ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τις προκλήσεις στον τομέα της υγείας από την ρωσική εισβολή συζητεί την Τρίτη η ΕΕ στην παρουσία Χατζηπαντέλα

Τις προκλήσεις στον τομέα της υγείας από την ρωσική εισβολή συζητεί την Τρίτη η ΕΕ στην παρουσία Χατζηπαντέλα

Την ανταπόκριση της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις προκλήσεις στον τομέα της υγείας από την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, θα συζητήσουν οι Υπουργοί Υγείας της ΕΕ στην συνάντηση του Συμβουλίου Απασχόλησης, Κοινωνικής Πολιτικής, Υγείας και Καταναλωτών που πραγματοποιείται την Τρίτη στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας, στη συνάντηση στην οποία θα συμμετάσχει και ο Υπουργός Υγείας Μιχάλης Χατζηπαντέλα, θα συζητηθούν οι επιπτώσεις στην υγεία που προκαλεί η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, η ενδυνάμωση και η συνεργασία των κρατών μελών όσον αφορά τα σπάνια νοσήματα, η στρατηγική όσον αφορά τους εμβολιασμούς και την προμήθεια εμβολίων κατά της νόσου COVID-19 και η υιοθέτηση ευρωπαϊκού κανονισμού για τα θέματα διασυνοριακών απειλών στην υγεία.

Ειδικότερα, η ατζέντα της συνάντησης περιλαμβάνει ενημέρωση των Υπουργών από την Επιτροπή σε σχέση με την ευρωπαϊκή αντίδραση στις προκλήσεις στον τομέα της υγείας που προκύπτουν από την εισβολή, ενώ οι υπουργοί θα συζητήσουν και για την συντονισμένη και χωρίς αποκλεισμούς πρόσβαση στην περίθαλψη.

Η Γαλλική Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ θα ενημερώσει ακόμα τους Υπουργούς για τις διαπραγματεύσεις μεταξύ Συμβουλίου και Κοινοβουλίου για καθορισμό κοινής θέσης όσον αφορά κανονισμό σχετικά με σοβαρές διασυνοριακές απειλές κατά της υγείας. Ο κανονισμός, στο πλαίσιο της ανάπτυξης των πολιτικών για την Ευρωπαϊκή Ένωση Υγείας, έχει στόχο να διασφαλίσει συντονισμένη αντίδραση όχι μόνο στις απειλές από μεταδοτικές νόσους, αλλά και στις απειλές χημικής, βιολογικής και περιβαλλοντικής προέλευσης.

Η Γαλλική Προεδρία της ΕΕ θα ενημερώσει επίσης για την απόφαση να δοθεί εξουσιοδότηση για την έναρξη διαπραγματεύσεων για μια διεθνή συμφωνία για την πρόληψη, την ετοιμότητα και την αντίδραση σε πανδημίες.

Τέλος, κατά την απογευματινή σύνοδο του Συμβουλίου, οι Υπουργοί θα συζητήσουν τη στρατηγική όσον αφορά την αλληλεγγύη της ΕΕ στον τομέα των εμβολίων παγκόσμια, και τον στόχο της δωρεάς 700 εκατ. δόσεων εμβολίων μέσω COVAX μέχρι τα μέσα του 2022.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας, ο κ. Χατζηπαντέλα θα μεταβεί την Πέμπτη στην Αθήνα για υπογραφή μνημονίου συναντίληψης για θέματα επιτήρησης και ελέγχου λοιμωδών νοσημάτων.

ΠΗΓΗ ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εκτός Πινδάρου η Νιόβη Παρισσινού - Τέλος ο ΔΗΣΥ για την πρώην Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπο

Σε διαθεσιμότητα ο Διευθυντής της Υπ.Μεταλλειών - Ζήτησε ανάκληση όλων των αδειών η Παναγιώτου

Βρέθηκαν για ώρες στο σημείο της απόπειρας φόνου οι ανακριτές – Η κατάσταση της υγείας του θύματος

Στον Αρχηγό Αστυνομίας με οδηγίες ΓΕ για ποινική διερεύνηση το πόρισμα για χειραγώγηση αγώνων ποδοσφαίρου

Πέντε νέες κάμερες θα τεθούν σε λειτουργία στη Λεμεσό - Πότε θα αρχίσουν να γράφουν

Υπόθεση Μονής Αββακούμ: Σιωπή από Ιερά Σύνοδο - Τι γίνεται με τα χρονικά περιθώρια της έρευνας



Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Υποβλήθηκαν οι υποψηφιότητες για Δημάρχους, Αντιδημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους - Όλα όσα έγιναν

Πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 25 Απριλίου, η υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές ανάδειξης Προέδρων Επαρχιακών Οργανισμών Αυτοδιοίκησης, Δημάρχων, Αντιδημάρχων, Δημοτικών Συμβούλων και Μελών Σχολικών Εφορειών. Το ThemaOnline σας μετέφερε τη διαδικασία.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top