ΔΙΕΘΝΗ

ΥΠΑΜ Τουρκίας: «Είμαστε υπέρ της ειρήνης στο Αιγαίο, τη Μεσόγειο και τη Μαύρη Θάλασσα»

ΥΠΑΜ Τουρκίας: «Είμαστε υπέρ της ειρήνης στο Αιγαίο, τη Μεσόγειο και τη Μαύρη Θάλασσα»

Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Χουλουσί Ακάρ βρέθηκε στη ναυτική βάση Γκιολτζούκ και εκτόξευσε από το υποβρύχιο «Πρέβεζα» για πρώτη φορά εναντίον πραγματικού στόχου την τορπίλη AKYA που κατασκευάστηκε με εγχώρια μέσα.

Ο Χουλουσί Ακάρ τόνισε στους δημοσιογράφους των έντυπων μέσων που τον συνόδευαν τη σημασία της ανάπτυξης ενός ισχυρού στόλου υποβρυχίων, λέγοντας ότι: «Είμαστε υπέρ της ειρήνης και της ηρεμίας σε όλες τις θάλασσες γύρω μας, ειδικά στο Αιγαίο, τη Μεσόγειο και τη Μαύρη Θάλασσα. Θέλουμε λύσεις σε όλα τα προβλήματα με διάλογο, ειρηνικά μέσα και μεθόδους. Ωστόσο, περισσότερο από ποτέ, χρειαζόμαστε αποτελεσματικές, αποτρεπτικές, αξιοσέβαστες ένοπλες δυνάμεις. Συνεχίζουμε τις προσπάθειές μας με αυξανόμενο ρυθμό για να διασφαλίσουμε ότι το Πολεμικό Ναυτικό μας, όπως και οι άλλες δυνάμεις μας, να διαθέτουν όπλα και συστήματα τελευταίας τεχνολογίας, ώστε να γίνει το ισχυρότερο».

«Για την επιβίωση και ευημερία της χώρας μας»
Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας επισήμανε τη σημασία των εγχώριων έργων στην αμυντική βιομηχανία. «Υπό την ηγεσία, την ενθάρρυνση και την υποστήριξη του προέδρου μας, έχει σημειωθεί σημαντική πρόοδος στην αμυντική βιομηχανία», σημείωσε και πρόσθεσε:

«Τώρα είμαστε σε θέση να κατασκευάζουμε τα δικά μας ελαφρά όπλα, οβίδες, ελικόπτερα ATAK, IHA, SIHA, TIHA και πλοία. Έτσι, συνεχίζουμε τις προσπάθειές μας για αύξηση του ποσοστού της εγχώριας παραγωγής αμυντικών συστημάτων, αγγίζοντας το 80%, μέρα με τη μέρα».

«Αφού φτάσουμε σε αυτό το σημείο, γνωρίζουμε ότι το επόμενο κεφάλαιο θα είναι πιο δύσκολο και προκλητικό. Θα συνεχίσουμε το έργο μας με αποφασιστικότητα και πείσμα χωρίς να τα παρατήσουμε. Όπως κάναμε μέχρι τώρα, θα συνεχίσουμε ως μια γροθιά και μια καρδιά τις επιτυχίες μας. Κάνουμε ό,τι χρειάζεται για την επιβίωση και την ευημερία της χώρας μας και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε από εδώ και πέρα», δήλωσε ο Χουλουσί Ακάρ.

Πηγή: ethnos.gr

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λακατάμια: Αυτή είναι η μοτοσικλέτα στην οποία επέβαινε ο στόχος - Δείτε φωτογραφίες

Επεκτείνεται το Pame express: Αυτοί οι χώροι εξετάζονται σε Λεμεσό και Λάρνακα - Τι γίνεται με τις στάσεις στα ορεινά

Πτώμα στη Σωτήρα: Ολοκληρώθηκε η νεκροτομή επί της σορού

Ανείπωτη θλίψη για την 8χρονη Καισσαριανή: Πότε θα γίνει η κηδεία - Η παράκληση της οικογένειας

«Θα σε σκοτώσω» - Μαθητής στη Γαλλία γρονθοκόπησε, χαστούκισε και απείλησε καθηγητή επειδή του έκανε παρατήρηση



Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Η κατάσταση της υγείας του 34χρονου

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Η κατάσταση της υγείας του 34χρονου

Υπόθεση απόπειρας φόνου με θύμα 34χρονο, διερευνά η Αστυνομία στη Λευκωσία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top