Καταθέσεις για το partygate άρχισε να λαμβάνει η Σκότλαντ Γιαρντ

Καταθέσεις για το partygate άρχισε να λαμβάνει η Σκότλαντ Γιαρντ

Η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου έχει αρχίσει τη διαδικασία λήψης καταθέσεων από πρόσωπα που πιστεύεται ότι εμπλέκονται στο "partygate", δηλαδή τις αποκαλύψεις για πάρτι εν μέσω lockdown στην Ντάουνινγκ Στριτ και σε άλλα βρετανικά κυβερνητικά κτίρια.

Όπως ανακοινώθηκε, ήδη πριν από τις καταθέσεις είχαν σταλεί περισσότερα από 100 ερωτηματολόγια με τα οποία οι εμπλεκόμενοι καλούνται να εξηγήσουν την παρουσία τους στα πάρτι.

Μεταξύ αυτών είναι και ο Πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος όπως και οι υπόλοιποι είχε επτά ημέρες διορία να απαντήσει στο αστυνομικό ερωτηματολόγιο.

Μέχρι στιγμής πάντως δεν έχει επιβληθεί κανένα χρηματικό πρόστιμο, όπως όριζε ο νόμος κατά τη διάρκεια των απαγορευτικών.

ΑΠΟ ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Η Σοφία Χριστοδούλου και οι τρεις μήνες που θα κρίνουν την επόμενη ΕΔΕΚ - Οι σχέσεις με την υπόλοιπη ηγεσία και η νέα ατζέντα μέχρι το εκλογικό συνέδριο

Η Σοφία Χριστοδούλου και οι τρεις μήνες που θα κρίνουν την επόμενη ΕΔΕΚ - Οι σχέσεις με την υπόλοιπη ηγεσία και η νέα ατζέντα μέχρι το εκλογικό συνέδριο

Χωρίς, σύμφωνα με πληροφορίες, να έχει ακόμη αναπτύξει ουσιαστική επαφή με το σύνολο της υφιστάμενης ηγεσίας της ΕΔΕΚ, η νέα πρόεδρος του κόμματος Σοφία Χριστοδούλου Μακρή, καλείται μέσα στους επόμενους τρεις μήνες, να διαχειριστεί μια ιδιαίτερα σύνθετη μεταβατική περίοδο. Μέχρι τον Δεκέμβριο, οπότε είναι προγραμματισμένο το εκλογικό συνέδριο της ΕΔΕΚ, θα πρέπει να έχει δώσει σαφές δείγμα γραφής, για τον τρόπο με τον οποίο προτίθεται να λειτουργήσει το κόμμα, τις πολιτικές της προτεραιότητες και τις αλλαγές που θέλει να προωθήσει.

BEST OF TOTHEMAONLINE