ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη ζυγαριά του ΑΚΕΛ το όνομα της Χριστιάνας- Κρίνεται η συνεργασία με ΔΗΚΟ

Στη ζυγαριά του ΑΚΕΛ το όνομα της Χριστιάνας- Κρίνεται η συνεργασία με ΔΗΚΟ

Καθοριστικές θεωρούνται οι επόμενες μέρες για την τύχη της προσπάθειας συνεργασίας ανάμεσα στα δύο μεγάλα κόμματα της αντιπολίτευσης για τις προεδρικές εκλογές του 2023. ΑΚΕΛ και ΔΗΚΟ ρίχνουν στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης όλα τους τα χαρτιά και πολύ σύντομα θα κριθεί οριστικά πλέον η πατρίδα. Είτε θα υπάρξει κατάληξη για συνεργασία με κοινό υποψήφιο, είτε το κάθε κόμμα θα πάρει το δρόμο του.

Ο Νικόλας Παπαδόπουλος πρότεινε στον Στέφανο Στεφάνου την αναπληρώτρια πρόεδρο του ΔΗΚΟ Χριστιάνα Ερωτοκρίτου «και τουλάχιστον ακόμη ένα όνομα» όπως αναφέρουν οι πληροφορίες που εξασφάλισε το Τhemaoline, και πλέον η μπάλα βρίσκεται στο γήπεδο του ΑΚΕΛ, το οποίο, είτε θα αποδεχτεί την πρόταση, είτε θα αντιπροτείνει άλλα ονόματα. Το δεύτερο ενδεχόμενο φαντάζει εξαιρετικά δύσκολο υπό την έννοια ότι η πόρτα του ΔΗΚΟ σχεδόν είναι μισοκλειστή. Το όνομα της Χριστιάνας Ερωτοκρίτου έτυχε διαφορετικής υποδοχής στην ηγεσία του ΑΚΕΛ. Ορισμένα στελέχη τάσσονται υπέρ, ορισμένα άλλα όμως έχουν επιφυλάξεις. Σε κάθε περίπτωση τα πράγματα αναμένεται να ξεκαθαρίσουν σε μεγάλο βαθμό στη συνεδρία του Πολιτικού Γραφείου του ΑΚΕΛ, σήμερα Παρασκευή 18 Μαρτίου.

Υπό αυτή την έννοια, η επόμενη συνάντηση Στέφανου Στεφάνου και Νικόλα Παπαδόπουλου θα είναι κρίσιμη. Οι επικεφαλής των δύο κομμάτων είτε θα κλειδώσουν κατ᾽αρχήν το όνομα του κοινού υποψηφίου και θα απευθυνθούν στα συλλογικά τους όργανα για τα περαιτέρω, είτε ουσιαστικά θα συμφωνήσουν ότι δεν υπάρχει λόγος να συζητούν. Από τις παρεμβάσεις στελεχών των δύο κομμάτων σε μέσα ενημέρωσης προκύπτει ότι οι διαβουλεύσεις βρίσκονται σε κομβικό σημείο και ότι τις επόμενες μέρες τα πράγματα θα ξεκαθαρίσουν οριστικά. Η ημερομηνία της δεύτερης συνάντησης Στέφανου Στεφάνου και Νικόλα Παπαδόπουλου, δεν έχει κλειδώσει ακόμη. Σήμερα Παρασκευή ο Στέφανος Στεφάνου θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της ΔΗΠΑ Μάριο Καρογιάν, ενώ τις επόμενες μέρες θα συναντηθεί και με τον Πρόεδρο της ΕΔΕΚ Μαρίνο Σιζόπουλο.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top