ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αντιμετώπιση για… κλάματα σε χαμηλοσυνταξιούχο - Του έκοψαν 200 ευρώ χωρίς προειδοποίηση αφού του έβαλαν επίδομα

Αντιμετώπιση για… κλάματα σε χαμηλοσυνταξιούχο - Του έκοψαν 200 ευρώ χωρίς προειδοποίηση αφού του έβαλαν επίδομα

Εξαιρετικά δύσκολες είναι οι συνθήκες διαβίωσης των χαμηλοσυνταξιούχων, μετά τις μαζικές αυξήσεις σε όλα τα αγαθά και είδη πρώτης ανάγκης.

Ο Γ.Γ της ΕΚΥΣΥ, Κώστας Σκαρπάρης, μίλησε στην εκπομπή «Alpha καλημέρα» για τα προβλήματα που ταλανίζουν τους χαμηλοσυνταξιούχους.

Ο κ. Σκαρπάρης προέβη σε καταγγελίες για την κωλυσιεργία στα επιδόματα, ενώ αναφέρθηκε και σε μια περίπτωση πολίτη που του έκοψαν χρήματα χωρίς καμία προειδοποίηση.

Αρχικά είπε πως «τους υποχρέωσαν όλους τους χαμηλοσυνταξιούχους να υποβάλουν αιτήσεις πριν χρόνια. Επιτρέπεται να μην απαντούν στις αιτήσεις και να περιμένουν 8-10 ή και περισσότερους μήνες. Αυτά δημιουργήθηκαν από τις απραξίες της Κυβέρνησης. Έχει αιτήσεις που από το 2020 και δεν απαντήθηκαν ακόμα. Επιτρέπεται να μην απαντούν τα τηλέφωνα;»

Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι «τα θέσαμε τα προβλήματα στη Βουλή. Επιτρέπεται λήπτης του ΕΕΕ να παίρνει 480 ευρώ τον μήνα και τον Φεβρουάριο του απέκοψαν λεφτά γιατί αυξήθηκε το ποσό των 5.000 ευρώ που δικαιούται να έχει στην τράπεζα.

Αυτό έγινε γιατί του έγινε έμβασμα (έφτασε στις 5.200 ευρώ) για να επιδιορθώσει το σπίτι του και χωρίς καμία προειδοποίηση του αφαίρεσαν το ποσό. Μετά το Πάσχα θα παρακολουθούμε τις εξελίξεις και θα περιμένουμε να βελτιωθούν. Πρέπει να ξεπεραστούν αυτά τα προβλήματα που βασανίζουν τους ηλικιωμένους».

Δείτε εδώ το βίντεο

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ναυαγεί το λιμάνι Λάρνακας: Δεν κατέθεσε την εγγυητική η Kition - Συνεδριάζει σήμερα η επιτροπή μεταφορών

Πρωτοτυπία ΔΗΠΑ για την κατάθεση των υποψηφιοτήτων  για τις ευρωεκλογές

Υπ.Μεταφορών στο «T»: Έρχονται χώροι στάθμευσης για οικογένειες - Σε ποια μέρη θα υλοποιηθεί

Λίβανος: Η Χεζμπολάχ λέει πως εξαπέλυσε επίθεση με δεκάδες ρουκέτες εναντίον του Ισραήλ



Τεράστιο ενδιαφέρον για την ακτοπλοϊκή σύνδεση: Οι κρατήσεις, το πρόγραμμα και οι τιμές - Αναμένεται να επεκταθεί;

Τεράστιο ενδιαφέρον για την ακτοπλοϊκή σύνδεση: Οι κρατήσεις, το πρόγραμμα και οι τιμές - Αναμένεται να επεκταθεί;

Σηκώνει άγκυρα στις 29 Μαΐου το επιβατικό οχηματαγωγό Daleela για το πρώτο δρομολόγιο της θαλάσσιας επιβατικής σύνδεσης με τον Πειραιά για τη νέα σεζόν και όπως όλα δείχνουν το ενδιαφέρον φέτος είναι αρκετά αυξημένο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top