«Έφυγε» ο Ε/κ ιερέας Χαράλαμπος Γιάγκου – Διέμενε στο Δίστομο μετά την εισβολή

«Έφυγε» ο Ε/κ ιερέας Χαράλαμπος Γιάγκου – Διέμενε στο Δίστομο μετά την εισβολή

Κοιμήθηκε ο Ε/Κ ιερέας Χαράλαμπος Γιάγκου, ο οποίος διέμενε στον Άγιο Νικόλαο Διστόμου από τον καιρό της εισβολής στην Κύπρο.

Σχετική ανακοίνωση αναφέρει ότι μαζί με τη σύζυγό του, και τα τέσσερα παιδιά τους, κατέφυγαν στον Άγιο Νικόλαο μετά την εισβολή όπου η μοίρα του κυνηγημένου συνδέθηκε με τη μοίρα του σφαγμένου χωριού του Διστόμου.

Το χωριό τον αγκάλιασε ως παιδί του και «εκείνος σεμνός συνετός, με ιώβεια υπομονή στα νιάτα του αφιερώθηκε ψυχικά, πνευματικά στο υψηλό ιερατικό λειτούργημα. Ταπεινός και ανεπιτήδευτος πνευματικός, εξομολόγος, ετίμησε το ράσο ως λειτουργός και όχι ως υπάλληλος», αναφέρει.

Το σπίτι που έζησε τριάντα χρόνια δίπλα στον Άγιο Χαράλαμπο Διστόμου βρίσκεται στην δυτική πλευρά και βόρεια άκρη του χωριού. Η μισή του ψυχή στην Κύπρο, η μισή στο Δίστομο και ο ίδιος ήθελε, όπως γράφει η ανακοίνωση, να ταφεί αν ήταν δυνατόν στο κοντινό κοιμητήριο.

Πηγή: KYΠΕ

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Χριστοδουλίδης: «Με πολιτική βούληση μπορεί να υπάρξει λύση στο Κυπριακό»

Χριστοδουλίδης: «Με πολιτική βούληση μπορεί να υπάρξει λύση στο Κυπριακό»

Εργαζόμαστε για μια λύση βιώσιμη, λειτουργική, που να διασφαλίζει σε όλους τους νόμιμους κατοίκους της χώρας το δικαίωμα να ζουν, να εργάζονται, να δραστηριοποιούνται και να δημιουργούν, όπου το επιλέξουν, σε συνθήκες ειρήνης, ασφάλειας και ευημερίας, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης στον χαιρετισμό του στην αντικατοχική εκδήλωση των Δήμων, Κοινοτήτων, προσφυγικών Σωματείων και οργανώσεων Κερύνειας, η οποία πραγματοποιήθηκε στον Τύμβο Μακεδονίτισσας.

BEST OF TOTHEMAONLINE