ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έτοιμη η Λεμεσός για τους εορτασμούς της 25ης Μαρτίου

Έτοιμη η Λεμεσός για τους εορτασμούς της 25ης Μαρτίου

Στους κανονικούς ρυθμούς επιστρέφουν, μετά από δυο χρόνια πανδημίας, οι εορτασμοί της Λεμεσού για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821, οι οποίοι ξεκινούν σήμερα με λαμπαδηφορία και κορυφώνονται αύριο, με την καθιερωμένη παρέλαση επί της λεωφόρου Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ.’

Σύμφωνα με την οργανωτική επιτροπή για τους εορτασμούς της Λεμεσού, η λαμπαδηφορία από Σώμα Προσκόπων θα ξεκινήσει στις 18:30 και θα ακολουθήσει τη διαδρομή Λανίτειο, λεωφόρος Μακαρίου Γ’, φώτα Συμιλλίδη, οδός Κασσιανής.

Αύριο, οι εορτασμοί αρχίζουν στις 5.55, με γενική κωδωνοκρουσία από τους Ιερούς Ναούς της πόλης και εωθινό στους δρόμους από τη Φιλαρμονική του Λανιτείου και μπάντα κρουστών Προσκόπων και Οδηγών.

Στις 7:00 θα γίνει η έπαρση της σημαίας στην πλατεία Γρηγόρη Αυξεντίου (επαρχιακή διοίκηση), όπου θα παιανίζει η Φιλαρμονική του Λανιτείου και θα αποδοθούν τιμές από τμήμα της Εθνικής Φρουράς, ενώ θα ακολουθήσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα από τους μαθητές του Λανιτείου Λυκείου.

Η πανηγυρική δοξολογία θα τελεστεί στις 10:00, στον Ιερό Ναό Αγίας Νάπας, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Λεμεσού Αθανάσιου, ενώ τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο Α’ λειτουργός δημοτικής εκπαίδευσης Γενεθλής Γενεθλίου.

Θα ακολουθήσει πομπή προς το Μνημείο της Πλατείας Ηρώων και κατάθεση στεφάνων από επισήμους, παλαιούς πολεμιστές, κόμματα και οργανώσεις, ενώ τιμές θα αποδώσει τμήμα της Ε.Φ., με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής του Λανιτείου και θα γίνει ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου.

Οι εορτασμοί θα κορυφωθούν στις 11:45, με την καθιερωμένη παρέλαση επί της λεωφόρου Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ`, τον χαιρετισμό της οποίας θα δεχθεί ο Υφυπουργός Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής, Κυριάκος Κόκκινος, μπροστά από τη νότια είσοδο του σταδίου του Λανιτείου.

Στην παρέλαση θα λάβουν μέρος παλαιοί πολεμιστές, σωματεία, φοιτητές και φοιτήτριες Ανώτατων και Ανώτερων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, μαθητές και μαθήτριες σχολείων της Μέσης Εκπαίδευσης, Οδηγοί, Πρόσκοποι, μέλη της Πολιτικής Άμυνας καθώς και τμήματα της Εθνικής Φρουράς.

Στις 18:00 θα γίνει η υποστολή της σημαίας στην πλατεία Γρηγόρη Αυξεντίου και ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου, με τη συμμετοχή της Φιλαρμονικής του Λανιτείου και Τμήματος της Εθνικής Φρουράς.

Θα ακολουθήσει λαμπαδηφορία από Σώμα Κυπρίων Οδηγών, που θα ξεκινήσει από την πλατεία Γρηγόρη Αυξεντίου και δια μέσου του Πενταδρόμου, της Αγίας Ζώνης και της λεωφόρου Μακαρίου Γ’, θα καταλήξει στον κυκλικό κόμβο Αγίου Νικολάου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Τέμπη: Ισχυρές ενδείξεις μεταφοράς εύφλεκτης ουσίας – «Αλλοίωση της σκηνής του εγκλήματος»

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο

«Δεν μπορώ να αναπνεύσω»: Σοκαριστικό βίντεο από τη σύλληψη μαύρου άνδρα που πέθανε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση



 «Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

«Μάχες χαρακωμάτων» στους θεσμούς: Καταχωρήθηκε η αίτηση για παύση Ελεγκτή για ανάρμοστη συμπεριφορά

Καταχωρήθηκε σήμερα (26/4) από τους δικηγόρους της ηγεσίας της Εισαγγελίας, η αίτηση για παύση του Γενικού Ελεγκτή.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top