ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νατάσα Πηλείδου: Στην Αίγυπτο για επαφές με ομολόγους της και ως επικεφαλής επιχειρηματικής αποστολής από Κύπρο

Νατάσα Πηλείδου: Στην Αίγυπτο για επαφές με ομολόγους της και ως επικεφαλής επιχειρηματικής αποστολής από Κύπρο

Χωριστές συναντήσεις στο Κάιρο με τους Αιγύπτιους ομολόγους της, Υπουργούς Ηλεκτρισμού, Πετρελαίου και Εμπορίου, θα έχει την Κυριακή και Δευτέρα (27 και 28 Μαρτίου 2022), η Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας (ΥΕΕΒ) κα Νατάσα Πηλείδου.

Η κα Πηλείδου που μεταβαίνει στην Αίγυπτο για διήμερη επίσκεψη εργασίας, θα ηγηθεί, επίσης, επιχειρηματικής αποστολής από την Κύπρο, η οποία θα συμμετάσχει σε επιχειρηματικό φόρουμ για προβολή της χώρας μας ως διεθνούς κέντρου παροχής υπηρεσιών. Το φόρουμ συνδιοργανώνουν το ΥΕΕΒ και το Κυπριακό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, σε συνεργασία με τον Επιχειρηματικό Σύνδεσμο Κύπρου – Αιγύπτου.

Έναρξη στο πρόγραμμα της Υπουργού Ενέργειας γίνεται με την κατ’ ιδίαν συνάντηση που θα έχει το πρωί της Κυριακής, με τον Αιγύπτιο Υπουργό Ηλεκτρισμού και Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας Dr Mohamed Shaker El – Markabi. Ακολούθως, οι Υπουργοί θα χαιρετίσουν την έναρξη της πρώτης συνάντησης της Τεχνικής Επιτροπής για την ηλεκτρική διασύνδεση Κύπρου και Αιγύπτου, η σύσταση της οποίας προνοείται στο σχετικό Μνημόνιο Συναντίληψης που οι δύο υπέγραψαν στη Λευκωσία, στις 16 Οκτωβρίου 2021.

Το βράδυ, η κα Πηλείδου θα παραστεί σε εκδήλωση με τους Πρέσβεις των χωρών μελών και των παρατηρητών του East Mediterranean Gas Forum, στους οποίους θα παρουσιάσει τις προτεραιότητες της Κυπριακής Προεδρίας του Οργανισμού για το 2022.

Τη Δευτέρα, η Υπουργός Ενέργειας θα συναντηθεί με τον Υπουργό Πετρελαίου κ. Tarek El Molla, ενώ θα μιλήσει, στη συνέχεια, στο επιχειρηματικό φόρουμ Κύπρου – Αιγύπτου, παρουσιάζοντας τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα της χώρας μας ως διεθνούς επιχειρηματικού κέντρου, καθώς και ευκαιρίες συνεργασίας σε συγκεκριμένους τομείς της οικονομίας. Επιπλέον, θα ενημερώσει τους Αιγύπτιους συμμετέχοντες για τη στήριξη που μπορούν να έχουν για δραστηριοποίηση των εταιρειών τους στην Κύπρο, μέσω της «Μονάδας Διευκόλυνσης Εταιρειών» που λειτουργεί στο ΥΕΕΒ.

Η επίσημη επίσκεψη της Υπουργού Ενέργειας στο Κάιρο θα ολοκληρωθεί με κατ’ ιδίαν συνάντηση που θα έχει, μετά το πέρας του φόρουμ, με την Υπουργό Εμπορίου και Βιομηχανίας της Αιγύπτου κα Nevin Gamea.

Η κα Πηλείδου επιστρέφει στην Κύπρο το απόγευμα της Δευτέρας, 28 Μαρτίου 2022.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ναυαγεί το λιμάνι Λάρνακας: Δεν κατέθεσε την εγγυητική η Kition - Συνεδριάζει σήμερα η επιτροπή μεταφορών

Πρωτοτυπία ΔΗΠΑ για την κατάθεση των υποψηφιοτήτων  για τις ευρωεκλογές

Υπ.Μεταφορών στο «T»: Έρχονται χώροι στάθμευσης για οικογένειες - Σε ποια μέρη θα υλοποιηθεί

Λίβανος: Η Χεζμπολάχ λέει πως εξαπέλυσε επίθεση με δεκάδες ρουκέτες εναντίον του Ισραήλ



Τεράστιο ενδιαφέρον για την ακτοπλοϊκή σύνδεση: Οι κρατήσεις, το πρόγραμμα και οι τιμές - Αναμένεται να επεκταθεί;

Τεράστιο ενδιαφέρον για την ακτοπλοϊκή σύνδεση: Οι κρατήσεις, το πρόγραμμα και οι τιμές - Αναμένεται να επεκταθεί;

Σηκώνει άγκυρα στις 29 Μαΐου το επιβατικό οχηματαγωγό Daleela για το πρώτο δρομολόγιο της θαλάσσιας επιβατικής σύνδεσης με τον Πειραιά για τη νέα σεζόν και όπως όλα δείχνουν το ενδιαφέρον φέτος είναι αρκετά αυξημένο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top