ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αρχιεπίσκοπος: «Δεν παραιτούμαι…όσο είμαι στη ζωή εγώ θα είμαι εδώ είτε τους αρέσει είτε όχι» - «Έφαγαν» την Κύπρο…»

Αρχιεπίσκοπος: «Δεν παραιτούμαι…όσο είμαι στη ζωή εγώ θα είμαι εδώ είτε τους αρέσει είτε όχι» - «Έφαγαν» την Κύπρο…»

Ο Θεολόγος Θεόδωρος Κυριακού, μίλησε στο SIGMA, στην εκπομπή «Πρωτοσέλιδο» για τις αρχιεπισκοπικές εκλογές αλλά και το ενδεχόμενο νέου Αρχιεπισκόπου.

«Ο λαός καλείται να εκλέξει το τριπρόσωπο που καλείται να πάει ενώπιον της Συνόδου. Η Σύνοδος είναι υποχρεωμένη να εκλέξει ένα από τους τρεις. Αναμένεται το τριπρόσωπο να είναι Λεμεσού, Ταμασού και Μόρφου αλλά υπάρχουν και άτομα που δεν θέλουν κανένα από τους τρεις», είπε χαρακτηριστικά.

«Για αυτό δρομολογήθηκε μια διαδικασία η οποία προσπάθησε να συγκεντρώσει τα 2/3 των ψήφων των Συνοδικών για τροποποίηση του καταστατικού χάρτη της Εκκλησίας», συμπλήρωσε.

«Δηλαδή θα ερχόταν η Σύνοδος και θα καταργούσε τη συμμετοχή του λαού στην εκλογή Αρχιεπισκόπου. Εάν αποδώσει όλη αυτή η προσπάθεια, τότε θα είναι ένα Εκκλησιαστικό πραξικόπημα», συνέχισε.

Παρέμβαση στην εκπομπή έκανε και ο Αρχιεπίσκοπος, Χρυσόστομος Β θέλοντας να πάρει θέση για τα σενάρια αλλαγής του καταστατικού χάρτη της Εκκλησίας της Κύπρου για την εκλογή νέου Αρχιεπισκόπου.

Ανέφερε ότι το παλιό καταστατικό της Συνόδου ήταν ανεπαρκές. «Ό,τι ψήφιζε ο λαός ήταν το τελικό αποτέλεσμα, είπαμε να το διορθώσουμε γιατί ο Αρχιεπίσκοπος πρέπει να εκλέγεται από τη Σύνοδο», είπε συγκεκριμένα.

Σημείωσε ότι θα υπάρχει η πρωτοβουλία της Συνόδου για εκλογή Αρχιεπισκόπου αν θεωρήσει ότι ο λαός δεν επέλεξε σωστά.

Παράλληλα, τόνισε ότι άνθρωποι που βρίσκονται κοντά σε Μητροπολίτη «έφαγαν» όλη την Κύπρο και έκαναν το λάθος να πάρουν και τον Δήμαρχο της Πάφου.

Επεσήμανε ότι το πάνω χέρι το έχει η Σύνοδος. «Αμάν έχει συνοδικούς βαρβάτους τότε θα ψηφίσουν τον σωστό άνθρωπο».

Όσο αφορά για διεργασίες που γίνονται πίσω από την πλάτη του τόνισε ότι δεν τον ενοχλεί ενώ δεν έχει σκεφτεί ούτε και να παραιτηθεί.

«Δεν είναι με τα πόδια μου που διευθύνω την Εκκλησία της Κύπρου. Αυτό το πράγμα πρέπει να σταματήσει», τόνισε.

Καταλήγοντας, ο Αρχιεπίσκοπος είπε ότι «όσον ο θεός με κρατάει στη ζωή εγώ θα είμαι εδώ, είτε τους αρέσει είτε όχι», παίρνοντας ξεκάθαρα θέση στα όσα ακούγονται γύρω από το όνομα του.

Δείτε το απόσπασμα:

 

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:Αναβλήθηκε η εξέταση της ένστασης του Γενικού Ελεγκτή - Πότε ορίστηκε

Αναβλήθηκε η εξέταση της ένστασης του Γενικού Ελεγκτή - Πότε ορίστηκε

Για τις 29 Μαΐου ανέβαλε την Πέμπτη το Συμβούλιο του Ανωτάτου Συνταγματικού Δικαστηρίου την εξέταση της προδικαστικής ένστασης του Γενικού Ελεγκτή της Δημοκρατίας, Οδυσσέα Μιχαηλίδη, στην αίτηση του Γενικού Εισαγγελέα, Γιώργου Σαββίδη, με την οποία ζητεί την παύση του για ανάρμοστη συμπεριφορά.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top