ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δεν συζητά ΜΟΕ στην Κύπρο, δηλώνει το τουρκικό ΥΠΕΞ

Δεν συζητά ΜΟΕ στην Κύπρο, δηλώνει το τουρκικό ΥΠΕΞ

Αβάσιμα χαρακτήρισε το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών δημοσιεύματα που αναφέρουν ότι συζητούνται Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης (ΜΟΕ) ανάμεσα στην Τουρκία και στην «νότια Κύπρο», όπως χαρακτηρίζεται η Κυπριακή Δημοκρατία.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, τ/κ ΜΜΕ μεταδίδουν ότι το τουρκικό ΥΠΕΞ σημειώνει ότι η ε/κ πλευρά συνεχίζει να αναζητεί στήριξη από τρίτα μέρη και κυρίως από την ΕΕ για ΜΟΕ που προβλέπουν επιστροφή της περίκλειστης περιοχής του Βαρωσιού σε αντάλλαγμα με το άνοιγμα του παράνομου αεροδρομίου της Τύμπου υπό τον έλεγχο του ΟΗΕ και του λιμανιού της Αμμοχώστου υπό τον έλεγχο της ΕΕ για εμπορικές και άλλες δραστηριότητες των Τ/κ, χαρακτηρίζοντας ως «ισχυρισμούς εκτός πραγματικότητας» το ενδεχόμενο η Κυπριακή Δημοκρατία να συζητά ΜΟΕ για το Κυπριακό με Τούρκους αξιωματούχους.

Η Κίπρις ποστασί αναφέρει ότι πηγές του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών υποστηρίζουν ότι οι προτάσεις ΜΟΕ των Ελληνοκυπρίων είναι «εξαντλημένες προτάσεις με στόχο την απομάκρυνση από την ουσία του κυπριακού ζητήματος και την παραπλάνηση, μη σοβαρές προτάσεις που έχουν δοκιμαστεί εν καιρώ και απέτυχαν». Με αυτές τις λεγόμενες προτάσεις – όπως αναφέρεται - στόχος είναι η αφαίρεση των κεκτημένων δικαιωμάτων των Τουρκοκυπρίων.

«Η ημερήσια διάταξη της Τουρκίας είναι η επαναβεβαίωση των κεκτημένων δικαιωμάτων που απέκτησαν οι Τουρκοκύπριοι το 1960, δηλαδή της κυριαρχικής ισότητας και του ισότιμου διεθνούς καθεστώτος. Επομένως, στην δική μας ημερήσια διάταξη δεν υπάρχουν ΜΟΕ. Σε αυτό το πλαίσιο, οι ειδήσεις σε σχέση με το ότι συζητείται εκ μέρους αξιωματούχων μας με την ελληνοκυπριακή πλευρά πακέτο ΜΟΕ είναι ειδήσεις σκόπιμες και εκτός πραγματικότητας για δημιουργία εντυπώσεων», καταλήγει το δημοσίευμα της Κίπρις ποστασί.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βία στην οικογένεια, σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και υποθέσεις που συγκλονίζουν - «Τα παιδιά μας και τα μάτια μας»

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Τατιάνα Μπλάτνικ: Οι σόλο εμφανίσεις που δεν υποψίασαν κανέναν για τον χωρισμό από τον Νικόλαο



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top