Όσοι μιλούν εναντίον της Τουρκίας δεν είναι δυνατόν να αντιμετωπίζονται με δημοκρατικό τρόπο, δήλωσε ο πρόεδρος του Κόμματος Αναγέννησης και «υπουργός συγκοινωνιών», Ερχάν Αρικλί σχολιάζοντας το αίτημα της αντιπολίτευσης να δοθεί στη δημοσιότητα ο κατάλογος των Τ/κ στους οποίους η Τουρκία απαγορεύει την είσοδο και να ανακοινωθεί ποιος είναι ο λόγος γι’ αυτό.
Σύμφωνα με τ/κ δημοσιεύματα, ο κ. Αρικλί μιλούσε σε εκπομπή του καναλιού Genç TV και σχολίαζε την απαγόρευση είσοδου σε 4 Τ/κ μέχρι τώρα. Μέχρι τώρα, είπε, στο ψευδοκράτος επικρατεί η δημοκρατία. «Όσοι κάνουν κοινές δράσεις, κάνουν συγκεντρώσεις με άτομα στη νότια Κύπρο, με τα οποία ομονοούν, κάνουν διαδηλώσεις και μιλούν και ενεργούν εναντίον της Τουρκικής Δημοκρατίας, να ξέρουν ότι δεν είναι δυνατόν να συναντήσουν δημοκρατική συμπεριφορά».
Κατά τον κ. Αρικλί, η Τουρκία είπε σε αυτούς "εάν δεν με θέλεις, εμένα και τον στρατό μου μας αποκαλείς εισβολείς, κάνεις κοινές δράσεις με τους Ε/κ, κάνεις συγκεντρώσεις εναντίον μου, έχω κι εγώ το δικαίωμα τουλάχιστον να μην σε δεχθώ στη χώρα μου".
Ο ίδιος, πρόσθεσε, κατά άδικο και αδικαιολόγητο τρόπο είχε απελαθεί από τη Ρωσία και τότε είχε πάει ο ίδιος στο τουρκικό ΥΠΕΞ για το θέμα, όπου του είπαν πως ήταν κυριαρχικό δικαίωμα της Ρωσικής Ομοσπονδίας να αποφασίζει η ίδια ποιον θα δεχθεί και ποιον όχι στο έδαφός της.
«Επομένως, αυτοί οι φίλοι θα πρέπει να αναρωτηθούν τι έχουν κάνει στο παρελθόν. Μερικοί άνθρωποι βλέπουν αυτό το θέμα ως ευκαιρία».
Ανέφερε επίσης ότι περίπου 3.500 πολίτες της Τουρκίας απελάθηκαν από το ψευδοκράτος, χωρίς καμία αιτιολογία. Ενώ εδώ γίνονται απελάσεις και οικογένειες διαλύονται, πρόσθεσε, «δεν θα μιλήσετε και μετά θα φωνάξετε», εννοώντας ότι το γεγονός αυτό αποσιωπάται.
Η Τουρκία, συνέχισε ο Ερχάν Αρικλί, θα δημοσιοποιήσει ή όχι το αιτιολογικό των απελάσεων και έχει αυτό το κυριαρχικό δικαίωμα. Διερωτήθηκε εάν κάποιος που κατηγορεί, επικρίνει τη Βρετανία, μπορεί να πάει εκεί «χαιρετώντας μάλιστα».
Σημειώνεται ότι για το θέμα μίλησε χθες στη "βουλή" ο πρόεδρος του ΡΤΚ, Τουφάν Ερχιουρμάν. Από το περασμένο καλοκαίρι μέχρι σήμερα απελάθηκαν από την Τουρκία, όπου ταξίδεψαν για διαφορετικούς λόγους ο καθένας, ο επικεφαλής του γραφείου επικοινωνίας του Μουσταφά Ακιντζί, Αλί Μπιζντέν, ο γιατρός και αρθρογράφος, Αχμέτ Τζιαβίτ Αν, ο δημοσιογράφος - αρθρογράφος, Αλί Κισμίρ και ο γιατρός - ακτιβιστής, Οκάν Νταγλί.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:
• Με κίτρινη προειδοποίηση, καταιγίδες και χαλάζι ο καιρός - Τι μας επιφυλάσσει για τα Χριστούγεννα
• Αλκοόλ και οδήγηση: «Καμπανάκι» για την περίοδο Χριστουγέννων - Οι ποινές και οι τιμές
• Πώς να απολαύσεις το γιορτινό τραπέζι χωρίς ενοχές – Διατροφολόγος στο «Τ»
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις