ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρωτοβουλία Δήμου Αραδίππου για επικίνδυνες διατηρητέες οικοδομές

Πρωτοβουλία Δήμου Αραδίππου για επικίνδυνες διατηρητέες οικοδομές

Πρωτοβουλία για τα προβλήματα που προκύπτουν από τις επικίνδυνες διατηρητέες οικοδομές, ανέλαβε ο Δήμος Αραδίππου.

Σε γραπτή ανακοίνωση του Δήμου αναφέρεται ότι «τα προβλήματα που προκύπτουν από τις επικίνδυνες διατηρητέες οικοδομές, συζητήθηκαν σε συνάντηση που είχε πρόσφατα ο Δήμαρχος Αραδίππου Ευάγγελος Ευαγγελίδης και εκπρόσωποι των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου, με τον Πρόεδρο του ΕΤΕΚ Κωνσταντίνο Κωνσταντή και συνεργάτες του και την Γιούλα Κούρου, υπεύθυνη Λειτουργό του Τμήματος Πολεοδομίας και Οικήσεως για τις διατηρητέες οικοδομές».

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης «υποβλήθηκαν εισηγήσεις για την αντιμετώπιση των προβλημάτων, που παρατηρούνται σε παγκύπρια κλίμακα. Όλες οι εισηγήσεις καταγράφηκαν και αφού συνταχθεί σχετικό υπόμνημα από το ΕΤΕΚ, θα παραδοθεί στο Υπουργείο Εσωτερικών μαζί με τις προτάσεις του Δήμου Αραδίππου, προκειμένου να ετοιμαστούν τροποποιήσεις της νομοθεσίας ή κανονισμοί, με στόχο να οδηγηθούν στη Βουλή των Αντιπροσώπων προς ψήφιση».

Όπως ανέφερε ο κ. Ευαγγελίδης, «κάνουμε μια ουσιαστική προσπάθεια έτσι ώστε να επισπευσθούν οι διαδικασίες για να μην θρηνήσουμε θύματα. Οι εισηγήσεις μας στοχεύουν στην αύξηση του παραδεκτού κόστους για την ανακατασκευή των διατηρητέων, της προκαταβολής μέρους της χορηγίας του Δημοσίου και όχι την αποπληρωμή με το τέλος των εργασιών, της ένταξης χρηματοδοτήσεων και μέσω του τραπεζικού συστήματος για την ανακατασκευή των διατηρητέων, αλλά και για τις νομικές διαδικασίες έξωσης ενοικιαστών από επικίνδυνες οικοδομές, κάτι που ο νόμος μέχρι και σήμερα δεν προβλέπει».

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Εργατικό ατύχημα στη Λεμεσό: Παραμένει κρίσιμα ο 23χρονος – Μεταφέρθηκε ξημερώματα στο ΓΝ Λευκωσίας

• «Έσβησε» κατάδικος των Κεντρικών Φυλακών - Εν αναμονή της νεκροτομής επί της σορού του

• Παραλίες: Ξεκίνησε το μάζεμα πετσετών από τα κρεβατάκια – Έτσι θα λειτουργεί το νέο μέτρο – «Μας αντιγράφουν και οι τουρίστες»

• Ταξιδιωτικό «χάος»: «Απανωτές» καταγγελίες κατά αεροπορικών - Επιβάτες ταξιδεύουν μέχρι και με αεροπλάνα διαφορετικών εταιρειών

• Η τοποθέτηση της Αστυνομίας για την έρευνα με το έργο τερματικού εισαγωγών υγροποιημένου φυσικού αερίου

• Ανείπωτη θλίψη - «Έφυγε» η μικρή Έλενα Νικολάου - Η συγκινητική παράκληση της οικογένειας

• Συγκινεί η Ιλάειρα Ζήση: Η φωτογραφία της κόρης της και το μήνυμα όλο νόημα



Ανοίγει νέο κεφάλαιο στον ΔΗΣΥ - Οι θητείες αξιωματούχων και το καταστατικό

Ανοίγει νέο κεφάλαιο στον ΔΗΣΥ - Οι θητείες αξιωματούχων και το καταστατικό

Σε νέες περιπέτειες ενδέχεται να εισέλθει ο ΔΗΣΥ, αυτή τη φορά για το θέμα των θητειών αξιωματούχων στο κόμμα. Σύμφωνα με τις πρόνοιες του καταστατικού, το οποίο τροποποιήθηκε στις 29 Απριλίου 2023, μέλος του κόμματος που κατέχει κάποιο εκ των αξιωμάτων του Βουλευτή, Ευρωβουλευτή, Δήμαρχου, Δημοτικού Συμβούλου, Σχολικού Εφόρου, Προέδρου ή Μέλους Κοινοτικού Συμβουλίου, δικαιούται να διεκδικήσει επανεκλογή στο ίδιο αξίωμα, μόνο αν κατά τη λήξη της τρέχουσας θητείας του, δεν συμπληρώσει τρεις θητείες σε αυτό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top