ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Eurostat: Ένας στους δύο Κύπριους έχει τις βασικές ψηφιακές δεξιότητες, πλησίον μέσου όρου ΕΕ

Eurostat: Ένας στους δύο Κύπριους έχει τις βασικές ψηφιακές δεξιότητες, πλησίον μέσου όρου ΕΕ

Ένας στους δύο Κύπριους έχει βασικές ψηφιακές δεξιότητες, λίγο πιο κάτω από τον μέσο όρο των υπόλοιπων κρατών μελών, σύμφωνα με στοιχεία από το 2021 τα οποία δημοσιοποίησε η Eurostat, η στατιστική υπηρεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σύμφωνα με την Eurostat, το 50% των Κύπριων ηλικίας 16 έως 74 ετών το 2021 απάντησαν πως έχουν βασικές ψηφιακές δεξιότητες, σε σύγκριση με 54% κατά μέσο όρο στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το υψηλότερο ποσοστό μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ καταγράφηκε στην Ολλανδία και τη Φινλανδία (79% και στις δύο), με την Ιρλανδία να ακολουθεί στην τρίτη θέση με 70%.

Τα χαμηλότερα ποσοστά καταγράφηκαν στη Ρουμανία (28%), τη Βουλγαρία (31%) και την Πολωνία (43%).

Οι δείκτες ψηφιακών δεξιοτήτων αποτελούν τους κύριους δείκτες της πολιτικής για τους ψηφιακούς στόχους της ΕΕ. Οι στόχοι αυτοί προβλέπουν την αύξηση των ψηφιακών δεξιοτήτων στην ΕΕ στο 80% των πολιτών μεταξύ 16 έως 74 ετών μέχρι το 2030.

Σύμφωνα με την ορολογία της Eurostat, οι ψηφιακές δεξιότητες χωρίζονται σε πέντε κατηγορίες: τον εγγραματισμό όσον αφορά πληροφορίες και δεδομένα, τις δεξιότητες στην επικοινωνία και συνεργασία, δεξιότητες στη δημιουργία ψηφιακού περιεχομένου, δεξιότητες όσον αφορά την ψηφιακή ασφάλεια και δεξιότητες στην επίλυση προβλημάτων.

Για να θεωρηθεί κάποιος πως έχει βασικές ψηφιακές δεξιότητες, θα πρέπει να γνωρίζει πώς να φέρει εις πέρας τουλάχιστον μια δραστηριότητα σε κάθε κατηγορία, σύμφωνα με τον ορισμό της Eurostat.

Πηγή: ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Γιατί απείλησε την Κύπρο η Χεζμπολάχ; - Το οπλοστάσιο, η πολεμική εμπειρία και το ενδεχόμενο «χτυπήματος»

«Φωτοβολταϊκά για όλους»: Καταγγελίες από πολίτες για «αδικαιολόγητες» επιπλέον χρεώσεις λόγω συμμετοχής στο Σχέδιο

Πήγε για κολύμπι το βράδυ και του βγήκε…«ξινό» - Εντόπισε πιστόλι στο βυθό της θάλασσας

Καλοκαιρινές διακοπές: Ετοιμάζουν βαλίτσες οι Κύπριοι – Οι φετινοί δημοφιλέστεροι προορισμοί, ο λόγος επιλογής και οι τιμές

Πήγαν να τους συλλάβουν, έσπρωξαν τους αστυνομικούς και τράπηκαν σε φυγή - Χειροπέδες σε δύο ανήλικους για κλοπή τσάντας

Άνοιξε το πολυαναμενόμενο Goody’s Burger House στη Λευκωσία - Δείτε βίντεο και φωτογραφίεςΣτηρίζει τη Λευκωσία η Κομισιόν – «Οποιαδήποτε απειλή προς κάποιο από τα κράτη-μέλη είναι απειλή εναντίον της ΕΕ»

Στηρίζει τη Λευκωσία η Κομισιόν – «Οποιαδήποτε απειλή προς κάποιο από τα κράτη-μέλη είναι απειλή εναντίον της ΕΕ»

Ξεκάθαρη ήταν η στήριξη της ΕΕ προς τη Λευκωσία, μετά τις απειλές του επικεφαλής της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα, που ανέφερε ότι η Κύπρος θα «γίνει μέρος του πολέμου» αν το Ισραήλ χρησιμοποιήσει το αεροδρόμιό της.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top