ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Επίτροπος Περιβάλλοντος: Επιτακτική η ανάγκη για συμμόρφωση με τα θέλω του πλανήτη

Επίτροπος Περιβάλλοντος: Επιτακτική η ανάγκη για συμμόρφωση με τα θέλω του πλανήτη

Πότε άλλοτε δεν ήταν τόσο επιτακτική σε παγκόσμιο επίπεδο η «ανάγκη για συμμόρφωση με τα θέλω του πλανήτη», δήλωσε η Επίτροπος Περιβάλλοντος, Κλέλια Βασιλείου σημειώνοντας ότι «ο αέρας που αναπνέουμε φθίνει, γίνεται μεγάλη συζήτηση για το νερό, κι ακόμα μεγαλύτερη η συζήτηση για την επισιτιστική ασφάλεια, ιδιαίτερα μετά την φρίκη του πολέμου που προκύπτει μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία».

 
Σε μήνυμά της στις εκδηλώσεις σε Λευκωσία, Λεμεσό, Πάφο, Λάρνακα και Αγία Νάπα, στις οποίες έλαβαν μέρος μαθητές από τα Μουσικά Σχολεία της Κύπρου για την «Ώρα της Γης», η Επίτροπος αναφέρει ότι «η ανθρωπότητα καλείται για άλλη μια φορά να σταθεί στη σωστή μεριά της ιστορίας και να επιλέξει, τι είναι από όλα πιο σημαντικό: Η ζωή εκάστου ενός των ανθρώπων είναι απολύτως σημαντική και βεβαίως εξαρτάται από την ποιότητα του περιβάλλοντος μέσα στο οποίο ζει».

Προσθέτει ότι «η Κυπριακή Δημοκρατία, μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης, της Στρατηγικής για την Βιοποικιλότητα, της Στρατηγικής για το Κλίμα, την πρωτοβουλία του Προέδρου της Δημοκρατίας για τη σύσταση σχεδίου δράσης για αντιμετώπιση της Κλιματικής Κρίσης στη δική μας γειτονιά με όλες τις χώρες που συνειδητοποιούν ότι βρισκόμαστε στην κόκκινη ζώνη, δημιουργεί χρηματοδοτικά εργαλεία και δίνει κίνητρα σε όλα τα επίπεδα, και από όλα τα Υπουργεία για την Πράσινη μας μετάβαση».
 
Η κ. Βασιλείου στο μήνυμά της σημειώνει την ανάγκη «να φυτεύουμε δέντρα και τα παρακολουθούμε να μεγαλώνουν με υγεία και να μην καταναλώνουμε υλικά τα οποία προσθέτουν στους όγκους μη διαχειρίσιμων αποβλήτων αλλά και να επαναχρησιμοποιούμε και ανακυκλώνουμε».
 
Επίσης, «μαγειρεύουμε όσο φαγητό χρειαζόμαστε και εξοικονομούμε πρώτες ύλες – οπωσδήποτε δεν πετάμε φαγητό, ούτε χρησιμοποιούμε το αυτοκίνητο μας για αποστάσεις που μπορούμε να περπατήσουμε ενώ προσέχουμε τη φύση και ότι μας περιβάλλει».
 
Η Επίτροπος Περιβάλλοντος ευχαρίστησε το Υπουργείο Παιδείας και τον Υπουργό, Πρόδρομο Προδρόμου, «για την αμεσότητα στη θετική ανταπόκριση για συμμετοχή των μουσικών σχολείων σε αυτή τη δράση». 
 
Ευχαρίστησε θερμά και «όλους τους Δημάρχους, Δημοτικούς Συμβούλους και πολιτιστικούς λειτουργούς για τις άρτιες οργανώσεις σε κάθε πόλη, δίνοντας έτσι το μήνυμα ότι έστω και νοερά είμαστε όλοι μαζί για την Κύπρο μας».
 
Απευθυνόμενη στους μαθητές των Μουσικών Σχολείων η Επίτροπος ευχήθηκε «να είστε γεροί και δυνατοί» σημειώνοντας ότι «αυτός ο κόσμος σας ανήκει – και αυτή είναι η δική μας υποχρέωση να βελτιώσουμε ότι μπορούμε για να έχετε τον πλανήτη που σας αξίζει και δικαιούστε».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Κυβερνητικές Εξετάσεις: Αυτές είναι οι ημερομηνίες για το 2024 - Μέχρι πότε μπορείς να υποβάλεις αίτηση;

Υπ.Μεταφορών στο «T»: Έρχονται χώροι στάθμευσης για οικογένειες - Σε ποια μέρη θα υλοποιηθεί

Ναυαγεί το λιμάνι Λάρνακας: Δεν κατέθεσε την εγγυητική η Kition - Συνεδριάζει σήμερα η επιτροπή μεταφορών

Τον σταμάτησαν για έλεγχο και τον «τσάκωσαν» με μαχαίρι - Χειροπέδες σε 35χρονο



Live: Σε εξέλιξη η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Eυρωεκλογές του Ιουνίου

Live: Σε εξέλιξη η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Eυρωεκλογές του Ιουνίου

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 8:30 το πρωί η διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις Eυρωεκλογές του Ιουνίου, στον Γενικό Έφορο Εκλογών, στο Συνεδριακό Κέντρο «Φιλοξενία»

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top