ΗΠΑ: «Η Ρωσία δεν αποσύρει τα στρατεύματά της, τα ανασυντάσσει» - Πιθανόν νέος γύρος διαπραγματεύσεων αύριο

ΗΠΑ: «Η Ρωσία δεν αποσύρει τα στρατεύματά της, τα ανασυντάσσει» - Πιθανόν νέος γύρος διαπραγματεύσεων αύριο

Με εξαιρετικά συγκρατημένες προσδοκίες και μεγάλη δυσπιστία για τις πραγματικές προθέσεις της Μόσχας, άρχισαν στις 10:30 το πρωί της Τρίτης (29/03) στην Κωνσταντινούπολη και ολοκληρώθηκαν, σε ένα ανάκτορο Ντολμά Μπαχτσέ πάνω στον Βόσπορο, οι συνομιλίες ανάμεσα σε Ρώσους και Ουκρανούς για την κατάπαυση του πυρός και την εξεύρεση μία ειρηνευτικής λύσης.

Παρά τις δηλώσεις του Τσαβούσογλου και τις απόψεις της Άγκυρας, πως η σημερινή μέρα ήταν η πιο επιτυχημένη στις συνομιλίες Ουκρανίας-Ρωσίας, η ΗΠΑ παραμένει δύσπιστη ως προς τις πραγματικές προθέσεις τις Ρωσίας. Η Ρωσία απέσυρε στρατεύματα της από το Κίεβο, όμως Πεντάγωνο και Λευκός Οίκος αναφέρουν: «Μην ξεγελιέστε - Η Ρωσία δεν αποσύρει τα στρατεύματά της, τα ανασυντάσσει».

Έπειτα ο Πούτιν είπε στο Μακρόν πως οι Ουκρανοί πρέπει να καταθέσουν τα όπλα για να σταλεί ανθρωπιστική βοήθεια στη Μαριούπολη.

Αύριο, πιθανόν να υπάρξει νέρος γύρος διαπραγματεύσεων.

Δείτε λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις:

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Σημαντική για επανέναρξη διαπραγματεύσεων η αλληλεγγύη εταίρων

ΠτΔ: Σημαντική για επανέναρξη διαπραγματεύσεων η αλληλεγγύη εταίρων

Στην προσπάθεια για την επανέναρξη ουσιαστικών διαπραγματεύσεων με στόχο μια διαρκή και βιώσιμη λύση του Κυπριακού, με βάση μια δικοινοτική, διζωνική ομοσπονδία με πολιτική ισότητα, όπως ορίζεται από το πλαίσιο του ΟΗΕ και τις αξίες και αρχές της ΕΕ, η αλληλεγγύη εταίρων όπως η Ισπανία είναι πολύ σημαντική, δήλωσε την Παρασκευή ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά την παρουσίαση των διαπιστευτηρίων της νέας Πρέσβειρας του Βασιλείου της Ισπανίας στην Κυπριακή Δημοκρατία, Mercedes Alonso Frayle.

BEST OF TOTHEMAONLINE