ΔΙΕΘΝΗ

Νέα άνοδος του πετρελαίου - Υποχώρηση του ευρώ ενόψει συζητούμενων κυρώσεων στο ρωσικό πετρέλαιο

Νέα άνοδος του πετρελαίου - Υποχώρηση του ευρώ ενόψει συζητούμενων κυρώσεων στο ρωσικό πετρέλαιο

Άνοδο κατέγραψε η τιμή του πετρελαίου το πρωί της Τρίτης 22/3 μετά τη γνωστοποίηση των προθέσεων κάποιων χωρών της ΕΕ για επιβολή κυρώσεων στην εισαγωγή ρωσικού πετρελαίου και μετά από επιθέσεις που σημειώθηκαν σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις της Σαουδικής Αραβίας.

Η τιμή του Brent αυξήθηκε κατά 2,9% φθάνοντας στα $118,93 το βαρέλι. Το αμερικανικό ανέβηκε κατά 2,2% αγγίζοντας τα $114,76 το βαρέλι.

Η άνοδος των τιμών του πετρελαίου το τελευταίο διάστημα προκάλεσε αναταραχή στις παγκόσμιες αγορές, λόγω και της ραγδαίας αύξησης των τιμών στα μέταλλα και στα σιτηρά που προκάλεσε ο πόλεμος στην Ουκρανία, με αποτέλεσμα την εκτόξευση του πληθωρισμού. "Οι πάροχοι ενέργειας γίνονται όλο και πιο σίγουροι ότι επίκειται έλλειψη παροχής ενέργειας", προειδοποιεί ο οικονομικός αναλυτής Edward Moya. Επιπρόσθετα, αυξάνεται ο φόβος ότι η παγκόσμια οικονομία θα εισέλθει σε περίοδο στασιμοπληθωρισμού, κατά την οποία οι τιμές ανεβαίνουν και η ανάπτυξη μένει στάσιμη.

Σε επίπεδο νομισμάτων, το ευρώ έπεσε κατά 0,2% φθάνοντας στο $1,0987, έχοντας χάσει 2,07% σε ένα μήνα, ενώ ο δείκτης του αμερικανικού δολαρίου ανέβηκε στο 98.778. Ο χρυσός κυμάνθηκε ελαφρώς χαμηλότερα, στα $1934,63 ανά ουγγιά.

Σε μια άλλη εξέλιξη, ο ρωσικός ενεργειακός κολοσσός Gazprom ανακοίνωσε την Τρίτη ότι συνεχίζει να παρέχει φυσικό αέριο στην Ευρώπη μέσω Ουκρανίας συμβαδίζοντας με τα αιτήματα των Ευρωπαίων καταναλωτών. Σύμφωνα με την εταιρεία, η ζήτηση από την Ευρώπη ανήλθε στα 108 εκατομμύρια κυβικά μέτρα στις 22 Μαρτίου, σε σύγκριση με 104.7 εκατομμύρια κυβικά μέτρα στις 21 Μαρτίου.

ΠΗΓΗ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Δημοτικές Εκλογές: Στις 3232 οι υποψηφιότητες - Δείτε αναλυτικά ανά Δήμο και Επαρχία

Ο Γενικός Έφορος Εκλογών ανακοινώνει ότι σήμερα, από τις 8:30 π.μ. μέχρι και τις 12:30 μ.μ., υποβλήθηκαν στους Εφόρους Εκλογής οι υποψηφιότητες για τα αξιώματα των Προέδρων των Συμβουλίων των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Η όλη διαδικασία κύλησε ομαλά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top