ΔΙΕΘΝΗ

Partygate: Έρχονται τα πρώτα 20 πρόστιμα - Κόμματα ζητούν την παραίτηση Μπόρις Τζόνσον

Partygate: Έρχονται τα πρώτα 20 πρόστιμα - Κόμματα ζητούν την παραίτηση Μπόρις Τζόνσον

Η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου ανακοίνωσε ότι θα επιβάλει εντός της ημέρας τα πρώτα 20 χρηματικά πρόστιμα για το ‘partygate’, δηλαδή το σκάνδαλο με τα πάρτι στην Ντάουνινγκ Στριτ και σε άλλα κυβερνητικά κτίρια εν μέσω απαγορευτικών λόγω πανδημίας.

Η Σκότλαντ Γιαρντ ερευνά 12 καταγγελλόμενα πάρτι σε οκτώ διαφορετικές ημερομηνίες εντός του 2020 και του 2021. Για το σκοπό αυτό έστειλε ερωτηματολόγια σε πάνω από 100 πρόσωπα, μεταξύ των οποίων και ο Πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον, ενώ έχει αρχίσει να λαμβάνει και προφορικές καταθέσεις.

Όπως κατέστη σαφές, ακολουθώντας την πάγια πρακτική, η αστυνομία δεν θα ανακοινώσει τα ονόματα των ατόμων που κρίθηκε ότι παραβίασαν το νόμο περί συναθροίσεων εν μέσω lockdown.

Πάντως η Ντάουνινγκ Στριτ έχει πει πως θα ενημερώσει αν επιβληθεί πρόστιμο και στον Πρωθυπουργό, ο οποίος πιστεύεται ότι ήταν σε τουλάχιστον πέντε από τις υπό αστυνομική διερεύνηση συναθροίσεις.

Η αναπληρώτρια ηγέτιδα του Εργατικού Κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Άντζελα Ρέινερ δήλωσε το πρωί πως αν ο Μπόρις Τζόνσον λάβει πρόστιμο θα πρέπει να παραιτηθεί.

Ο σκιώδης Υπουργός Υγείας των Εργατικών Γουές Στρίτινγκ σχολίασε πως η επιβολή προστίμων, δηλαδή η επιβεβαίωση παράνομων πάρτι στην καρδιά της κυβέρνησης, αποδεικνύει πως ο κ. Τζόνσον είναι «αποδεδειγμένος ψεύτης».

Την παραίτηση Τζόνσον ζήτησαν και οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Ανάλυση - Επίθεση Ισραήλ: Τι να περιμένουμε μετά το χτύπημα - Το Ιράν ενεργοποίησε συστήματα αεράμυνας

Στη Μέση Ανατολή και στις σχέσεις Ισραήλ και Ιράν είναι στραμμένα τα βλέμματα της διεθνούς κοινότητας για ακόμη μία φορά μετά το χτύπημα στο έδαφος της Τεχεράνης που αποδίδεται στο Τελ Αβίβ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top