ΔΙΕΘΝΗ

Κατάπαυση του πυρός στη Μαριούπολη για ένα 24ωρο ανακοίνωσε η Μόσχα

Κατάπαυση του πυρός στη Μαριούπολη για ένα 24ωρο ανακοίνωσε η Μόσχα

Με την κατάσταση στη Μαριούπολη να εξακολουθεί να θυμίζει ατέρμονο εφιάλτη, με σχεδόν 5.000 νεκρούς και το 90% των κτιρίων της πόλης να έχει υποστεί πλήγματα, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε κατάπαυση του πυρός για την Πέμπτη ώστε να να απομακρυνθεί ο άμαχος πληθυσμός.

Αγωνία επικρατεί στην παγκόσμια κοινότητα για το εάν θα τηρηθεί η συγκεκριμένη συνθήκη ώστε να γίνει με επιτυχία η επιχείρηση εκκένωσης από την πόλη όπου κατοικούσαν 400.00 άνθρωποι.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν στην τηλεφωνική επικοινωνία με τον Βλαντίμιρ Πούτιν είχε μιλήσει για τη « διασφάλιση της ανθρωπιστικής επιχείρησης στην Μαριούπολη», διευκρινίζοντας ότι ο στόχος είναι αυτή «να ξεκινήσει εντός των επομένων ημερών» και προσάπτοντας στην Ρωσία «μη τήρηση του διεθνούς ανθρωπιστικού δικαίου».


Σημειώνεται ότι η αποθήκη του Ερυθρού Σταυρού στο κέντρο της Μαριούπολης επλήγη από τουλάχιστον δύο στρατιωτικές επιθέσεις, όπως επιβεβαιώνουν νέες δορυφορικές εικόνες της Maxar Technologies.
 

Σύμφωνα με το ουκρανικό τάγμα του Αζόφ, η αποθήκη είχε χτυπηθεί από ρωσικά στρατιωτικά πυρά, μεταξύ 19 και 22 Μαρτίου. Ένα δεύτερο στρατιωτικό χτύπημα σημειώθηκε μεταξύ 23 και 26 Μαρτίου.

Κίεβο: Η Ρωσία ετοιμάζεται να αρχίσει ξανά τις επιθέσεις ευρείας κλίμακας

Με ανησυχία παρακολουθεί το Κίεβο τις τελευταίες εξαγγελίες και κινήσεις των Ρώσων. Οι ρωσικές δυνάμεις στην Ουκρανία ανασυγκροτούνται και ετοιμάζονται για νέες επιθέσεις, προειδοποίησε ο εκπρόσωπος του ουκρανικού υπουργείου Άμυνας Ολεξάντρ Μοτουζιάνικ.

«Η βασική προσπάθεια (της Ρωσίας) επικεντρώνεται στην περικύκλωση των ουκρανικών δυνάμεων στην ανατολική Ουκρανία», είπε ο Μοτουζιάνικ, προσθέτοντας ότι η Μόσχα προσπαθεί ακόμη να καταλάβει τη Μαριούπολη και τις πόλεις Ποπάσνα και Ρούμπιζνε, στην περιφέρεια του Λουχάνσκ.

Η Ρωσία «ετοιμάζεται να ξαναρχίσει τις επιθετικές επιχειρήσεις», υποστήριξε, σημειώνοντας ότι η διοίκηση των ουκρανικών ενόπλων δυνάμεων έχει παρατηρήσει κάποιες μετακινήσεις μακριά από το Κίεβο και το Τσερνίχιφ, όμως δεν θεωρεί ότι πρόκειται για μαζική αποχώρηση.

ΠΗΓΗ: Πρώτο Θέμα

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Βουλή: Ζητά συγκεκριμένες ενέργειες από Κυβέρνηση και ΕΕ για το μεταναστευτικό

Συγκεκριμένες ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από την Κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή 'Ενωση η Ολομέλεια της Βουλής που συζήτησε την Πέμπτη το θέμα και ενέκρινε ψήφισμα με 16 ψήφους υπέρ και 10 εναντίον. Το ψήφισμα κατατέθηκε από τον ΔΗΣΥ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top