Ενέδρα ενόπλων σε τρένο στη Νιγηρία: 8 νεκροί και 26 τραυματίες

Ενέδρα ενόπλων σε τρένο στη Νιγηρία: 8 νεκροί και 26 τραυματίες

Οκτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 26 τραυματίστηκαν από την επίθεση ενόπλων κατά επιβατικής αμαξοστοιχίας, το βράδυ της Δευτέρας, κοντά στην πόλη Καντούνα, στη βόρεια Νιγηρία, όπως επιβεβαίωσε σήμερα τοπικός αξιωματούχος.

Το τρένο είχε αναχωρήσει από την Καντούνα με προορισμό την πρωτεύουσα Αμπούτζα, όταν έπεσε σε ενέδρα. Οι δράστες ανατίναξαν τα εκρηκτικά που είχαν τοποθετήσει στις ράγες, προκαλώντας τον εκτροχιασμό της αμαξοστοιχίας και στη συνέχεια άνοιξαν πυρ εναντίον βαγονιών.

 

Σύμφωνα με τον οργανισμό σιδηροδρόμων της Νιγηρίας (NRC), 362 επιβάτες είχαν αγοράσει εισιτήρια για το συγκεκριμένο δρομολόγιο. Ωστόσο, τα νιγηριανά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι σχεδόν 1.000 άνθρωποι επέβαιναν στην αμαξοστοιχία που δέχθηκε επίθεση.

Μέχρι στιγμής καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση, την οποία καταδίκασε ο πρόεδρος της Νιγηρίας Μουχάμαντου Μπουχάρι.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ για ΑΤΑ: «Υπάρχουν και δεύτερες και τρίτες επιλογές - Αναλόγως των εξελίξεων θα προχωρήσουμε»

ΠτΔ για ΑΤΑ: «Υπάρχουν και δεύτερες και τρίτες επιλογές - Αναλόγως των εξελίξεων θα προχωρήσουμε»

Υπάρχουν και δεύτερες και τρίτες επιλογές για την εκτελεστική εξουσία στο θέμα της ΑΤΑ, δήλωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, αναφέροντας πως η απόφαση των εργοδοτικών οργανώσεων ν’ απορρίψουν το προσχέδιο μόνιμης συμφωνίας για την Αυτόματη Τιμαριθμική Αναπροσαρμογή της κυβέρνησης «σίγουρα δεν είναι θετική». Ωστόσο, δεν θέλησε ν’ αποκαλύψει ποιες είναι αυτές ο επιλογές, ενώ σημείωσε πως  το κείμενο που διαβάστηκε την Κυριακή στις εργοδοτικές οργανώσεις ήταν το ίδιο με αυτό στις συντεχνίες τη Δευτέρα.

BEST OF TOTHEMAONLINE