ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρωτόκολλο συνεργασίας για τουριστική προώθηση ψευδοκράτους στην Τουρκία

Πρωτόκολλο συνεργασίας για τουριστική προώθηση ψευδοκράτους στην Τουρκία

Ο «σύνδεσμος τουριστικών και ταξιδιωτικών γραφείων Κύπρου» (KITSAB) και ο Σύνδεσμος Τουρκικών Ταξιδιωτικών Γραφείων (TÜRSAB) υπέγραψαν πρωτόκολλο συνεργασίας, το οποίο προβλέπει μια πιο ολοκληρωμένη προώθηση στην Τουρκία του τουρισμού στα κατεχόμενα.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, η Κίπρις ποστασί αναφέρει ότι το πρωτόκολλο που υπογράφηκε από τον πρόεδρο του KITSAB, Ορχάν Τολούν και τον πρόεδρο του TÜRSAB Φιρούζ Μπαγλικαγιά, προβλέπει, ανάμεσα σε άλλα, τη σύσταση ομάδας εργασίας για την ανάπτυξη στρατηγικών μάρκετινγκ στους τομείς της διοργάνωσης αθλητικών τουρνουά και του εναλλακτικού αθλητικού τουρισμού.

Στις ομιλίες που έγιναν στην τελετή, αναφέρθηκε ότι υπήρξε συναίνεση για την προώθηση του τουρισμού στα κατεχόμενα σε εναλλακτικούς τομείς, εκτός από τον τουρισμό για άμμο, θάλασσα, ήλιο και καζίνο.

Μιλώντας στην εκδήλωση, ο κ. Τολούν είπε πως οι τιμές των αεροπορικών εισιτηρίων πρέπει να μειωθούν και πως αν αυτό δεν είναι εφικτό, «πρέπει να ιδρυθεί μια νέα αεροπορική εταιρεία από το κράτος και να προσφέρονται πτήσεις με έκπτωση».

Σημειώνοντας ότι 1,2 εκατομμύρια τουρίστες έρχονται στα κατεχόμενα ετησίως μέσω Τουρκίας, ο κ. Τολούν δήλωσε ότι 800.000 από τους τουρίστες έρχονται μέσω πρακτορείων-μελών του TURSAB, ενώ περισσότεροι από 400.000 από αυτούς έρχονται μέσω πρακτορείων στην Τουρκία «λόγω του εμπάργκο που εφαρμόζεται στη βόρεια Κύπρο».

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Παράνομα φωτοβολταϊκά: Προς διερεύνηση δύο περιπτώσεις - Πώς επηρεάζουν το δίκτυο της ΑΗΚ

Τρομερή δουλειά οι διασώστες-νοσηλευτές! Επανάφεραν 4 φορές οπαδό του Απόλλωνα...

Ενδοσχολικός σεκιούριτι διακινούσε ναρκωτικά σε μαθητές - «Ανίκανη η Αστυνομία να αντιμετωπίσει το πρόβλημα»

Στο τελικό στάδιο η πρόσληψη 259 πυροσβεστών - Όσα είπε ο Υπουργός Δικαιοσύνης

Δυο καραμπόλες στον αυτοκινητόδρομο: Η μία με 8 οχήματα – Τέσσερα πρόσωπα στο νοσοκομείο



ΠτΔ από τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου - «Συνειδητά, χθες το βράδυ, στείλαμε ένα θετικό μήνυμα προς την Τουρκία»

ΠτΔ από τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου - «Συνειδητά, χθες το βράδυ, στείλαμε ένα θετικό μήνυμα προς την Τουρκία»

Ικανοποίηση για το αποτέλεσμα της συζήτησης για τα συμπεράσματα για τις σχέσεις ΕΕ - Τουρκίας εξέφρασε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, τονίζοντας πως στάληκε ένα «θετικό μήνυμα» στην Άγκυρα, του οποίου η μετατροπή σε πράξεις «εξαρτάται από την πρόοδο στο Κυπριακό». Οι δηλώσεις έγιναν κατά την άφιξη του Προέδρου της Δημοκρατίας στις εργασίες της δεύτερης ημέρας της συνόδου κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top