ΔΙΕΘΝΗ

Σε υιοθέτηση κοινών ενεργειακών πολιτικών καλούν νότιες χώρες της ΕΕ

Σε υιοθέτηση κοινών ενεργειακών πολιτικών καλούν νότιες χώρες της ΕΕ

Νότιες χώρες της ΕΕ κάλεσαν την Παρασκευή 18/3 την Ένωση να υιοθετήσει κοινές ενεργειακές πολιτικές, ενόψει των αυξανόμενων τιμών, και της ανάγκης για μείωση της εξάρτησης από τη Ρωσία μετά την εισβολή της στην Ουκρανία.

"Θέλουμε να σπρώξουμε την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και άλλα κράτη μέλη να λάβουν αποτελεσματικά μέτρα σε ένα τομέα που είναι αποφασιστικής σημασίας για το μέλλον μας", δήλωσε ο Ιταλός Πρωθυπουργός, Μάριο Ντράγκι.

Μιλούσε έπειτα από μια συνάντηση με τους ηγέτες της Ισπανίας, της Πορτογαλίας και της Ελλάδας, που όπως είπε ο κ Ντράγκι εστίασε κυρίως στην Ενέργεια.

Ο κ. Ντράγκι είπε πως "μια κοινή διαχείριση της ενεργειακής αγοράς θα ωφελήσει όλους" καλώντας για κοινούς αποθηκευτικούς και αγοραστικούς μηχανισμούς για τους 27.

Ο Πρωθυπουργός της Ισπανίας, Πέδρο Σάντσεθ και ο Πρωθυπουργός της Πορτογαλίας, Αντόνιο Κόστα, συμμετείχαν δια ζώσης στη συνάντηση, ενώ ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας διαδικτυακά λόγω του ότι διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό.

Η ομάδα των ηγετών συζήτησε προτάσεις τις οποίες να παρουσιάσουν στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στις 24 και 25 Μαρτίου,περιλαμβανομένων της επιστροφής των πλεοναζόντων κερδών των ενεργειακών εταιρειών και της προσωρινής θέσπισης ανώτατων τιμών χονδρικής πώλησης αερίου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top