Προβλέψεις JP Morgan: Οι τιμές του πετρελαίου θα ανέβουν και πάλι

Προβλέψεις JP Morgan: Οι τιμές του πετρελαίου θα ανέβουν και πάλι

H JP Morgan επισημαίνει ότι όλα τα βλέμματα είναι στη ρωσική παραγωγική ικανότητα καθώς το ασφάλιστρο κινδύνου του πετρελαίου παραμένει υψηλό.

Δεδομένης της σημασίας της Ρωσίας στην παγκόσμια πετρελαϊκή βιομηχανία και επειδή ο πλανήτης ήταν ήδη ελλιπής σε παραγωγική ικανότητα πριν από την τρέχουσα γεωπολιτική κρίση, υπάρχει μια σημαντική εστίαση τόσο στις πραγματικές όσο και στις δυνητικές διαταραχές του εφοδιασμού από τη Ρωσία, οι οποίες θα μπορούσαν να επιδεινώσουν την ήδη περιορισμένη αγορά.

«Κατά την άποψή μας, μια πραγματική διαταραχή της προσφοράς δεν αντικατοπτρίζεται στις τιμές του πετρελαίου στη spot (τοις μετρητοίς) αγορά, απλώς και μόνο επειδή μέχρι σήμερα, το ρωσικό πετρέλαιο συνεχίζει να ρέει», εκτιμά η JPM.

Συνοπτικά, καθώς η στενότητα στην αγορά πετρελαίου παραμένει κατά τη μεσοπρόθεσμη – μακροπρόθεσμη οπτική του, η αμερικανική τράπεζα πιστεύει ότι το αυξημένο ασφάλιστρο κινδύνου στις τιμές του πετρελαίου θα παραμείνει, οδηγώντας με υψηλότερες πιθανότητες το σενάριο για 125 δολάρια ανά βαρέλι το 2022 και 150 δολάρια ανά βαρέλι το 2023.

Πηγή: newmoney.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ο ΔΗΣΥ σε κρίση ταυτότητας - Η επιστολή Αναστασιάδη - Η αμηχανία της Πινδάρου και οι ανοιχτές πληγές του παρελθόντος

Ο ΔΗΣΥ σε κρίση ταυτότητας - Η επιστολή Αναστασιάδη - Η αμηχανία της Πινδάρου και οι ανοιχτές πληγές του παρελθόντος

Σε μια ιδιαίτερα φορτισμένη πολιτικά συγκυρία, με το Κυπριακό να επιστρέφει στη διεθνή ατζέντα και με τον ΔΗΣΥ να επιχειρεί ανασύνταξη μετά από μια περίοδο πολιτικών ανακατατάξεων, η δημόσια παρέμβαση του Νίκου Αναστασιάδη μέσω επιστολής προς την ηγεσία του κόμματος επαναφέρει στο προσκήνιο παλαιότερες, αλλά ανοιχτές, πληγές.

BEST OF TOTHEMAONLINE