικοινοτική, διζωνική ομοσπονδία με πολιτική ισότητα, όπως ορίζεται από το πλαίσιο του ΟΗΕ και τις αξίες και αρχές της ΕΕ, η αλληλεγγύη εταίρων όπως η Ισπανία είναι πολύ σημαντική, δήλωσε την Παρασκευή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά την παρουσίαση των διαπιστευτηρίων της νέας Πρέσβειρας του Βασιλείου της Ισπανίας στην Κυπριακή Δημοκρατία, Mercedes Alonso Frayle.

BEST OF TOTHEMAONLINE