ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τη δημιουργία ενιαίων ολοήμερων σχολείων συζήτησαν φορείς με ΥΠΠΑΝ και Πρόεδρο ΔΗΣΥ

Τη δημιουργία ενιαίων ολοήμερων σχολείων συζήτησαν φορείς με ΥΠΠΑΝ και Πρόεδρο ΔΗΣΥ

Τη δημιουργία ενιαίων ολοήμερων σχολείων σε όλες τις εκπαιδευτικές βαθμίδες συζήτησαν σήμερα εκπρόσωποι γονέων, εκπαιδευτικών και μαθητών με τον Υπουργό Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Πρόδρομο Προδρόμου, ύστερα από πρωτοβουλία του Προέδρου του Δημοκρατικού Συναγερμού Αβέρωφ Νεοφύτου, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του κόμματος.

Σε δηλώσεις του μετά το τέλος της συνάντησης, ο κ. Προδρόμου ανέφερε πως «είναι πολύ σημαντικό να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε πραγματικά ενιαία ολοήμερα σχολεία σε όλες τις βαθμίδες, από την προδημοτική στα δημοτικά και στα γυμνάσια στη μέση εκπαίδευση» και ευχαρίστησε τον πρόεδρο του ΔΗΣΥ για «τον οραματισμό και αυτή τη φιλοδοξία».

Επιπλέον, ο Υπουργός είπε πως πρόκειται για ένα φιλόδοξο σχέδιο, το οποίο «αν προγραμματίσουμε από τώρα και δεν περιοριστούμε σε αυτά που μέχρι στιγμής είχαμε, δηλαδή προαιρετικά σχολεία που στην πραγματικότητα ήταν συμπλήρωμα του σχολείου, συνάδει και με σχεδιασμούς τους οποίους ήδη κάνουμε, που αφορούν την ένταξη εργαστηρίων δεξιοτήτων με όλες τις σύγχρονες γνώσεις που θέλουμε να βάλουμε μέσα στο σχολείο».

«Χαίρομαι που ξεκινά αυτός ο προβληματισμός και θα ήταν πολύ καλά να δούμε στον προγραμματισμό των επόμενων χρόνων τέτοια βήματα προόδου», κατέληξε ο κ. Προδρόμου.

Μιλώντας εκ μέρους του Αβέρωφ Νεοφύτου, η Γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού του Δημοκρατικού Συναγερμού Ξένια Κωνσταντίνου δήλωσε πως η επέκταση του ολοήμερου σχολείου σε ενιαίο αποτελεί «μία μεταρρύθμιση που θα είναι δραστική και η οποία βεβαίως θα επιφέρει πολλαπλά οφέλη και για το μέλλον των παιδιών μας, αλλά κυρίως θα μπορέσει να καλύψει και να γεφυρώσει τις κοινωνικές ανισότητες, καθώς επίσης και θα δώσει τη δυνατότητα στα παιδιά για να αποκτήσουν επιπλέον δεξιότητες μέσα από το ίδιο το εκπαιδευτικό σύστημα».

Επιπροσθέτως, η κ. Κωνσταντίνου σημείωσε πως ο σκοπός και ο στόχος της προσπάθειας είναι «να βρούμε τις ρεαλιστικές εκείνες λύσεις με τις οποίες θα μπορέσουμε να καλύψουμε και το δημοσιονομικό κόστος το οποίο συνεπάγεται μία τέτοια μεταρρύθμιση για να μπορέσουμε να την κάνουμε πράξη μέσα στα επόμενα χρόνια».

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Μεγάλη η πυρκαγιά στην Πάφο, δυσκολεύουν την κατάσβεση οι ισχυροί άνεμοι - Δείτε βίντεο

Φωτιά ξέσπασε γύρω στις 20.00 την Τετάρτη στην περιοχή του «Aphrodite Hills», παρά την Πέτρα του Ρωμιού.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top