ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προεδρικές 2023: Ξεκινούν διερευνητικές συναντήσεις οι Οικολόγοι - Στόχος η οικολογική αλλαγή της διακυβέρνησης

Προεδρικές 2023: Ξεκινούν διερευνητικές συναντήσεις οι Οικολόγοι - Στόχος η οικολογική αλλαγή της διακυβέρνησης

Η Κεντρική Επιτροπή του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασίας Πολιτών συνεδρίασε το Σάββατο 19 Μαρτίου και συζήτησε το θέμα των επερχόμενων προεδρικών εκλογών και τα επόμενα μας βήματα.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Κινήματος, έχουν ληφθεί αποφάσεις και θα προχωρήσει η Πολιτική Επιτροπή του Κινήματος σε επαφές και αποφάσεις με βάση τις πιο κάτω παραμέτρους:

Στόχος μας θα είναι η οικολογική αλλαγή της διακυβέρνησης. Έχουμε κρίνει τα τελευταία εννιά χρόνια διακυβέρνησης Αναστασιάδη ως τραγικά για το περιβαλλοντικό μέλλον του τόπου κυρίως, αλλά επιπλέον για την κοινωνικοοικονομική κατάσταση στην οποία έχει επέλθει το κράτος μας. Η δε επικράτηση της αναξιοκρατίας, της αναξιοπιστίας και της ασυδοσίας κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης Αναστασιάδη έχει θέσει σε κίνδυνο τόσο την διεθνή μας φήμη όσο και τις πιθανότητες δίκαιης επίλυσης του κυπριακού.

Θα προσεγγίσουμε λοιπόν τις προεδρικές εκλογές με βάση τις προγραμματικές μας θέσεις. Θα επιδιώξουμε συνεργασία με υποψήφιο άτομο του οποίου το πρόγραμμα θα είναι συμβατό με το μεγαλύτερο ποσοστό των θέσεων μας, αναγνωρίζοντας ότι δεν αποκλείουμε συνεργασία με κανένα κόμμα, πλην ΕΛΑΜ και ΔΗΣΥ. Συναντήσεις θα γίνουν με όσους υποψήφιους ή κόμματα επιθυμούν συνεργασία μαζί μας με βάση τις πιο πάνω παραμέτρους.

Θα επιδιώξουμε να στηρίξουμε υποψήφιο άτομο που θα έχει τα εχέγγυα να εκλεγεί και να προωθήσει τις κοινές θέσεις μας όπως θα συμπεριληφθούν στο προεκλογικό του πρόγραμμα για να εξασφαλίσουμε ένα οικονομικά αειφόρο και περιβαλλοντικά βιώσιμο μέλλον για τον τόπο. Δεν είμαστε όμως διατεθειμένοι να υπαναχωρήσουμε σε κόκκινες γραμμές της πολιτικής μας ιδεολογίας και στόχους απλά για να στηρίξουμε υποψήφιο που θα μπορεί να εκλεγεί.

Αναλόγως των αποτελεσμάτων των αρχικών αυτών επαφών θα διεξαχθεί νέα συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής για να ληφθούν περαιτέρω αποφάσεις.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Πάσχα 2024: Πότε κλείνουν τα σχολεία - Τι ισχύει για τα κοινοτικά νηπιαγωγεία

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Εντοπίστηκε πτώμα σε βραχώδη περιοχή - Βρισκόταν σε κατάσταση αποσύνθεσης

Αυξημένες συγκεντρώσεις σκόνης στην ατμόσφαιρα - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Εβελίνα Σκίτσκο: Είναι ερωτευμένη και μόλις μας έδειξε τον σύντροφο της



Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Κυπριακό: Προσπάθεια άρσης του αδιεξόδου - Σε Βερολίνο-Παρίσι και Βρυξέλλες η Ολγκίν

Στα βαθιά εισέρχεται το Κυπριακό, ενώ καθοριστικό θα είναι το επόμενο διάστημα μέχρι το τέλος Μαΐου. Η Μαρία Ανχέλα Ολγκίν ετοιμάζει βαλίτσες για μια σειρά από επισκέψεις σε χώρες της Ευρώπης, ξεκινώντας από το Βερολίνο ενώ στη συνέχεια θα μεταβεί σε Παρίσι και Βρυξέλλες, με στόχο να διερευνήσει το ενδεχόμενο εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να συνεισφέρει στην προσπάθεια που καταβάλλουν τα ΗΕ, για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στο κυπριακό.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top