Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα: Το αναισθητικό κεταμίνη φέρεται να βρέθηκε στις τοξικολογικές της Τζωρτζίνας

Θάνατος τριών παιδιών στην Πάτρα: Το αναισθητικό κεταμίνη φέρεται να βρέθηκε στις τοξικολογικές της Τζωρτζίνας

Το αναισθητικό κεταμίνη φέρεται να βρέθηκε στις τοξικολογικές εξετάσεις της μικρής Τζωρτζίνας στην Πάτρα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εκπομπής Live News στο MEGA Ελλάδος.

Τα επίσημα αποτελέσματα των τοξικολογικών αναμένονται πιθανότατα έως αύριο, έπειτα από ανάλυση σε εξειδικευμένο εργαστήριο στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της Θεσσαλονίκης.

Όπως ωστόσο ανέφερε το MEGA, πληροφορίες κάνουν λόγο για τον εντοπισμό μεγάλης ποσότητας κεταμίνης στον οργανισμό της 9χρονης Τζωρτζίνας.

Το ζήτημα φαίνεται πλέον να είναι αν η συγκεκριμένη ουσία έχει προκαλέσει είτε κάποια παρενέργεια, είτε έχει επιφέρει θάνατο. Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να βρεθεί πώς χορηθηκε η ουσία αυτή στο άτυχο κοριτσάκι.

«Μια μεγάλη δόση μπορεί να σκοτώσει σε λίγα λεπτά» ανέφερε σχετικά ο ιατροδικαστής Χαράλαμπος Κούτσης, μιλώντας στην εκπομπή.

Σε μια αναζήτηση στο Διαδίκτυο, βρίσκουμε ότι η κεταμίνη είναι ένα ταχείας δράσης γενικό αναισθητικό, που μπλοκάρει τους υποδοχείς NMDA (N-methyl d-aspartate) και μπορεί να αλληλεπιδρά με τους υποδοχείς σίγμα. Μπορεί να ληφθεί είτε από τη μύτη είτε από το στόμα και κυκλοφορεί σε υγρή μορφή ή ως λευκή σκόνη. Σε μικρές δόσεις, μπορεί να χορηγηθεί και ως αντικαταθλιπτικό.

Κατά πληροφορίες, η κεταμίνη χρησιμοποιείται ως αναισθητικό από κτηνιάτρους στα χειρουργεία ζώων, κυρίως σε γάτες. Πρόκειται για ουσία που δεν μπορεί να βρει κανείς στο φαρμακείο, αλλά σε κτηνιατρικές φαρμακαποθήκες, οι οποίες συνήθως δεν ζητούν συνταγή, για να την χορηγήσουν. Η ουσία κεταμίνη μπορεί επίσης να χορηγηθεί ενδομυϊκά και όχι ενδοφλέβια.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ολγκίν στην Κύπρο σε 8 ημέρες: Οι επαφές που ίσως κρίνουν τις επόμενες εξελίξεις

Ολγκίν στην Κύπρο σε 8 ημέρες: Οι επαφές που ίσως κρίνουν τις επόμενες εξελίξεις

Επί της ουσίας του Κυπριακού θα είναι οι επαφές της Προσωπικής Απεσταλμένης του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο, όπου φτάνει σε 8 ημέρες. Προς το παρόν είναι γνωστό ότι η Μαρία Άγκελα Ολγκίν θα έχει χωριστές συναντήσεις με τους δύο ηγέτες, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη και τον Τ/κ ηγέτη Τουφάν Έρχιουρμαν χωρίς να είναι μέχρι στιγμής γνωστό κατά πόσο θα υπάρξει τριμερής συνάντηση, όπως στο τελευταίο της ταξίδι.

BEST OF TOTHEMAONLINE