ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Φωτιά» στις τσέπες των καταναλωτών από τις αυξήσεις στα προϊόντα - Οι Κύπριοι να αξιοποιούν σωστά τον ανταγωνισμό - Βίντεο

«Φωτιά» στις τσέπες των καταναλωτών από τις αυξήσεις στα προϊόντα  - Οι Κύπριοι να αξιοποιούν σωστά τον ανταγωνισμό - Βίντεο

Για τις αυξήσεις στις τιμές των προϊόντων λόγω πολέμου και πανδημίας, αλλά και για τον ανταγωνισμό στο λιανικό εμπόριο, ο οποίος θα πρέπει να αξιοποιείται σωστά από τους καταναλωτές, μίλησε ο Αντρέας Χατζηαδάμου, Εκτελεστικός Γραμματέας του Παγκύπριου Συνδέσμου Υπεραγορών, στην εκπομπή Πρωτοσέλιδο.

Για το αν υπάρχει ανησυχία και κίνδυνος να φτάσουμε στο σημείο να μην έχουμε επάρκεια αγαθών στα ράφια μας, ο κ. Χατζηαδάμου απάντησε «Δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος, υπάρχει εξασφαλισμένη επάρκεια, υπάρχει πληθώρα προϊόντων και αφθονία, οπότε δεν υπάρχει λόγος για ανησυχία και ούτε θα υπάρχει αν θέλετε την άποψη μου».

Μέσα από τις εμπειρίες και κρίσεις του παρελθόντος, φάνηκε ότι το λιανεμπόριο στην Κύπρο λειτουργεί και θα λειτουργεί και εφοδιαστική αλυσίδα, χωρίς κανένα απολύτως  πρόβλημα, με αδιάλειπτη τροφοδοσία και ανατροφοδοσία των καταστημάτων, επισήμανε, κάτι το οποιο όπως τόνισε πρέπει να γνωρίζουν οι κύπριοι καταναλωτές.

«Δεν θα ήθελα να ακούγονται υπερβολές, όπως γίνεται σε κάθε κρίση. Αυτό που πρέπει να επικρατήσει είναι η ψυχραιμία, η αυτοσυγκράτηση και ο σεβασμός  προς τον Κύπριο καταναλωτή, κάτι το οποίο εμείς πράττουμε καθημερινά και είναι μέρος της δουλειάς και της φιλοσοφίας μας», πρόσθεσε.

Σε χαμηλά επίπεδα ως προς μηδαμινή χαρακτήρισε την εμπορική σχέση της Κύπρου - όσο αφορά την τροφοδοσία των υπεραγορών - με Ρωσία και Ουκρανία, πέραν των σχέσεων της για πρώτες ύλες.

Aνέφερε: «Φαίνεται και το τόνισε και η ΕΕ ότι δεν πρόκειται να υπάρξει επισιτιστικό πρόβλημα στην Ευρώπη, γι ‘ αυτό το λόγο οι αγορές είναι τόσο ανεπτυγμένες.»

Για το νέο Ράλι τιμών μετά την πανδημία, λόγω πολέμου, εξήγησε πως θα πρέπει να υπάρξει η ανάλογη ευαισθησία και θέληση, και αυτό γίνεται από μέρους των υπεραγορών για να στηριχθεί ο κύπριος καταναλωτής.

«Ναι, συντρέχουν οι λόγοι για αυξήσεις αλλά από την άλλη θα πρέπει να φερθούμε όλοι ψύχραιμα και να μην εκμεταλλευόμαστε όλες αυτές τις καταστάσεις για να αυξάνουμε τις τιμές χωρίς λόγο. Υπάρχουν οι αυξήσεις αλλά από την άλλη υπάρχει και ο ανταγωνισμός, ο οποίος είναι και το μοναδικό εργαλείο για να αντιμετωπίσουμε αυτές τις αυξήσεις, τον οποίο θα πρέπει να αξιολογήσουν οι Κύπριοι για να κάνουν τις αγορές τους με το πιο φθηνό κόστος», εξήγησε.

Όλοι οι επαγγελματίες θα πρέπει πρώτα να σκέφτονται τον καταναλωτή, ιδιαίτερα τα καταστήματα λιανικής και οι επιχειρήσεις θα πρέπει να τους δείξουν ότι είναι ο αιμοδότης τους, τόνισε.

«Βλέπουμε μια τεράστια αλλαγή στις συνήθειες του καταναλωτή από το 2013 και μετά. Πιο συχνές αγορές και πιο μικρό καλάθι. Μελετούμε την συμπεριφορά του καταναλωτή η οποία έχει αλλάξει, ακριβώς για να ενδυναμώσουμε την ψυχολογία του,» διευρκίνισε.

Καταληκτικα, επισήμανε πως όλοι οι τομείς όχι μόνο το λιανικό εμπόριο πρέπει να ενδυναμώνουν την ψυχολογία του καταναλωτή.

Δείτε το βίντεο:

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Βία στην οικογένεια, σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων και υποθέσεις που συγκλονίζουν - «Τα παιδιά μας και τα μάτια μας»

Ξεπέρασε το επιτρεπτό όριο η σκόνη: Ο λόγος που «προτιμά» τη χώρα μας – «Αυξομειώσεις μέχρι τη Δευτέρα»

Πράξη ανθρωπιάς από Κύπριο: Νοικιάζει αφιλοκερδώς την οικία του σε μητέρα μονογονιό 5 ανήλικων παιδιών

Στο νοσοκομείο 19χρονος - Έχασε τον έλεγχο της μοτοσικλέτας του και προσέκρουσε σε πάσσαλο

Νέο θρίλερ με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 - «Τον δολοφόνησαν»

Τατιάνα Μπλάτνικ: Οι σόλο εμφανίσεις που δεν υποψίασαν κανέναν για τον χωρισμό από τον Νικόλαο



Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ΥΠΕΞ του Ιράν υποβαθμίζει το πλήγμα στην Ισφαχάν - Δεν το αποδίδει στο Ισραήλ

Ο ιρανός υπουργός Εξωτερικών Χοσεΐν Αμίρ Αμπντολαχιάν υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, παρομοιάζοντας τα μέσα που χρησιμοποιήθηκαν με «παιδικά παιχνίδια», ενώ δεν επέρριψε ευθύνη στο Ισραήλ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top