ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει ο ΥΠΕΞ για το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ

Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει ο ΥΠΕΞ για το Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ

Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης όπου θα συμμετάσχει τη Δευτέρα στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ με βασικό θέμα συζήτησης την κατάσταση στην Ουκρανία.

Σε ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών αναφέρεται ότι το πρωί της Δευτέρας, ο κ. Κασουλίδης θα παραστεί σε άτυπο πρόγευμα που διοργανώνει ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκος Δένδιας με φιλοξενούμενο τον Υπουργό Εξωτερικών της Βορείου Μακεδονίας, Bujar Osmani.

Προστίθεται ότι εν συνεχεία, ο ΥΠΕΞ θα συμμετάσχει στις εργασίες του Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων, στο επίκεντρο του οποίου θα βρεθούν, μεταξύ άλλων, η κατάσταση στην Ουκρανία σε συνέχεια της εξελισσόμενης ρωσικής εισβολής καθώς και τα μέτρα στήριξης της ΕΕ προς τη χώρα.

Επιπρόσθετα, σημειώνεται, οι Υπουργοί Εξωτερικών θα ανταλλάξουν απόψεις για την κατάσταση στην περιοχή του Σαχέλ, με έμφαση στα επόμενα βήματα σε σχέση με την εμπλοκή της Ένωσης στο Μάλι.

Ακολούθως, στο πλαίσιο γεύματος εργασίας θα ανταλλαγούν απόψεις με τον Αναπληρωτή Πρωθυπουργό και Υπουργό Εξωτερικών της Μολδαβίας Nicu Popescu, ενώ οι εργασίες του Συμβουλίου θα ολοκληρωθούν με κοινή συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών και Υπουργών Άμυνας των κρατών – μελών όπου θα συζητηθεί η Στρατηγική Πυξίδα για την Ασφάλεια και την Άμυνα της ΕΕ.

Με το πέρας των εργασιών του Συμβουλίου, ο Υπουργός Εξωτερικών θα συμμετάσχει σε ειδικό φόρουμ με θέμα τη βελτίωση της συμμόρφωσης με το Διεθνές Ανθρωπιστικό Δίκαιο, το οποίο διοργανώνεται από τον Υπουργό Εξωτερικών της Γαλλίας, Jean Yves Le Drian και τον Ευρωπαίο Επίτροπο αρμόδιο για θέματα Διαχείρισης Κρίσεων, Janez Lenarčič.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, την Τρίτη, 22 Μαρτίου, ο κ. Κασουλίδης θα συμμετάσχει στις εργασίες του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων, όπου θα συζητηθούν, μεταξύ άλλων, οι εξελίξεις στο πλαίσιο της Διάσκεψης για το Μέλλον της Ευρώπης, το ευρωπαϊκό εξάμηνο και η προετοιμασία της επικείμενης Συνόδου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Ο Υπουργός Εξωτερικών θα επιστρέψει στην Κύπρο την Τετάρτη, 23 Μαρτίου.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Γιώργος Περδίκης στο «T»: «Θα συνεχίσουμε να είμαστε εδώ» - «Ποντιοπιλατική η στάση του Ν. Χριστοδουλίδη στο θέμα του Οδυσσέα Μιχαηλίδη»

Πέντε μήνες μετά από την ανάληψη της προεδρίας του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών, ο Γιώργος Περδίκης ανοίγει τα χαρτιά του στο «T» αναφορικά με τη σημερινή κατάσταση στο Κίνημα, τις συνεργασίες ενόψει Ευρωεκλογών και τη σχέση με την ΑΙΧΜΗ και τον Δημήτρη Παπαδάκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top