ΔΙΕΘΝΗ

Νεκροί και τραυματίες από ένοπλη αραβική επίθεση στο κεντρικό Ισραήλ

Νεκροί και τραυματίες από ένοπλη αραβική επίθεση στο κεντρικό Ισραήλ

Ένοπλη επίθεση με δράστες δύο Άραβες ενόπλους με μουσουλμανική θρησκευτική περιβολή, σημειώθηκε στις 20:30 (τοπική ώρα) της Κυριακής σε κεντρική οδό της παραλιακής ισραηλινής πόλης Χαντέρα του Κεντρικού Ισραήλ.


Ο απολογισμός της ένοπλης επίθεσης είναι δύο νεκροί και πέντε τραυματίες, όλοι Ισραηλινοί πολίτες. Οι δύο Άραβες δράστες εξουδετερώθηκαν στον τόπο του συμβάντος από τις ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που ανακοίνωσε η ισραηλινή αστυνομία, οι δύο δράστες είναι ισραηλινοί υπήκοοι αραβικής καταγωγής, μόνιμοι κάτοικοι Βορείου Ισραήλ. Αργότερα ανακοινώθηκε από τις αρχές ασφαλείας ότι οι δράστες ήταν μόνιμοι κάτοικοι της αραβικής πόλης Ουμ-Αλ-Φάχεμ του Βορείου Ισραήλ και ότι ανήκαν σε πυρήνα του ISIS (Ισλαμικό Κράτος).

Οι ισραηλινές αρχές ασφαλείας πραγματοποίησαν συλλήψεις κατοίκων της Ουμ-Αλ-Φάχεμ, που φέρονται μέλη του ISIS, συγγενείς των δραστών. Ο Δήμος της Ουμ-Αλ-Φάχεμ καταδίκασε αμέσως την επίθεση. 

Η επίθεση στην Χαντέρα παρουσιάζει ομοιότητες με αντίστοιχη ένοπλη επίθεση με μαχαίρι στο κέντρο της πόλης Μπεέρ Σέβα του Νοτίου Ισραήλ, που σημειώθηκε την περασμένη Τετάρτη, με δράστη Άραβα Βεδουίνο, που πρόσκειτο και εκείνος ιδεολογικά στο ISIS.

Ο θλιβερός απολογισμός της επίθεσης εκείνης ήταν τέσσερις νεκροί Ισραηλινοί πολίτες και ο δράστης εξουδετερώθηκε στον τόπο του συμβάντος από τις ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας. 

Στις 2 Απριλίου 2022 αρχίζει ο Ιερός Μήνας του Ραμαζανίου, περίοδος που χαρακτηρίζεται κάθε χρόνο από έξαρση της εθνοτικής βίας στο Ισραήλ, στην Δυτική Όχθη και στην Ιερουσαλήμ.

Η ένοπλη επίθεση στην Χαντέρα πραγματοποιήθηκε ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η «Συνδιάσκεψη της Νέγκεβ» στην οποία συμμετέχουν οι υπουργοί εξωτερικών του Ισραήλ, των ΗΠΑ, του Μαρόκου, του Μπαχρέιν, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και της Αιγύπτου. Η Συνδιάσκεψη λήγει τις απογευματινές ώρες σήμερα.

Πρόκειται για το δέκατο ένοπλο συμβάν εθνοτικής βίας που σημειώνεται στο Ισραήλ από την αρχή του Μαρτίου 2022.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Το Ισραήλ πιθανόν θα προτείνει στη Χαμάς συμφωνία για την απελευθέρωση 20 ομήρων

Καταγγελία στο «T»: Διευθυντής στη Λεμεσό άφησε στάσιμη μαθήτρια με εγχείρηση καρδιάς και κρίσεις πανικού

Θερμή αέρια μάζα και σκόνη επηρεάζουν την Κύπρο - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού το Σαββατοκύριακο

Αυξήθηκαν οι αφίξεις τουριστών τον Μάρτιο – Ποιοι τουρίστες προτίμησαν την Κύπρο



Ξεκίνησε επίσημα η προεκλογική εκστρατεία - Οι διπλές εκλογές - Πολιτική «χαμηλών ταχυτήτων»

Ξεκίνησε επίσημα η προεκλογική εκστρατεία - Οι διπλές εκλογές - Πολιτική «χαμηλών ταχυτήτων»

Η Κύπρος εισέρχεται και επίσημα πλέον στην προεκλογική εκστρατεία για τις διπλές εκλογές της 9ης Ιουνίου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top