ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Καταγγελία συγγενών που έχασαν καρκινοπαθή στο Νοσοκομείο: «Παρακαλούσε για ένα ποτήρι νερό - Δεν τον βοηθούσε κανένας νοσοκόμος»

Καταγγελία συγγενών που έχασαν καρκινοπαθή στο Νοσοκομείο: «Παρακαλούσε για ένα ποτήρι νερό - Δεν τον βοηθούσε κανένας νοσοκόμος»

To φως της δημοσιότητας βλέπουν καταγγελίες συγγενών καρκινοπαθούς, ο οποίος απεβίωσε.

Οι καταγγελίες οπως αναφέρεται και στην εφημερίδα «Σ» κοινοποιήθηκαν στον ΟΚΥπΥ στις 17 Μαρτίου 2022.

Όπως καταγγέλεται δεν ειναι λίγες οι περιπτώσεις ασθενών που πεθαίνουν στην απομόνωση, εξαιτίας των υγειονομικών πρωτοκόλλων, με συγγενείς να κάνουν λόγο ότι οι δικοι τους άνθρωποι έφυγαν χωρίς να δουν κανένα δικό τους αλλα και χωρίς οι συγγενείς να εχουν γνώση την μεταχείριση που είχαν απο το νοσηλευτικό προσωπικό οι δικοί τους άνθρωποι.

Μάλιστα σε μια περίπτωση αναφέρεται, και αδιαφοριά των νοσηλευτικών υπηρεσιών προς ασθενή καρκινοπαθή, ο οποίος σπάραζε απο τους πόνους, δε μπορούσε οπως χαρακτηριστικά αναφέρουν συγγενείς να σηκώσει το χέρι να πάρει το ποτήρι με το νερό να ξεδιψάσει και οι νοσηλευτές δεν του έδιναν την απαραίτητη σημασία να ελέγξουν ή να τον βοηθησουν να φάει ή να πιει.

Η ιστορία και η καταγγελία Βάσει των σχετικών διαταγμάτων της περιόδου νοσηλείας του συγκεκριμένου ατόμου , τα επισκεπτήρια σε χώρους νοσηλευτηρίων απαγορεύονταν ( λόγω υγειονομικών πρωτοκόλλων) , εκτός εξαιρετικών περιπτώσεων για τις οποίες μπορούσε να παραχωρηθεί έγκριση με την προσκόμιση αρνητικής εξέτασης PCR 24 ωρών.

Όπως ανέφερε η κόρη του αποβιωσαντος στην «Σ», η κατάσταση του επιδεινωνόταν ραγδαία «Εμείς τους παρακαλούσαμε κλαίγοντας να μας αφήσουν να τον δούμε» ενώ οπως αναφέρει η απάντηση που έλαβαν αρχικά ήταν ότι θα ειδοποιούνταν όταν επρόκειτο να αποβιώσει με την κόρη του να αναφερει στους γιατρούς «δεν θα τον δούμε ποτέ, παρά μόνο όταν θα είναι σε κώμα και δεν θα καταλαβαίνει; Και μου είπε ότι αυτές είναι οι οδηγίες και ότι μάλιστα θα μας κάνουν χάρη, διότι κανονικά απαγορεύεται και αυτό».

«Καταλήξαμε να βάλουμε μέσον, γνωστούς και αγνώστους, φίλους φίλων, για να καταφέρουμε να τον βλέπουμε. Κάναμε άπειρα τηλεφωνήματα, σε δημάρχους, διευθυντές νοσοκόμων, φίλους γιατρών, υπαλλήλους του Υπουργείου Υγείας». Τελικά κατάφεραν να παραχωρηθεί άδεια επίσκεψης διάρκειας 10 λεπτών. Τότε ήταν που διαπιστωσαν πόσο άσχημη ήταν η κλινική εικόνα του πατέρα της.

«Ο παπάς μου ήταν πλέον τόσο αδύναμος, που δυσκολευόταν να σηκώσει το χέρι του και να φάει μόνος του. Επιμέναμε να μας αφήνουν να μένουμε παραπάνω για να τον βοηθούμε, αλλά ήταν ανένδοτοι. Έτσι ο παπάς μου δεν έτρωγε σχεδόν καθόλου και κανένας νοσοκόμος δεν πήγε ποτέ να τον βοηθήσει να φάει. Δεν το θεωρούν ότι είναι μέρος των αρμοδιοτήτων τους».

Οπως αναφέρει η κόρη του αποβιώσαντος, όταν ζήτησαν απο γιατρό του Ογκολογικού του Γενικού Νοσοκομείου, να δει ένας δικός τους ψυχολόγος τον πατέρα τους, αφου του νοσοκομείου ήταν σε καραντίνα, η απάντηση που πήραν απο συγκεκριμένο γιατρό ήταν:«Ρωτήσαμε τότε αν μπορούσαμε να πάρουμε κάποιον δικό μας ψυχολόγο και μας απάντησε θυμωμένα –επί λέξει– ότι αυτός είναι γιατρός και δεν τον ενδιαφέρει η ψυχολογία των ασθενών».

Σύμφωνα με τη «Σημερινή» κατέχει ηχητικό ντοκουμέντο, με διάλογο του ιδίου με την κόρη του, με παρεμβολές νοσοκόμων. Ο ασθενής φαίνεται να αδυνατεί να καλέσει σε βοήθεια, ενώ παράλληλα δεν έχει δυνάμεις για να πιει νερό. Οι συγγενείς προσπαθούν να επικοινωνήσουν με νοσηλευτές στο νοσοκομείο. Ωστόσο οπως ακούγεται στο ηχητικό ο ασθενής λέει: «Εν ήρτασιν. Ούλλα με καθυστέρηση.

Έσιει μιαν ώρα που πονώ συνέχεια. Έσιει ώρα πολλήν τζιαι εν ήρταν. Νερό, ένα νερό ρε, ένα νερό. Νερό… Πε τους να μου φέρουν νερό…». Κύριος στόχος της δημοσιοποίησης του περιστατικού από την οικογένεια οπως αναφέρει η κόρη του ανθρώπου που έφυγε απο την ζωη, είναι να αλλάξει η κατάσταση σε θεσμικό επίπεδο και όχι απλώς να αποδοθούν ευθύνες.

Να υπάρχει εκπαίδευση του προσωπικού ως προς την αντιμετώπιση τέτοιου είδους περιστατικών, ωστε η επικοινωνία ασθενών - συγγενών να γίνεται με μεγαλύτερη ενσυναίσθηση αλλά και βάση στην ανθρώπινη ψυχολογία των ασθενών (πόσο μάλλον όσων βρίσκονται σε τερματικό στάδιο).

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Είχε απελαθεί από την Κύπρο και την βρήκαν να εργάζεται σε ξενοδοχείο - Παρουσίασε πλαστό έγγραφο

Οικονομικές επιπτώσεις στην Κύπρο από την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ: Οικονομολόγος αναλύει στο «Τ» τα σενάρια

Καύσιμα: Εντός δεκαημέρου νέα αύξηση - Πώς θα επηρεάσει τις τιμές η κρίση στη Μέση Ανατολή - Φόβοι για €2 η βενζίνη

«T» ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Δηλώνουν για κατοικίες τις… αποθήκες και εγκαταλελειμμένα σπίτια- Τραγελαφικά τα όσα συμβαίνουν με τις μετακινήσεις ψηφοφόρων

Έγινε κι αυτό στην Κύπρο! Υποψήφιος εμφανίζεται με κλειστά μάτια στην προεκλογική του καμπάνια – Δείτε βίντεο



LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»   

LIVE - Νετανιάχου: «Θα χτυπήσουμε έξυπνα το Ιράν...θα ενημερώσουμε τις ΗΠΑ»  

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου ανέφερε πως το Ισραήλ θα επιτεθεί εκ νέου στο Ιράν μετά την απάντηση του δεύτερου στο φονικό χτύπημα στο ιρανικό προξενείο στη Συρία. Η είδηση μεταφέρθηκε από το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Kan και αναφέρει πως θα έχουν ειδοποιηθεί οι σύμμαχοι του Ισραήλ, για να λάβουν αντίμετρα από πιθανή απάντηση του Ιράν. Οι ΗΠΑ απέκλεισαν το ενδεχόμενο να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε ισραηλινή αντεπίθεση κατά του Ιράν, ενώ το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ δεν έλαβε απόφαση σχετικά με το τι μέτρα θα λάβει ως απάντηση στην επίθεση της Τεχεράνης. Το ThemaOnline σας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top