ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αντικανονικές προσαυξήσεις σε Λειτουργό της Αρχής Ραδιοτηλεόρασης - Τα ευρήματα έκθεσης της Ελεγκτικής Υπηρεσίας

Αντικανονικές προσαυξήσεις σε Λειτουργό της Αρχής Ραδιοτηλεόρασης - Τα ευρήματα έκθεσης της Ελεγκτικής Υπηρεσίας

Η Ελεγκτική Υπηρεσία διενήργησε έλεγχο συμμόρφωσης στην Αρχή Ραδιοτηλεόρασης Κύπρου (ΑΡΚ) για το έτος 2019.

Ο έλεγχος των Οικονομικών Καταστάσεων της Αρχής, για το έτος που έληξε στις 31 Δεκεμβρίου 2019, ανατέθηκε από την Υπηρεσία σε ιδιώτες ελεγκτές, με βάση το άρθρο 8 του περί της Καταθέσεως Στοιχείων και Πληροφοριών στον Γενικό Ελεγκτή της Δημοκρατίας Νόμο (Ν.113(Ι)/2002). Ωστόσο, μέχρι την ετοιμασία της παρούσας Έκθεσης, δεν έχουν υποβληθεί στην Υπηρεσία μας ελεγμένες οικονομικές καταστάσεις.

Τα σημαντικότερα ευρήματα/συστάσεις του πιο πάνω ελέγχου συμμόρφωσης, αφορούν στα ακόλουθα:

 Καθυστέρηση στην υποβολή οικονομικών καταστάσεων στους ιδιώτες ελεγκτές για έλεγχο.

 Καθυστέρηση στην ετοιμασία του Προϋπολογισμού.

 Παραχώρηση, αντικανονικά, τεσσάρων προσαυξήσεων σε Βοηθό Γραμματειακό Λειτουργό.

 Λανθασμένος υπολογισμός αδειών ανάπαυσης και μη αποκοπή της πρώτης ημέρας άδειας ασθενείας από τις απολαβές του ωρομίσθιου προσωπικού.

 Καταβολή λανθασμένων επιδομάτων συντήρησης εξωτερικού για υπηρεσιακά ταξίδια στο εξωτερικό στα μέλη και στο προσωπικό της Αρχής.

 Δεν ακολουθήθηκαν όλες οι πρόνοιες της νομοθεσίας για δημόσιες συμβάσεις.

 Καταβολή αντιμισθίας σε μέλος της Αρχής, υπάλληλο του ευρύτερου δημόσιου τομέα, για συνεδρίες εντός εργάσιμων ωρών.

 Ενοίκια γραφειακών χώρων της Αρχής – μη εξασφάλιση πιστοποιητικού τελικής έγκρισης για το ενοικιαζόμενο κτήριο και ανανεώσεις της περιόδου ενοικίασης μετά τη λήξη του συμβολαίου, χωρίς δημοσίευση Πρόσκλησης Δήλωσης Ενδιαφέροντος για κάλυψη των στεγαστικών αναγκών της Αρχής. Συστήσαμε όπως η Αρχή, ως Οργανισμός Δημοσίου Δικαίου, εξετάζει όλες τις προσφερόμενες επιλογές κτηρίων, ώστε να επωμίζεται το μικρότερο δυνατό κόστος, διασφαλίζοντας το συμφέρον της Αρχής και όπως τερματίσει, χωρίς άλλη καθυστέρηση, τη χρήση του κτηρίου, αφού τούτο συνιστά ποινικό αδίκημα.

 Μη έγκαιρη χρέωση των οργανισμών για τα τέλη αδειών, η οποία γίνεται με την αποστολή επιστολής αντί τιμολογίου και καθυστέρηση στην καταβολή των τελών από τους οργανισμούς. 1 EΙΔΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΑΡΚ/01/2022 Εισηγηθήκαμε την έγκαιρη έκδοση τιμολογίων για τη χρέωση των οργανισμών και την ετοιμασία εγχειριδίου διαδικασιών για την επιβολή των τελών.

 Μη έγκαιρη υποβολή οικονομικών στοιχείων από τους Οργανισμούς, για σκοπούς υπολογισμού των τελών διαφημίσεων.  Εισηγηθήκαμε τη θεσμοθέτηση της επιβολής διοικητικών κυρώσεων, σε περίπτωση μη έγκαιρης προσκόμισης των  στοιχείων.

 Αποστολή επιστολών για επιβολή διοικητικού προστίμου με καθυστέρηση, αντί έκδοση τιμολογίου.  Εισηγηθήκαμε την έκδοση τιμολογίων επί των οποίων να επιβάλλεται τόκος σε περίπτωση εκπρόθεσμης καταβολής.

 Έλεγχος παραβάσεων τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σταθμών – δεν φαίνεται να υπάρχει ισότιμη μεταχείριση μεταξύ των Οργανισμών. Εισηγηθήκαμε την τροποποίηση της νομοθεσίας, έτσι ώστε η επιβολή διοικητικών κυρώσεων να είναι πιο συγκεκριμένη, ανάλογα με τη φύση, τη βαρύτητα, τη διάρκεια και τη σημαντικότητα της παράβασης.

 Το ύψος των χρεωστών στις 31.12.2019 ανερχόταν σε €714.008, στο οποίο περιλαμβανόταν ποσό ύψους €18.507, που αφορούσε σε Οργανισμούς που έκλεισαν. 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

LIVE: Παγκόσμια ανησυχία - Το Ισραήλ χτύπησε αεροπορική βάση στο Ιράν - Οι πυρηνικές εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς

Ισραηλινός πύραυλος έπληξε το Ιράν, δήλωσαν δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι στο CBS News. Τα ιρανικά κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι οι πτήσεις έχουν ανασταλεί πάνω από πολλές πόλεις, σύμφωνα με το Associated Press. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top