ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΥΠΕΣ: Τελετή εγκαινίων κτηρίου Συμβουλίου Υδατοπρομήθειας Λευκωσίας

ΥΠΕΣ: Τελετή εγκαινίων κτηρίου Συμβουλίου Υδατοπρομήθειας Λευκωσίας

Είναι με ιδιαίτερη χαρά που βρίσκομαι σήμερα μαζί σας, για να τελέσω τα εγκαίνια του νέου ανακαινισμένου κτηρίου του Συμβουλίου Υδατοπρομήθειας Λευκωσίας (ΣΥΛ), σε ένα γνώριμο για μένα χώρο αφού υπηρέτησα για σειρά ετών στο ΔΣ του ΣΥΛ.

Είναι εμφανής η εξαιρετική δουλειά που έγινε που είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένα οικοδόμημα στολίδι, το οποίο εμπνέει τους εργαζομένους να εργαστούν σε αυτό. Είναι μια οικοδομή που θα μείνει κληροδότημα στους πολίτες αυτού του κράτους και το οποίο ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες εξυπηρέτησής τους. Η ενεργειακή αναβάθμιση του κτηρίου, το καθιστά αμέσως φιλικό προς το περιβάλλον και ένα κτήριο πρότυπο, παράδειγμα προς μίμηση και για άλλα κυβερνητικά κτήρια που χρήζουν ανακαίνισης και αναβάθμισης.

Ως Υπουργείο Εσωτερικών βλέπουμε με μεγάλη ικανοποίηση την αποφασιστικότητα, τη θέληση και την ετοιμότητα της Διοίκησης αλλά και του Συμβουλίου Υδατοπρομήθειας Λευκωσίας να μετουσιώνουν ορθολογιστικά σκεπτόμενοι, αυτόν τον Οργανισμό, σε μια επαρχιακή Υδατοπρομήθεια, κάτω από τον νεοσύστατο Επαρχιακό Οργανισμό Τοπικής αυτοδιοίκησης της πρωτεύουσας.

Η σωστή εκμετάλλευση του χρόνου μέσω της λειτουργίας των Προσωρινών Συντονιστικών Συμβουλίων, μέχρι τον Ιούνιο του 2024 όταν και θα ξεκινήσει η εφαρμογή του Περί Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης Νόμου, είναι κρίσιμης σημασίας. Οι στόχοι που έθεσε το Συμβούλιο και η καλή δουλειά που έγινε μέχρι τώρα, είμαι βέβαιος ότι θα βρουν την Υδατοπρομήθεια Λευκωσίας έτοιμη να ανταπεξέλθει στις προκλήσεις που φέρνει η μεταρρύθμιση στην υδροδότηση της πόλης και επαρχίας Λευκωσίας.

Η αναδιοργάνωση και ενίσχυση με κατάλληλο προσωπικό της δομής του Συμβουλίου, και η επέκταση των ορίων ευθύνης του με την ένταξη της Υδατοπρομήθειας Λακατάμιας στα διοικητικά του όρια, όπως επίσης και έξι υδρευτικών συστημάτων κοινοτήτων της περιαστικής Λευκωσίας, θα βοηθήσουν ώστε η ένταξη και των υπολοίπων υδρευτικών δικτύων που υπολείπονται, να γίνει με ομαλό τρόπο, αυξάνοντας την πληθυσμιακή πυκνότητα και ενισχύοντας την βιωσιμότητα του Οργανισμού.

Ο εκσυγχρονισμός του Οργανισμού, μέσω της ψηφιοποίησης των εργασιών του, όπως επίσης και τα έργα που προγραμματίζονται και αφορούν στην αναβάθμιση του υδρευτικού δικτύου του αστικού ιστού αλλά και η ανέγερση νέων σύγχρονων υδατοδεξαμενών, οι οποίες θα αυξήσουν την επάρκεια νερού στην πρωτεύουσα, αποτελούν εγγύηση για την επόμενη μέρα.

Ο στόχος για την δημιουργία μίας ενιαίας Υδατοπρομήθειας σε κάθε επαρχία, μέσα από τους Επαρχιακούς Οργανισμούς, εξασφαλίζει την απρόσκοπτη υδροδότηση άριστης ποιότητας πόσιμου νερού, σε όλη την επικράτεια της χώρας. Αυτή η τεράστια μεταρρύθμιση έγινε κατορθωτή μέσα από την ψήφιση του περί Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης Νόμου του 2022 για τη μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Τα πλεονεκτήματα μίας ενιαίας αρχής Υδατοπρομήθειας ανά επαρχία είναι πολλά. Ποιότητα νερού, ενιαία τιμολόγηση και βέλτιστη εξυπηρέτηση για τους πολίτες, είναι μόνο μερικά από τα πλεονεκτήματα που θα προσφέρουν τα νέα σχήματα.

Στις αρμοδιότητες των Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, οι οποίοι θα δημιουργηθούν μετά τις εκλογές τοπικών αρχών του 2024 θα είναι πέραν της διαχείρισης της Ύδρευσης, η επίσης ενιαία διαχείριση των Αποχετευτικών συστημάτων και των στερεών αποβλήτων, αλλά και η πολεοδομική και οικοδομική αδειοδότηση. Αυτές τις μεταρρυθμιστικές τομές οφείλουμε να τις διαχειριστούμε σωστά υπέρ των πολιτών.

Γίνεται αμέσως αντιληπτό πως απαιτείται πολύ προσπάθεια και μεγάλος όγκος εργασίας για την προετοιμασία και υλοποίηση τους.

Θέλω να σας βεβαιώσω ότι το Υπουργείο Εσωτερικών και τα αρμόδια κυβερνητικά τμήματα που εμπλέκονται στην υλοποίηση της μεταρρύθμισης της τοπικής αυτοδιοίκησης θα είμαστε δίπλα στα Συμβούλια και θα σταθούμε αρωγοί βοηθώντας στον μέγιστο βαθμό, ώστε οι Επαρχιακοί Οργανισμοί να οικοδομηθούν σε στέρεες βάσεις για να δώσουν στους πολίτες αυτό που τους χρωστούμε εδώ και δεκαετίες. Ποιοτικότερες υπηρεσίες στο χαμηλότερο δυνατό κόστος.

Κύριες και κύριοι,

Τα εγκαίνια του κτηρίου του Συμβουλίου Υδατοπρομήθειας Λευκωσίας δεν τελούνται τυχαία σήμερα. Τελούνται στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Νερού. Η τέλεση των εγκαινίων την ημέρα αυτή, προσδίδει ξεχωριστή σημασία για τη σημαντικότητα του νερού, το οποίο αποτελεί κοινή μας περιουσία και πολύτιμη κληρονομιά για τις μελλοντικές μας γενεές.

Η σωστή διαχείριση και προστασία του νερού, είναι μια θεμελιώδης αρχή που διέπει τη στρατηγική της Κυβέρνησής μας για τη μετάβαση σε μία βιώσιμη κοινωνία και πράσινη οικονομία.

Θέλω καταληκτικά να συγχαρώ, τον Πρόεδρο και το Διοικητικό Συμβούλιο, τον Διευθυντή και ολόκληρη την Διευθυντική ομάδα του Συμβουλίου για την αποφασιστικότητα που επέδειξαν ώστε να ολοκληρωθεί με επιτυχία, η ανακαίνιση και η ενεργειακή αναβάθμιση του κτηρίου.

Επιτρέψτε μου μια ξεχωριστή αναφορά στο εξαιρετικά φιλοπρόοδο προσωπικό του Οργανισμού, το οποίο διαχρονικά αποτελούσε και προφανώς συνεχίζει να αποτελεί ότι πολυτιμότερο διαθέτει αυτός ο Οργανισμός. Σας έζησα από κοντά και σας ξέρω. Σας συγχαίρω όλους και τον κάθε ένα ξεχωριστά. Είστε ένας πρότυπος Οργανισμός. Καλή δουλειά και ακόμα μεγαλύτερο πρόοδο στο ΣΥΛ.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τραγωδία στην Ελλάδα: Ένας νεκρός από την κατάρρευση τμήματος κτηρίου στον Πειραιά

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

«T» ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δηλώνουν για κατοικίες τις… αποθήκες και εγκαταλελειμμένα σπίτια- Τραγελαφικά τα όσα συμβαίνουν με τις μετακινήσεις ψηφοφόρων

Έγινε κι αυτό στην Κύπρο! Υποψήφιος εμφανίζεται με κλειστά μάτια στην προεκλογική του καμπάνια – Δείτε βίντεο



LIVE: Αποφασίστηκε το πώς θα γίνει η επίθεση του Ισραήλ - Άγνωστο το πότε

LIVE: Αποφασίστηκε το πώς θα γίνει η επίθεση του Ισραήλ - Άγνωστο το πότε

Καζάνει που «βράζει» είναι η Μέση Ανατολή, μετά την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ σε αντίποινα για το φονικό χτύπημα του δεύτερου στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Ο ισραηλινός πρωθυπουργός, Μπενιαμίν Νετανιάχου, έχει δεσμευτεί να απαντήσει στην Τεχεράνη και σταθμίζει τις επιλογές του για το τι θα κάνει. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top