ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ψηφιακές Δεξιότητες για άτομα 55 χρονών και άνω - Μάθετε πώς να αξιοποιείτε τα έξυπνα κινητά

Ψηφιακές Δεξιότητες για άτομα 55 χρονών και άνω - Μάθετε πώς να αξιοποιείτε τα έξυπνα κινητά

Το Κέντρο Παραγωγικότητας (ΚΕΠΑ) του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων ανακοινώνει ότι στο πλαίσιο του Έργου Προώθησης Ψηφιακών Δεξιοτήτων και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης που αφορά κατάρτιση ατόμων ηλικίας 55 χρονών και άνω, καθώς και άλλων ηλικιακών ομάδων, έχει προγραμματίσει τη διεξαγωγή προγραμμάτων με τίτλο Ψηφιακές Δεξιότητες για άτομα 55 χρονών και άνω με τη χρήση έξυπνου κινητού/ Tablet τύπου Αndroid.

Τα προγράμματα διάρκειας 30 ωρών θα καλύψουν μεταξύ άλλων την Εισαγωγή στη χρήση έξυπνου κινητού και tablet, την Περιήγηση στον Παγκόσμιο Ιστό (Web), το Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο (Email), την Ηλεκτρονική Τραπεζική (e-Banking), τις πληρωμές λογαριασμών μέσω JCC Smart (τηλέφωνα, φορολογίες, υδατoπρομήθεια, ανανέωση άδειας κυκλοφορίας, άδειας κυνηγίου κτλ), Άλλες Εφαρμογές Διαδικτύου, την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση (ΓεΣΥ, Σύστημα πληρωμής εισφορών Τμήματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Taxisnet και συμπλήρωση φορολογικής φόρμας, Διαδικτυακή Πύλη Αριάδνη) και τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

Τα προγράμματα θα διεξαχθούν με φυσική παρουσία σε Λευκωσία, Λεμεσό και Πάφο τηρούμενου του πρωτοκόλλου για την προστασία από την πανδημία του Κορωνοϊού- COVID 19, όπως φαίνονται στον πιο κάτω πίνακα.

A/A

Tίτλος προγράμματος

Ημερομηνίες Διεξαγωγής

Διάρκεια (ώρες)

Μέρες και Ώρες

διεξαγωγής

Χώρος Διεξαγωγής

1

Android (Smart Phone/ Tablet) – Ψηφιακές Δεξιότητες για άτομα 55 χρονών και άνω (ΨΑ2022/1ΛΕΥ)

21/3-20/4/22

30

09:00-12:15

Kέντρο Παραγωγικότητας, Λεωφ. Καλλιπόλεως 77, Λευκωσία

2

Android (Smart Phone/ Tablet) – Ψηφιακές Δεξιότητες για άτομα 55 χρονών και άνω (ΨΑ2022/2ΛΕΜ)

28/3-4/5/22

30

10:00-13:15

Kέντρο Παραγωγικότητας,

Ελπίδος 1,

Λεμεσός

3

Android (Smart Phone/ Tablet) – Ψηφιακές Δεξιότητες για άτομα 55 χρονών και άνω (ΨΑ2022/3ΠΑΦ)

29/3-5/5/22

30

10:00-13:15

Μπουμπουλίνας 16, Πάφος


Τα προγράμματα προσφέρονται δωρεάν, αφού χρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλαίσιο του Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας και απευθύνονται με προτεραιότητα στα άτομα ηλικίας 55 χρονών και άνω αλλά και σε άλλες ηλικιακές ομάδες, εργαζόμενους και εργαζόμενες του Ιδιωτικού και Δημόσιου τομέα, άνεργους, συνταξιούχους αλλά και σε κάθε ενδιαφερόμενο/ ενδιαφερόμενη. Σε όλους τους συμμετέχοντες/όλες τις συμμετέχουσες δίνεται πιστοποιητικό συμμετοχής νοουμένου ότι θα παρακολουθήσουν με επιτυχία τουλάχιστον το 75% της διάρκειας του προγράμματος.

Οι ενδιαφερόμενοι/ενδιαφερόμενες μπορούν να υποβάλουν αίτηση για συμμετοχή μέσω της ιστοσελίδας https://www.e-gnosis.gov.cy/training/eskills/ ή επικοινωνώντας με τα κατά τόπους Γραφεία του Κέντρου Παραγωγικότητας στη Λευκωσία, Λεμεσό και Λάρνακα στα τηλέφωνα 22806000, 25873588 και 24812430 αντίστοιχα.
Το Έργο χρηματοδοτείται εξ ολοκλήρου από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλαίσιο του Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Υπόθεση Μεταξά: Αποσύρθηκαν οι κατηγορίες κατά τριών αξιωματούχων – Συνεχίζονται να διώκονται ποινικά άλλοι δώδεκα

Φωτιές σε δυο διαφορετικά σχολεία στη Λεμεσό - Σε συναγερμό οι Αρχές

Έρχονται κι άλλα «έξυπνα φώτα» - Πού και πότε αναμένεται να τα δούμε στους δρόμους

«Ατυχής και άστοχη» χαρακτήρισε την δήλωση του Αρχιεπίσκοπου ο Βαβούσκος - «Ό,τι άλλο ακούσετε είναι μούφα»

Επίδομα Τέκνου: Όσα πρέπει να ξέρεις για τους δικαιούχους, τις προϋποθέσεις και τα δικαιολογητικά

Συνελήφθη 27χρονος για υπόθεση παράνομης απασχόληση - Κατηγορήθηκε ο εργοδότης τουΠτΔ σε Εμίρη του Κατάρ - «Υπάρχει ειλικρινής πολιτική βούληση από την Κυπριακή Δημοκρατία να εργαστεί μαζί σας»

ΠτΔ σε Εμίρη του Κατάρ - «Υπάρχει ειλικρινής πολιτική βούληση από την Κυπριακή Δημοκρατία να εργαστεί μαζί σας»

Στην αμοιβαία βούληση για ενίσχυση των διμερών σχέσεων Κύπρου – Κατάρ, ιδιαίτερα στους τομείς της οικονομίας και των επενδύσεων, αναφέρθηκαν σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης και ο Εμίρης του Κατάρ  Sheikh Tamim bin Hamad Al Thani, ο οποίος πραγματοποιεί, για πρώτη φορά, επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο, κατόπιν πρόσκλησης του Προέδρου Χριστοδουλίδη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top