Επιστολή από τη Μαριούπολη: «Αδελφέ μου, έθαψα τη μάνα μας στην αυλή…»

 Επιστολή από τη Μαριούπολη: «Αδελφέ μου, έθαψα τη μάνα μας στην αυλή…»

H Corriere della Sera (συντάκτης Αντρέα Νικάστρο) πρόβαλε τη συγκινητική είδηση –μία από τις πολλές που δημοσιεύονται σε Δυτικά Μέσα αυτές τις ημέρες– της ανακοίνωσης του θανάτου κάποιας γυναίκας από τη Μαριούπολη: αδελφός ενημέρωσε με επιστολή τον αδελφό ότι έθαψε τη μάνα τους στον προαύλιο χώρο του καταφυγίου.

«Είναι ένα κομμάτι χαρτί και έφθασε στη Ζαπορίζια στην τσέπη ενός από τους 40.000 εκτοπισμένους που έφυγαν από τη Μαριούπολη την τελευταία εβδομάδα. Είναι γραμμένο από άντρα, ίσως νεαρό, μπορεί και στρατιώτη που υπερασπίζεται την πόλη, και απευθύνεται στον αδελφό του με όνομα, επίθετο, τηλέφωνο, διεύθυνση και αριθμό διαμερίσματος.»Ο παραλήπτης του μηνύματος λέγεται Ντμίτρι, αλλά ο αδερφός του τού απευθύνεται με το υποκοριστικό που χρησιμοποιούσαν στην οικογένεια: Ντίμα. Στην αρχή του σημειώματος υπάρχει η ένδειξη ‘‘Να το πληροφορηθεί’’, τονισμένη με ένα θαυμαστικό, και έτσι γίνεται η σχετική έκκληση σε όποιον πάρει στα χέρια του το γράμμα.

Και να τι γράφει:”Ντίμα, η μάνα έπεσε στις 9 Μαρτίου”. Γράφει έτσι, σαν να ήταν και αυτή πολεμίστρια. “Εγινε χωρίς καν να το αντιληφθώ. Το σπίτι καταστράφηκε, κάηκε. Ντίμα, συγγνώμη που δεν έσωσα τη μαμά! Εθαψα τη μητέρα μας στο προαύλιο του καταφυγίου”. Αυτό είν’ όλο».

Ο Νικάστρο παρατήρησε ότι «στη Μαριούπολη είναι επικίνδυνο να μείνεις έξω από τα καταφύγια, οι βόμβες πέφτουν συνέχεια, όμως ο γιος βρήκε τη δύναμη και το κουράγιο να σκάψει τάφο στην παγωμένη γη για πολλή ώρα». Ο ιταλός συντάκτης έγραψε επίσης ότι το γράμμα συνοδεύεται από «κάποιου είδους χάρτη» ώστε ο παραλήπτης του να μπορέσει να βρει το ακριβές σημείο της ταφής.

Πηγή: protagon.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Η προεδρική μάχη άρχισε- Το μεγάλο παζλ των συμμαχιών και η μετακίνηση των κομματικών ισορροπιών

Η προεδρική μάχη άρχισε- Το μεγάλο παζλ των συμμαχιών και η μετακίνηση των κομματικών ισορροπιών

Η πολιτική αναδιάταξη μετά τις βουλευτικές εκλογές, ανοίγει πρόωρα τον δρόμο για το 2028- Αννίτα Δημητρίου- Αβέρωφ Νεοφύτου και Γιώργος Παμπορίδης, βρισκονται στο κάδρο του ΔΗΣΥ. Το ΑΚΕΛ μετρά επιλογές, ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης κρατά ανοιχτό το χαρτί και ΕΔΕΚ-ΔΗΠΑ επανεξετάζουν τη σχέση τους με την κυβέρνηση. Κάπως έτσι διαμορφώνεται το σκηνικό, μέχρι αυτή τη στιγμή. Αν και οι προεδρικές εκλογές του 2028, είναι ακόμη μακριά, πολιτικά, όμως, έχουν ήδη αρχίσει.

BEST OF TOTHEMAONLINE