ΔΙΕΘΝΗ

Πτώματα στοιβάζονται σε ομαδικούς τάφους στη Μαριούπολη - Συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί

Πτώματα στοιβάζονται σε ομαδικούς τάφους στη Μαριούπολη - Συνεχίζονται οι βομβαρδισμοί

Μια στενή τάφρος σκαμμένη στην παγωμένη γη είναι τώρα ο τόπος ανάπαυσης των παιδιών και των ενηλίκων που σκοτώθηκαν κατά τους ρωσικούς βομβαρδισμούς της Μαριούπολης.

Μεταξύ των θυμάτων περιλαμβάνονται ο 18 μηνών Κίριλ, ο οποίος υπέστη τραύμα από θραύσμα στο κεφάλι, και ο 16χρονος Ίλια, ο οποίος σκοτώθηκε από έκρηξη ενώ έπαιζε ποδόσφαιρο σε σχολικό γήπεδο. Ανάμεσα στις σορούς είναι και ένα κοριτσάκι, όχι μεγαλύτερο από έξι ετών, που φορούσε πιτζάμες με καρτούν μονόκερους.

Οι εργάτες στοιβάζουν τα πτώματα όσο πιο γρήγορα μπορούν, καθώς φοβούνται ότι θα πέσουν και αυτοί θύματα βομβαρδισμών όσο περισσότερο μένουν στην ύπαιθρο. «Το μόνο πράγμα που θέλω είναι να τελειώσει αυτό», δήλωσε ο εργάτης Βολοντίμιρ Μπουκόφσκι σε δημοσιογράφο του AP. «Ανάθεμά τους όλους, αυτούς τους ανθρώπους που το ξεκίνησαν αυτό!», συμπληρώνει.

Οι ίδιοι εργάτες περιμένουν μάλιστα νατα παραλάβουν περισσότερες σορούς σύντομα από ένα υπόγειο νοσοκομείου της πόλης. Η μεγάλη πόλη-λιμάνι είναι πλέον περικυκλωμένη από Ρώσους στρατιώτες και βομβαρδίζεται συνεχώς.

Περίπου 4.000 αυτοκίνητα κατάφεραν να φύγουν με αυτοκινητοπομπή χθες από τη Μαριούπολη, αλλά χιλιάδες άμαχοι εξακολουθούν να παραμένουν παγιδευμένοι και χωρίς τρεχούμενο νερό, θέρμανση και ηλεκτρικό ρεύμα.

Πηγή: protothema.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top