Αντίστροφα φαίνεται ότι μετρά ο χρόνος για τη λύση του μυστήριου με τον θάνατο των τριών παιδιών της ίδιας οικογένειας στην Πάτρα, καθώς ένα-ένα τα κομμάτια του παζλ μπαίνουν σιγά-σιγά στη θέση τους δίνοντας απαντήσεις στα ερωτήματα που έχουν δημιουργηθεί με βασικότερο το αν υπάρχει κάποια εγκληματική ενέργεια.
Αυτή η εβδομάδα, θεωρείται ιδιαίτερα κρίσιμη. Μέσα στις επόμενες τρεις ημέρες, αναμένεται να ανακοινωθούν τα αποτελέσματα των ιατροδικαστικών εξετάσεων, που θα δείξουν εκτός απροόπτου την αιτία του θανάτου της 9χρονης Τζωρτζίνας. Τα στοιχεία που θα προκύψουν θεωρείται ότι θα καθορίσουν την πορεία των ερευνών, σε σχέση και με τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας.
Οι ιατροδικαστές που ασχολούνται με την υπόθεση να ερευνούν πλέον το ενδεχόμενο ο θάνατος τουλάχιστον δύο εκ των άτυχων κοριτσιών να οφείλεται στην λήψη μιας άγνωστης τοξικής ουσίας που προκάλεσε τον σχεδόν ακαριαίο θάνατό τους. Κι αυτό με το δεδομένο ότι τα δύο κορίτσια που πέθαναν αιφνιδίως σε δύο νοσοκομεία δεν λάμβαναν την ίδια φαρμακευτική αγωγή, αφού έπασχαν από διαφορετικά νοσήματα.
«Οι κακώσεις στη Μαλένα έγιναν από τον δράστη κατά την πίεση με την παλάμη του»
Την ίδια ώρα, σοκάρουν οι γνωμοδοτήσεις από ιατροδικαστικούς κύκλους.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες της εφημερίδας «ΜΠΑΜ», οι κακώσεις στο πρόσωπο της Μαλένας προήλθαν από την πίεση του δράστη με την παλάμη του.
Πιο συγκεκριμένα, το ρεπορτάζ αναφέρει: «Πρόκειται για τυπικές κακώσεις προσώπου σε προσπάθεια απόφραξης των έξω στομίων των αεροφόρων οδών. Οι κακώσεις αυτές προκλήθηκαν από τον δράστη κατά την πίεση με την παλάμη του επί του προσώπου της Μαλένας με αποτέλεσμα απόφραξη έξω στομίων αεροφόρων οδών με επακόλουθο την ασφυξία και τον θάνατο».
Σε άλλο σημείο υψηλόβαθμη πηγή αναφέρει: «Έχουμε τρεις αιφνίδιους θανάτους παιδιών και μία ανακοπή που βάση όλων των στοιχείων αλλά κυρίως του ιατρικού ιστορικού των παιδιών δεν μπορούν να έχουν προκληθεί από άλλα αίτια πλην της εγκληματικής ενέργειας. Η υπόθεση θα είχε λυθεί πολύ πιο γρήγορα και ενδεχομένως να είχαν σωθεί τα δύο παιδιά της οικογένειας εάν η πρώτη ιατροδικαστική έκθεση της Μαλένας δεν ήταν τόσο άστοχη»
Σε ό,τι αφορά την Ίριδα τα ευρήματα με τις ασφυκτικές κηλίδες, έντονο πνευματικό οίδημα, ανοξικές βλάβες στον εγκέφαλο, τραύμα – πληγή εντός της στοματικής κοιλότητας και το πανάκι με το αίμα δείχνουν ασφυξία από απόφραξη των έξω στομίων των αεροφόρων οδών.
Επιμένει ο Λέων για τον ασφυκτικό θάνατο
Υπό αυτό το πρίσμα, ιδιαίτερη βαρύτητα αποκτά, η νέα ανάρτηση του ιατροδικαστή Γρηγόρη Λέων, που αφήνει νέες υπόνοιες για το ενδεχόμενο ασφυκτικού θανάτου αναφέροντας σε ανάρτησή του «διαβάζω ένα επιστημονικό άρθρο όπου σε περιστατικό απόφραξης των αεροφόρων οδών σε παιδί το βασικό εύρημα που υπήρχε ήταν υποξαιμική- ισχαιμική εγκεφαλοπάθεια.
Σημειώνεται ότι από τα τρία παιδιά της οικογένειας, η Τζωρτζίνα είχε σοβαρή εγκεφαλοπάθεια.
«Είμαστε στην τελική ευθεία για την υπόθεση» είπε ο κ. Λέων, ο οποίος μιλώντας στο MEGA, σχετικά με την ιατροδικαστική έκθεση που έδειχνε ως αιτία θανάτου της Μαλένας την ηπατική ανεπάρκεια, υπογράμμισε: «Από την αρχή η αιτία θανάτου ήταν μια επιστημονική κρίση που προφανώς δεν ήταν ορθή. Το ευτύχημα ήταν ότι έχουν καταγραφεί τα δεδομένα σωστά. Στα δείγματα που εστάλησαν για ιστολογική εξέταση δεν υπάρχει αμφισβήτηση επί αυτών».
Υπάρχει ζήτημα και με το θάνατο της Ίριδας
Ζήτημα υπάρχει, σύμφωνα με τον κ. Λέων, και με την έκθεση της Ίριδας
«Ήμουν από τους πρώτους που είπαν ότι έχουμε πρόβλημα με την ιατροδικαστική έκθεση», είπε επίσης ο κ. Λέων.
Όπως σημειώνει ο έμπειρος ιατροδικαστής, η αιτία θανάτου που δείχνει την ηπατική ανεπάρκεια, «πρέπει να αναθεωρηθεί και να ερμηνευτεί με τον σωστό τρόπο».
«Εγκληματική ενέργεια με παθολογικά αίτια δεν μπορεί να υπάρχει. Εκτιμώ ότι το μείζον είναι να βρεθεί λύση για τους τρεις θανάτους, να δοθούν αξιόπιστες απαντήσεις που δεν επιδέχονται καμία αμφισβήτηση».
Πέρα από την υπόθεση της Μαλένας, ζήτημα υπάρχει, σύμφωνα με τον κ. Λέων, και με την έκθεση της Ίριδας και την αγενεσία φλεβοκόμβου που αναφέρεται.
Καρδιοχειρουργός μιλώντας στο «Χαμογέλα και Πάλι!» σημειώνει: «Το να έχει κάποιος αγενεσία του φλεβόκομβου και να είναι καλά μέχρι τους 6 – 7 μήνες και ξαφνικά να πεθαίνει από αυτό, δεν ταιριάζει. Το θέμα της αγενεσίας είναι μπερδεμένο. Υπάρχει ενδεχόμενο λάθους στη νεκροψία – νεκροτομή. Δεν ταιριάζει με την κλινική εικόνα. Ένα υγιέστατο άτομο δεν μπορεί να πεθάνει ξαφνικά από αγενεσία. Νομίζω ότι κάτι άλλο έχει συμβεί αλλά δεν μπορώ να πω λεπτομέρειες γι’ αυτό».
Πηγή: In.gr
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:
• Βέφα Αλεξιάδου: Πέθανε σε ηλικία 91 ετών η αγαπημένη μαγείρισσα
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις