Φόβοι ότι τα παιδιά που φεύγουν από Ουκρανία θα πέσουν στα χέρια διακινητών

Φόβοι ότι τα παιδιά που φεύγουν από Ουκρανία θα πέσουν στα χέρια διακινητών

Πάνω από ένα εκατομμύριο ανήλικοι έχουν φύγει από τη χώρα.

Καμπανάκι κινδύνου κρούει η Ευρωπαία επίτροπος Μετανάστευσης Ίλβα Γιόχανσον για τα παιδιά που φεύγουν να σωθούν από την Ουκρανία και κινδυνεύουν να πέσουν στα χέρια διακινητών.

Η Γιόχανσον επισήμανε στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου από την Εσθονία ότι περίπου οι μισοί από τα 3,3 εκατομμύρια Ουκρανούς που έχουν εγκαταλείψει τη χώρα τους μετά τη ρωσική εισβολή είναι παιδιά.

Στην Ουκρανία υπάρχει μεγάλος αριθμός ορφανών παιδιών και παιδιών που γεννήθηκαν από παρένθετες μητέρες, τα οποία δεν έχουν πάρει οι γονείς τους. Αυτό αυξάνει τον κίνδυνο να πέσουν θύματα απαγωγής ή να δοθούν αναγκαστικά για υιοθεσία, τόνισε η Ευρωπαία επίτροπος. «Υπάρχει τεράστιος κίνδυνος ευάλωτα παιδιά να γίνουν θύματα διακινητών», υπογράμμισε σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Μέχρι στιγμής στα σύνορα της ΕΕ έχουν εντοπιστεί πολύ λίγα ασυνόδευτα παιδιά πρόσφυγες από την Ουκρανία, σημείωσε η Γιόχανσον και έχουν αναφερθεί κάποια περιστατικά διακίνησης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Δημοσκόπηση-θρίλερ στον ΔΗΣΥ: Ανατρέπονται οι ισορροπίες μεταξύ Αννίτας και Αβέρωφ

Δημοσκόπηση-θρίλερ στον ΔΗΣΥ: Ανατρέπονται οι ισορροπίες μεταξύ Αννίτας και Αβέρωφ

Μια σαφώς πιο σύνθετη και πολιτικά απαιτητική πραγματικότητα για την ηγεσία του ΔΗΣΥ αποτυπώνει η νέα δημοσκόπηση της IMR για λογαριασμό του REPORTER, καθώς η μέχρι πρότινος ευδιάκριτη υπεροχή της Αννίτας Δημητρίου έναντι του Αβέρωφ Νεοφύτου έχει σχεδόν εξανεμιστεί, την ώρα που ένα υπολογίσιμο τμήμα της συναγερμικής βάσης δηλώνει έτοιμο να ακολουθήσει τον τέως πρόεδρο ακόμη και σε μια αυτόνομη πορεία προς τις Προεδρικές του 2028.