ΔΙΕΘΝΗ

Συνεισφορές-ρεκόρ από τον ιδιωτικό τομέα για τη χορήγηση βοήθειας στην Ουκρανία - Πέραν των 200 εκ.

Συνεισφορές-ρεκόρ από τον ιδιωτικό τομέα για τη χορήγηση βοήθειας στην Ουκρανία - Πέραν των 200 εκ.

Η Yπάτη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες (UNHCR) ανακοίνωσε χθες Δευτέρα ότι ο ιδιωτικός τομέας συνεισέφερε ποσό-ρεκόρ, που ξεπερνά τα 200 εκατομμύρια δολάρια, για να προσφερθεί βοήθεια στους Ουκρανούς μετά την εισβολή του στρατού της Ρωσίας την 24η Φεβρουαρίου.

"Μέσα σε κάτι περισσότερο από δύο εβδομάδες, εταιρείες, ιδρύματα και φιλάνθρωποι συνεισέφεραν πάνω από 200 εκατ. δολάρια στην αντίδραση της UNHCR", στην κρίση στην Ουκρανία, διευκρίνισε η υπηρεσία του ΟΗΕ με δελτίο Τύπου που
δημοσιοποίησε.

Σύμφωνα με την Αρμοστεία, πάνω από 2,8 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει την Ουκρανία από τη ρωσική εισβολή, ενώ τουλάχιστον άλλοι 2 εκατ. έχουν εκτοπιστεί στο εσωτερικό της χώρας.

Η UNHCR "φοβάται ότι εκατομμύρια άνθρωποι ακόμη θα εκτοπιστούν αν ο πόλεμος συνεχιστεί".

Εξάλλουν κυβέρνηση της Νέας Ζηλανδίας θα προσφέρει περαιτέρω ανθρωπιστική βοήθεια αξίας 4 εκατ. νεοζηλανδικών δολαρίων (2,7 εκατ. δολαρίων ΗΠΑ) στην Ουκρανία, ανακοίνωσε η υπουργός Εξωτερικών της χώρας, η Νανάια Μαχούτα.

"Μας προκαλούν φρίκη οι κατάφωρες παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων που διαπράττονται στην Ουκρανία, ειδικά οι επιθέσεις της Ρωσίας εναντίον ανθρωπιστικών διαδρόμων και η στοχοποίηση αμάχων", ανέφερε η κυρία Μαχούτα.

Διευκρίνισε ότι το ποσό θα προστεθεί στα 2 εκατομμύρια δολάρια που χορηγήθηκαν ήδη και ότι θα βοηθήσει ανθρώπους που βρίσκονται στα πεδία των μαχών, ενώ η κυβέρνησή της θα συνεχίσει να μελετά τρόπους να βοηθήσει τους Ουκρανούς. Η κυβέρνηση της Νέας Ζηλανδίας ανακοίνωσε επίσης ότι θα προσφέρει άσυλο σε περίπου 4.000 Ουκρανούς.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην Ελλάδα: Ένας νεκρός από την κατάρρευση τμήματος κτηρίου στον Πειραιά

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

«T» ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δηλώνουν για κατοικίες τις… αποθήκες και εγκαταλελειμμένα σπίτια- Τραγελαφικά τα όσα συμβαίνουν με τις μετακινήσεις ψηφοφόρων

Έγινε κι αυτό στην Κύπρο! Υποψήφιος εμφανίζεται με κλειστά μάτια στην προεκλογική του καμπάνια – Δείτε βίντεο



LIVE: To Ισραήλ έτοιμο για την απάντηση στο Ιράν - Συνεχής ενημέρωση

LIVE: To Ισραήλ έτοιμο για την απάντηση στο Ιράν - Συνεχής ενημέρωση

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top