ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Μη παραδοχή στις κατηγορίες απάντησε ο πρώην διευθυντής του Παττίχειου για κατάχρηση χρηματικού ποσού

Μη παραδοχή στις κατηγορίες απάντησε ο πρώην διευθυντής του Παττίχειου για κατάχρηση χρηματικού ποσού

Δεν παραδέχθηκε τις τρεις κατηγορίες που του απαγγέλθηκαν, ο πρώην διευθυντής του Παττίχειου Δημοτικού Θεάτρου Λεμεσού, ο οποίος κατηγορείται για κατάχρηση χρηματικού ποσού 234.550 ευρώ.

Ο 61χρονος κατηγορούμενος παρουσιάστηκε σήμερα ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λεμεσού, απαντώντας μη παραδοχή στις κατηγορίες της κλοπής από αξιωματούχο εταιρείας, απάτης και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Το Κακουργιοδικείο όρισε νέα ημερομηνία εκδίκασης της υπόθεσης την 16η Ιουνίου, ενώ ο κατηγορούμενος παραμένει ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Η υπόθεση καταγγέλθηκε στην Αστυνομία στις 30 Δεκεμβρίου 2021, από τον Πρόεδρο του ΔΣ του θεάτρου και Δήμαρχο Λεμεσού, Νίκο Νικολαΐδη, μετά την ολοκλήρωση λογιστικού ελέγχου από ανεξάρτητο ελεγκτικό οίκο, ο οποίος εντόπισε έλλειμμα 234.550 ευρώ, κατά την περίοδο 2017 – 2020.

Νωρίτερα, τον Απρίλιο του 2021, ο τεχνικός διευθυντής εξέφρασε κάποιες ανησυχίες για τα οικονομικά της εταιρείας, ενώ την επόμενη μέρα, ο 61χρονος φέρεται να παραδέχθηκε ότι παρακράτησε ποσό 10.700 ευρώ, επικαλούμενος οικονομικές δυσκολίες και προσωπικές καταστάσεις. Διαβεβαίωσε πως θα επέστρεφε τα χρήματα, ενώ τον Μάιο του 2021 υπέβαλε την παραίτηση του, η οποία και έγινε αποδεκτή. Ο 61χρονος επέστρεψε χρηματικό ποσό 3.000 ευρώ, αναφέροντας ότι θα επέστρεφε σε κατοπινό στάδιο και το υπόλοιπο ποσό.

Όπως διαπιστώθηκε από τον λογιστικό έλεγχο, το χρηματικό ποσό των 234.550 ευρώ αφορούσε εισπράξεις για το φόρο θεάματος αλλά και χρήματα που έπρεπε να καταβληθούν σε παραγωγούς παραστάσεων, για τα οποία ο κατηγορούμενος φέρεται να είχε τον απόλυτο έλεγχο.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top