ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παράταση στο σίριαλ ΑΚΕΛ-ΔΗΚΟ - Ίσως και άλλα ονόματα στο τραπέζι

Παράταση στο σίριαλ ΑΚΕΛ-ΔΗΚΟ - Ίσως και άλλα ονόματα στο τραπέζι

Από βδομάδας θα πρέπει να αναμένονται τα νεότερα σε ό,τι αφορά την προσπάθεια ΑΚΕΛ-ΔΗΚΟ για διερεύνηση του ενδεχομένου συνεργασίας στις προεδρικές εκλογές, αφού Στέφανος Στεφάνου και Νικόλας Παπαδόπουλος θέλουν να δώσουν ο ένας λίγο ακόμη χρόνο στον άλλο.

Στο ΑΚΕΛ δεν κλείνουν την πόρτα στην πρόταση του ΔΗΚΟ για την υποψηφιότητα Χριστιάνας Ερωτοκρίτου, θέλοντας ακριβώς να δείξουν στους εν δυνάμει εταίρους τους ότι εξαντλούν όλα τα περιθώρια, μετά τη θέση που διατύπωσαν για αποκλεισμό της υποψηφιότητας Νικόλα Παπαδόπουλου.

Στο ΑΚΕΛ το όνομα της αναπληρώτριας προέδρου του ΔΗΚΟ δεν θεωρείται ως απαγορευτικό αλλά θα θέλουν να εξετάσουν όλες τις παραμέτρους.

Σύμφωνα με πληροφορίες που εξασφάλισε το Themaonline, η συζήτηση στο Πολιτικό Γραφείο του ΑΚΕΛ θα γίνει πιθανότατα την ερχόμενη εβδομάδα. Οι ίδιες πληροφορίες από το ΑΚΕΛ υποστηρίζουν ότι τις επόμενες μέρες ο ευρύτερος προβληματισμός για τις προεδρικές θα γίνει στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος, με την ηγεσία να θέτει στο τραπέζι όλα τα δεδομένα, ώστε να διαμορφωθεί το πλαίσιο των αποφάσεων που θα ληφθούν. Για το ΑΚΕΛ η συνεργασία με το ΔΗΚΟ και τις άλλες δυνάμεις της αντιπολίτευσης χαρακτηρίζεται ως πρώτη προτεραιότητα και θέλουν να εξαντλήσουν τις δυνατότητες του διαλόγου, όσο κι αν τα δεδομένα δείχνουν ότι το εγχείρημα είναι πολύ δύσκολο.

Προτεραιότητα για συνεργασία με το ΑΚΕΛ δίδει από την πλευρά του και το ΔΗΚΟ, το οποίο προκρίνει υποψηφιότητα Νικόλα Παπαδόπουλου αλλά μετά το όχι που εισέπραξε από το ΑΚΕΛ έβαλε στο τραπέζι το όνομα της αναπληρώτριας προέδρου του κόμματος, Χριστιάνας Ερωτοκρίτου. Το ΔΗΚΟ δεν ικανοποιείται από τα ονόματα που προτείνει το ΑΚΕΛ (Τάσος Χριστοφίδης, Ερατώ Κοζάκου Μαρκουλλή και Αχιλλέας Δημητριάδης), αλλά δεν θα πρέπει να αποκλείεται να υπάρξουν και άλλα ονόματα, που δεν ακούστηκαν μέχρι τώρα, σε μια ύστατη προσπάθεια να αποτραπεί το άδοξο τέλος της προσπάθειας. Το όνομα του τέως προέδρου της Βουλής Αδάμου Αδάμου και της βουλευτού του ΑΚΕΛ, Ειρήνης Χαραλαμπίδου ακούστηκαν ως εναλλακτικές εισηγήσεις, ενώ επίσης, επανέρχεται ξανά το όνομα του Γενικού Ελεγκτή, Οδυσσέα Μιχαηλίδη, παρά την αρνητική τοποθέτηση του ιδίου.

Από πλευράς στελεχών του ΔΗΚΟ προκρίνεται η στήριξη της υποψηφιότητας του τέως ΥΠΕΞ Νίκου Χριστοδουλίδη, σε περίπτωση που δεν καρποφορήσει ο διάλογος με το ΑΚΕΛ.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Απόπειρα φόνου στη Λευκωσία: Διασωληνωμένος ο 34χρονος - Συνεχίζονται οι έρευνες για εντοπισμό των δραστών

Μονή Αββακούμ: Ζητούν παύση της ανακριτικής διαδικασίας οι δικηγόροι των μοναχών

Σε εξέλιξη πυρκαγιά στην Παρεκκλησιά – Στη «μάχη» και αεροπλάνο του Τμήματος Δασών - Δείτε βίντεο

Υπουργείο Υγείας: Αυτές είναι οι συστάσεις προς το κοινό για προστασία από τη σκόνη

Αφορά χαμηλοσυνταξιούχους: Έρχεται αυξημένο το φετινό πασχαλινό επίδομα - Δείτε το ποσό



Ανησυχία Κυβέρνησης για την εγκληματικότητα: «Αύξηση των περιπολιών, αλλά και των ενεργειών της ίδιας της Αστυνομίας»

Ανησυχία Κυβέρνησης για την εγκληματικότητα: «Αύξηση των περιπολιών, αλλά και των ενεργειών της ίδιας της Αστυνομίας»

Η Κυβέρνηση έχει λάβει μέτρα για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας τα οποία αξιολογούνται διαρκώς ως προς την αποτελεσματικότητα τους είπε σήμερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top