«Άκουσε» την ποινή του - Φυλάκιση 10 ετών σε 47χρονο για βιασμό της εν διαστάσει συζύγου του

«Άκουσε» την ποινή του - Φυλάκιση 10 ετών σε 47χρονο για βιασμό της εν διαστάσει συζύγου του

Συντρέχουσες ποινές φυλάκισης, με μεγαλύτερη αυτήν των δέκα χρόνων, επέβαλε σήμερα το Κακουργιοδικείο Λεμεσού σε 47χρονο, σε σχέση με αδικήματα βιασμού, που διαπράχθηκαν σε βάρος της εν διαστάσει συζύγου του.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του, το Κακουργιοδικείο αναφέρθηκε στη σοβαρότητα του συγκεκριμένου αδικήματος, υπέδειξε ότι ο βιασμός προσβάλλει βάναυσα την αξιοπρέπεια και προσωπικότητα του θύματος και αποτελεί τη χειρότερη μορφή εξευτελισμού ενός ανθρώπου.

Επισήμανε δε ότι, αυτής της μορφής αδικήματα όχι μόνο στρέφονται κατά των ηθών, αλλά προσβάλλουν και ενίοτε συνθλίβουν την προσωπικότητα και τον ψυχισμό του θύματος και επομένως, θα πρέπει να αντιμετωπίζονται με αυστηρότητα, δεδομένης και της διαπίστωσης της αυξητικής τάσης, ως προς τη διάπραξη τους.

Κατά την επιμέτρηση της ποινής, το δικαστήριο έλαβε υπόψη το λευκό ποινικό μητρώο του κατηγορούμενου και τις προσωπικές του καταστάσεις.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Συνάντηση ΠτΔ-Φον ντερ Λάιεν τη Δευτέρα με φόντο τις επαφές της με Ερντογάν - «Η θέση της ΕΕ ταυτόσημη με της ΚΔ»

Συνάντηση ΠτΔ-Φον ντερ Λάιεν τη Δευτέρα με φόντο τις επαφές της με Ερντογάν - «Η θέση της ΕΕ ταυτόσημη με της ΚΔ»

Θα πρέπει να υπάρξει ουσιαστική πρόοδος στο Κυπριακό προς την κατεύθυνση επανέναρξης των συνομιλίων στη βάση του συμφωνημένου πλαισίου για να εξεταστούν τα όποια θετικά βήματα όσον αφορά τα Ευρωτουρκικά, ανέφερε, την Τετάρτη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, απαντώντας σε ερωτήσεις εκπροσώπων των ΜΜΕ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για τον απολογισμό της Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ.

BEST OF TOTHEMAONLINE