Δεκάδες οι νεκροί από την επίθεση στο στρατόπεδο του Μικολάιβ

Δεκάδες οι νεκροί από την επίθεση στο στρατόπεδο του Μικολάιβ

Οδομαχίες στο κέντρο της πολιορκούμενης Μαριούπολης εμποδίζουν τις προσπάθειες για απεγκλωβισμό των αμάχων που είχαν βρει καταφύγιο στο υπόγειο του θεάτρου της πόλης που βομβαρδίστηκε από τον ρωσικό στρατό την περασμένη Τετάρτη.

Σε δηλώσεις του στο BBC, o δήμαρχος Βαντίμ Μποϊτσένκο ανέφερε ότι τα σωστικά συνεργεία το μόνο που καταφέρνουν είναι να απομακρύνουν ερείπια και να ανασύρουν ανθρώπους μόνο όταν υπάρχει σιγή των όπλων.

«Υπάρχουν τανκς εδώ, το πυροβολικό βομβαρδίζει, η περιοχή βάλλεται με κάθε είδους οπλισμό», λέει.

Και προσθέτει: «Οι δυνάμεις μας κάνουν ό,τι μπορούν για να κρατήσουν τις θέσεις τους στην πόλη αλλά οι δυνάμεις του εχθρού είναι μεγαλύτερες, δυστυχώς».

Την Παρασκευή, οι αρχές ανακοίνωσαν ότι 130 άνθρωποι κατάφεραν να διαφύγουν και ότι περισσότεροι από 1.000 εξακολουθούσαν να βρίσκονται στο υπόγειο του θεάτρου, το οποίο άντεξε στην επίθεση.

Η Ρωσία αρνείται ότι βομβάρδισε το κτίριο, το οποίο είχε σαφή σήμανση ως καταφύγιο πολιτών.

Το στρατηγικό λιμάνι της πόλης έχει περικυκλωθεί από ρωσικές δυνάμεις και υπολογίζεται ότι 300.000 άνθρωποι έχουν παγιδευτεί χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, τρεχούμενο νερό και θέρμανση.

Δείτε λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις:

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Γεραπετρίτης: Αταλάντευτη στήριξη στην επανένωση της Κύπρου στη βάση μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης

Γεραπετρίτης: Αταλάντευτη στήριξη στην επανένωση της Κύπρου στη βάση μιας δίκαιης και βιώσιμης λύσης

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Κόμπο είχε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης, στο πλαίσιο της στενής και διαρκούς συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Κύπρου.

BEST OF TOTHEMAONLINE