Πίσω στη σφαίρα του δυνατού η προοπτική πυρηνικής σύγκρουσης προειδοποιεί ο Γκουτέρες

Πίσω στη σφαίρα του δυνατού η προοπτική πυρηνικής σύγκρουσης προειδοποιεί ο Γκουτέρες

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου τη Δευτέρα για την αύξηση του επιπέδου συναγερμού για τις πυρηνικές δυνάμεις της Ρωσίας, περιγράφοντάς την κατάσταση αυτή ως μια «ανατριχιαστική εξέλιξη».

Πρόσθεσε ότι η η προοπτική της πυρηνικής σύγκρουσης "είναι πίσω στη σφαίρα του δυνατού".

Σε δηλώσεις του στο κτίριο των ΗΕ, ο Γκουτέρες είπε επίσης ότι ο Οργανισμός πρόκειται να διαθέσει άλλα 40 εκατομμύρια δολάρια από το Κεντρικό Ταμείο Επείγουσας Aνταπόκρισης για την ενίσχυση της ανθρωπιστικής βοήθειας προς την Ουκρανία.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Κυπριακό: Χριστοδουλίδης - Ερχιουρμάν: Η συνάντηση των χαμηλών προσδοκιών και το δύσκολο στοίχημα της επανεκκίνησης

Κυπριακό: Χριστοδουλίδης - Ερχιουρμάν: Η συνάντηση των χαμηλών προσδοκιών και το δύσκολο στοίχημα της επανεκκίνησης

Στη σκιά των χαμηλών προσδοκιών, αλλά με το βλέμμα στραμμένο στην επόμενη ημέρα του Κυπριακού, συναντώνται σήμερα στις 16:00 στη νεκρή ζώνη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης και ο κατοχικός ηγέτης Τουφάν Ερχιουρμάν. Πρόκειται για το πρώτο ουσιαστικό τετ α τετ των δύο ανδρών, μετά την πρόσφατη παρουσία του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Αντόνιο Γκουτέρες στην Κύπρο και ως εκ τούτου, η πολιτική σημασία της συνάντησης, είναι μεγαλύτερη από τα άμεσα αποτελέσματα, που σήμερα θεωρείται πιθανό να παραχθούν.

BEST OF TOTHEMAONLINE