ΕΛΛΑΔΑ

Έγκλημα στην Πάτρα: 100% θανατηφόρα η δόση κεταμίνης που έδωσε η Ρούλα Πισπιρίγκου στην Τζωρτζίνα - Πώς «έδεσαν» το έγκλημα

Έγκλημα στην Πάτρα: 100% θανατηφόρα η δόση κεταμίνης που έδωσε η Ρούλα Πισπιρίγκου στην Τζωρτζίνα - Πώς «έδεσαν» το έγκλημα

Λεπτό προς λεπτό το χρονικό του θανάτου της 9χρονης Τζωρτζίνας, ξεδιπλώνεται μέσα από το πόρισμα των Εργαστηρίων Τοξικολογίας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema.gr η κεταμίνη ανιχνεύθηκε στον οργανισμό της Τζωρτζίνας πριν από τρεις εβδομάδες. Οι επιστήμονες προσπαθούσαν με συνεχείς επαληθεύσεις να προσδιορίσουν την ποσότητα προκειμένου να ξεκλειδώσουν το μηχανισμό θανάτου του μικρού κοριτσιού.

Έτσι, στο Εργαστήριο Αθηνών ανιχνεύτηκε η ουσία και στο Εργαστήριο Τοξικολογιας της Θεσσαλονίκης έγινε η ποσοτική εκτίμηση. Μια σειρά από επαληθεύσεις οι οποίες έδωσαν ένα αποτέλεσμα με απόλυτη βεβαιότητα. Στην ποσοτική κλίμακα των εργαστηρίων σε ό,τι έχει να κάνει με τη χορήγηση που έχει τρία στάδια. Υπάρχει η θεραπευτική δόση, η τοξική και η θανατηφόρα. Σε αυτή την περίπτωση, η δόση που δέχθηκε το κοριτσάκι υπάγεται στην κλίμακα θανατηφόρα καθώς οφείλεται 100% για το θάνατο της.

Σε ό,τι έχει να κάνει με τον τρόπο που χορηγήθηκε, τρία είναι μέχρι στιγμής τα ενδεχόμενα χωρίς οι ειδικοί να έχουν καταλήξει με βεβαιότητα. Είτε ενδοφλέβια, είτε μέσω της ρινικής οδού - δηλαδή εισπνεόμενα - είτε ενδομυϊκά.

Όσο για το μηχανισμό θανάτου τα βήματα είναι τρία: Σε πρώτη φάση σταματά η αναπνοή, σε δεύτερη προκαλείται ανακοπή και τέλος επέρχεται ο θάνατος.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έπεσε από τον δεύτερο όροφο οικίας 56χρονος - Κρίσιμα στο Νοσοκομείο

Χειροπέδες σε 31χρονο για έκρηξη σε υποστατικό στον Πρωταρά

Πασχαλινά αυγά από «χρυσάφι» - Γιατί ανεβαίνουν οι τιμές του κακάο; Οι λόγοι, το ποσοστό και η νόσος του μαύρου λοβού

Δρόμος Πάφου-Πόλης: Έμεινε στα χαρτιά η ολοκλήρωση της Α’ φάσης λόγω καθυστερήσεων - Εν αναμονή αποφάσεων

Εκλογές 2024: Τα μηνύματα του εκλογικού σώματος και η χαλαρή ψήφος

Χάρης Βαρθακούρης: «Απέρριπτα όλους τους στίχους που έφερνε ο πατέρας μου»



LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

LIVE: Η Τεχεράνη δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ

Νέος συναγερμός σήμανε σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή, μετά τις αναφορές αμερικανικών ΜΜΕ για επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν με πυραύλους. Το ThemaOnline σας μεταφέρει τις εξελίξεις 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top