ΥΓΕΙΑ

Προσοχή: Αυτά τα ποτά ανεβάζουν τη χοληστερίνη - Απέφυγε να τα καταναλώνεις

Προσοχή: Αυτά τα ποτά ανεβάζουν τη χοληστερίνη - Απέφυγε να τα καταναλώνεις

Το πρόβλημα των υψηλών επιπέδων χοληστερίνης είναι αρκετά κοινό, καθώς πολλοί είναι εκείνοι που θα το αντιμετωπίσουν στην πορεία της ζωής τους.

Αν και είναι κάτι διαχειρίσιμο μπορεί εύκολα να χαθεί ο έλεγχος, ειδικά αν δεν προσέχουμε τη διατροφή μας. Κάποιες διατροφικές επιλογές μπορεί να επηρεάζουν τα επίπεδα χοληστερίνης πολύ περισσότερο απ’ όσο νομίζουμε. Στην κατηγορία των ποτών εντοπίζουμε τέσσερις διαφορετικές περιπτώσεις που μπορεί να βλάψουν την υγεία μας αν έχουμε πρόβλημα με τη χοληστερίνη. Το «ένα ποτηράκι ήπια» αποτελεί παγίδα, καθώς, αν και τα ποτά δεν μας γεμίζουν το μάτι σχετικά με το πόσο ανθυγιεινά είναι, φαίνεται πως κάνουμε λάθος.

Ποια ποτά και άλλα ροφήματα λοιπόν πρέπει να αποφεύγουμε να καταναλώνουμε σε καθημερινή βάση αν θέλουμε να έχουμε υπό έλεγχο τα επίπεδα χοληστερίνης;

1. Ανθρακούχα

Αν και απολαυστικά, περιέχουν συχνά πολλή ζάχαρη και φωσφορικά άλατα, που ανεβάζουν τη χοληστερίνη, και κάνουν γενικά κακό στην υγεία μας. Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο ακαδημαϊκό περιοδικό «Journal of the American Heart Association», όσοι καταναλώνουν περίπου 350ml αναψυκτικού ημερησίως, έχουν χαμηλότερα επίπεδα καλής χοληστερίνης, και πιο ανεβασμένα επίπεδα τριγλυκεριδίων, τα οποία μπορούν να βλάψουν την καλή υγεία της καρδιάς.

2. Μιλκσέικ

Είναι λαχταριστό και μας θυμίζει ξέγνοιαστες εποχές. Δεν λέμε να το… αποχαιρετήσουμε για πάντα, αλλά να το καταναλώνουμε με φειδώ, καθώς τα μιλκσέικ περιέχουν κορεσμένα λιπαρά. Σε έρευνα που δημοσιεύτηκε στο ακαδημαϊκό περιοδικό «Laboratory Investigation» διαβάζουμε ότι τα κορεσμένα λιπαρά ανεβάζουν τα επίπεδα της κακής χοληστερίνης ενώ κατεβάζουν εκείνα της καλής χοληστερίνης.

3. Φρουτοποτά με ζάχαρη

Οι φυσικοί χυμοί είναι καλή επιλογή για μια ισορροπημένη και υγιεινή διατροφή, ειδικά όσοι περιέχουν αντιοξειδωτικά, όπως ο χυμός ροδιού. Τα φρουτοποτά όμως, ειδικά όσα περιέχουν πολλή ζάχαρη, ανεβάζουν τα τριγλυκερίδια και κατά συνέπεια, τα επίπεδα της χοληστερίνης.

4. Αλκοόλ

Τα αλκοολούχα κάνουν το συκώτι να παράγει περισσότερη χοληστερίνη. Δύο αλκοολούχα ποτά την ημέρα μπορούν να ανεβάζουν τα επίπεδα της χοληστερίνης μας μέχρι και 20%!

Το Olivemagazine.gr δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, δεν κάνει διαγνώσεις και δεν προτείνει ιατρικές θεραπείες. Οι πληροφορίες που δημοσιεύονται σε αυτόν τον ιστότοπο δεν έχουν στόχο να αντικαταστήσουν τις ιατρικές συμβουλές και δεν θα πρέπει να προβείτε σε καμία ενέργεια πριν συμβουλευτείτε τον γιατρό σας.

Πηγή: olivemagazine.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βία στην οικογένεια, σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και υποθέσεις που συγκλονίζουν - «Τα παιδιά μας και τα μάτια μας»

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Τατιάνα Μπλάτνικ: Οι σόλο εμφανίσεις που δεν υποψίασαν κανέναν για τον χωρισμό από τον Νικόλαο



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top